П`ятниця, 19.04.2024, 22:25

 Ерозія шийки матки - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви потрапили на форум
Всього відповідей: 98
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » П’ять хвилин для себе » Будьмо здорові » Ерозія шийки матки
Ерозія шийки матки
ArielДата: Середа, 19.02.2014, 20:45 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Ерозія шийки матки - це захворювання, при якому на слизовій оболонці шийки матки з'являються невеликі ранки (ерозії). При цьому, ерозія не рахується передраковим захворюванням, хоча і підвищує ризик виникнення раку шийки матки.

Що таке ерозія шийки матки?


Шийка матки з'єднує матку і піхву і представляє з себе циліндричну порожнину, яка заповнена слизом. Слизова оболонка шийки матки складається з плоского епітелію з боку піхви і призматичного епітелію в каналі шийки матки.

Прийнято виділяти псевдоерозію і справжню ерозію шийки матки. Псеводерозіі частіше зустрічається у молодих жінок і у жінок з підвищеним рівнем естрогену в крові і полягає вона у виході призматичного епітелію за межі каналу шийки матки.

Істинна ерозія шийки матки - це ранка під вагінальною частиною шийки матки, яка виглядає, як червона пляма на тлі світло рожевої здорової слизової оболонки.

Причини виникнення ерозії шийки матки

Ерозія може бути вродженою (яка, як правило, являє собою псевдоерозію, або ектопію) і придбаною (наслідок інфекцій або травми).

Найпоширеніші причини виникнення ерозії шийки матки:

ЗПСШ (захворювання, що передаються статевим шляхом) - урогенітальний хламідіоз, трихомоніаз, мікоплазмоз і уреаплазмоз, гонорея, папіломавірусна інфекція, вірус герпесу другого типу, або генітальний герпес
інші запальні захворювання жіночих статевих органів
запальні захворювання піхви (вагініти, кольпіти, бактеріальний вагіноз, молочниця)
механічне пошкодження слизової оболонки шийки матки (пологи, аборти, грубий статевий акт)


 
ArielДата: Середа, 19.02.2014, 20:45 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Розвитку ерозії можуть сприяти такі фактори:

гормональні розлади
порушення менструального циклу
ранній початок статевого життя і часта зміна статевих партнерів
зниження імунітету

Симптоми

Як правило, ерозія шийки матки протікає безсимптомно, виявити її можна при плановому відвідуванні гінеколога. Але в деяких випадках, ерозія може проявляти себе рожевими або коричневими, мажучими виділеннями, які можуть з'являтися після статевого акту або спонтанно. Також може виникати біль під час статевого акту. Крім того, можуть виникнути симптоми супутніх захворювань, які й призводять до розвитку ерозії.

Лікування

Лікування ерозії може бути медикаментозним і немедикаментозним (вплив різними способами - рідким азотом, лазером, термічним припіканням тощо).

Медикаментозне лікування включає в себе призначення протизапальних засобів і засобів, які впливають на причину появи ерозії і сприяють відновленню пошкоджених тканин. Якщо ерозія викликана інфекційними захворюваннями піхви (хламідіоз, мікоплазмоз, трихомоніаз та ін), то ефективне лікування можливе тільки після усунення цих захворювань.

Щоб швидше відновити пошкоджені клітини, можуть бути призначені вагінальні свічки, розчини, мазі і т.д. Ці препарати надають протимікробну дію і сприяють відновленню пошкоджених клітин слизової оболонки шийки матки.

Лікарські засоби, які при нанесенні на поверхню ерозії шийки матки сприяють їх відмирання і заміщенню здоровими клітинами, називають засобами хімічної коагуляції.

Однак, призначити правильне лікування і вибрати необхідний препарат може лише лікар на підставі даних, отриманих при обстеженні. Займатися самолікування ерозії шийки матки не рекомендується, оскільки для ефективного лікування всього спочатку необхідно усунути причину виникнення хвороби.

Немедикаментозне лікування шийки матки грунтується на методах впливу на ушкоджену слизову оболонку шийки матки за допомогою:

рідкого азоту (кріодеструкція)
лазерокоагуляции (припікання лазером)
електричного струму (припікання)
діатермокоагуляції (термічне припікання)
радіохвильове лікування ерозії шийки матки

Джерело:

Хто стикався з цією проблемою? Як лікувалися ?


 
NikaДата: Четвер, 20.02.2014, 22:56 | Повідомлення # 3
Міс Життєрадісність
Група: Подружка
Повідомлень: 70
Репутація: 0
Статус: Offline
У мене була ерозія до родова після запалення яічників, і лікар мені сказав якщо до родів то допоможе медикаментозне лікування і справді допомогло.
 
ДашаДата: П`ятниця, 21.02.2014, 20:34 | Повідомлення # 4
Міс Сором'язливість
Група: Придивляюся
Повідомлень: 16
Репутація: 0
Статус: Offline
В мене після родова ерозія ,а після родову ерозію як правило тільки прижигають бо вилікувати її не можливо. В кого ерозія то не відкладайте в довгий ящик бо потім буде її ще важще вилікувати.
 
Форум » П’ять хвилин для себе » Будьмо здорові » Ерозія шийки матки
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: