П`ятниця, 26.04.2024, 13:01

 Матеріали та інструменти - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам форум
Всього відповідей: 76
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Клуби за інтересами » Бісер » Матеріали та інструменти
Матеріали та інструменти
ZolushkaДата: П`ятниця, 04.01.2013, 21:39 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Історія бісеру сягає сивої давнини. Чудовий своїми декоративними якостями матеріал завжди звертав на себе увагу майстрів. Мистецтво створення прикрас з'вилося в той самий час, що і людство. Навіть тоді, коли бісеру ще не було в формі, яку знаємо ми, люди одягали собі на шию намиста із красивих камінчиків та зубів вбитих тварин. Намистини були актуальними ще за часів перших цивілізацій і використовувалися нашими пращурами не тільки в якості прикрас, а й в якості оберегу від злих духів. При археологічних розкопках багатьох культур було знайдено каміння з просверленими отворами. В якості прикрас викоритовувались насіння, стручки, горіхи, мушлі, кітті та кістки різних тварин, тощо. З розвитком ремесел виникають металеві намистини.

Батьківщиною бісеру вважається Древній Єгипет. Поява бісеру пов'язана з розвитком технології виготовлення скла (бл. 3000 років тому). Древні єгиптяни робили з бісеру мониста та вишивали сукні. Згодом, з винаходом сітчастого нанизування, почали виготовляти самостійні вироби з бісеру. З плинлм часу з'явилися узори і схеми. Бісероплетіння почало свій розвиток.

Сьогодні основними техніками в роботі з бісером є: плетіння, нанизування, вишивка і робота з використанням дроту.

Бісер



Формований скляний бісер
Розмір і форма скляних намистин найрізноманітніші: краплі, кубики, "рис", сердечки, загострені намистини і багато інших.

Рублений (циліндричний) бісер
Переваги такого бісеру: його намистинки практично одного розміру, що робить Ваш виріб однорідним.

Перли
Дуже популярний матеріал. В наш час вони бувають скляними, штучно вирощеними та природніми. Як і в намистинах із напівкоштовного каміння, отвори в перлах зазвичай бувають дуже маленькими, про що не слід забувати. Хоча можна використати спеціальне свердло.

Круглий бісер
Ці маленькі скляні намистинки чудово підходять як для нанизування квадратним стібком або сіточкою, так і для роботи з дротом або вишивки бісером. Такий бісер широко розповсюджений, його бісеринки мають безліч кольорів і відтінків.

Склярус
Це довгі тонкі трубочки, виготовлені зі скла. Вони бувають різної довжини, кольору іта обробки. Слід пам'ятати, що склярус має гострі краї, котрі можуть перерізати нитку.

Кристали та полірований вогнем бісер
Намистини із кристалів роблять плетені вироби та вироби, в яких використовується дріт, більш ефектною. Маленькі чи великі, кристали завжди виглядають винятковими завдяки їх виду та обробці. Проте не тварто обтяжувати свою роботу ними - однієї чи кількох намистин досить, щоб виріб засяяв новими кольорами.
Полірований вогнем бісер - більш доступний варіант, який нічим не поступається кристалам, проте більш економічний.

Намистини із напівкоштовного каміння
Тисячі видів каміння - від маленьких шматочків до більших камінчиків використовується при виготовленні даної категорії намистин.

Намистини, виготовлені в техніці лемпворк
Це бісер ручної роботи, коли для надання скляному виробу необхідної форми використовується газовий пальник.

Металеві намистини та підвіски
Металеві намистини та підвіски стають все більш популярними і виробляються по всьому світу.

Магнітний бісер
Ці намистини притягуються один до одного. Дуже цікавий матеріал.

Мушлі
Вони бувають цілі та шматочками, натурального кольору або оригінально розфарбованими.

Дерев'яні намистини
Такі намистини бувають найрізноманітнішого розміру, окрім того, вони можуть бути як необробленими (просто підготовленими до фарбування або до іншого декорування), так і повністю обробленими (наприклад, поліровані намистини з цінних порід дерев). Отвори, як правило, в таких намистинах роблять великими, так що з легкістю проходить будь-який шнур.

Лелітки
Зазвичай їх виготовляють із пластику, рідше - із металу. Вони мають великий асортимент кольорів і форм. Круглі лелітки можуть бути круглими або в формі чашечки, внутрішня сторона якої відбиває світло в різних напрямках.
 
ZolushkaДата: Неділя, 06.01.2013, 23:14 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Матеріали для нанизування



1. Гнучкий дріт для нанизування
Такий дріт із багатоьх тоненьких волокон із нержавіючої сталі, які обгорнуті нейлоном, що збільшує його густину, не втрачаючи гнучкості. Вузлики на ткаому дроті не тримаються, при роботі з ним краї виробу закінчують зажимами.

2. Зажими (крімпи)
Це маленькі металеві намистинки, які зажимають на виробі з допомогою плоскогубців (краї зажимів будуть плоскими і квадратними) або щипців-кримперів (можна отримати зажим заокругленої форми).

3. Стрічки
Цей унікальний матеріал допоможе надати Вашому виробу неповторний вигляд і об'єм.

4. Нейлонова нитка
Завдяки широкій палітрі кольорів такі нитки чудово підходять для пейотного (мозаїчного) плетіння. Порада: перевірте яскраві кольори на схильність втрачати колір (линяти).

5. Еластичний шнур
Такий матеріал підходить для виготовлення прикрас без застібки. Проте еластичний шнур потребує вправності при зав'язуванні вузлів.

6. Дріт
Для біжутерії найчастіше використовують дріт 20 калібру (0,8 мм). Але орієнтиром для Вас повинен слугувати сам виріб: отвори в намистинах, кольорова гамма (можна використати дріт з золотим чи срібним напиленням) тощо.

7. Муліне
Муліне виробляють з шовку і бавовни з різними добавками, які надають йому різноманітності відтінків. Найкращий матеріал для вишивки бісером.

8. Шнур або ремінець
При плетінні виробу можна використовувати різні типи шнурів та ремінців: шкіряні, із бавовни чи гуми і т.д. Головне - переконатися, що отвір намистини достатньо широкий. Кольорова гамма не велика, проте це компенсується різноманіттям діаметру.

9. Дріт, що тримає форму ( дріт "меморі")
Такий дріт зберігає форму незалежно від того, як сильно його розтягують, згинають чи сплітають. В магазині Ви знайдете круги з такого дроту, діаметр яких Вам потрібен.
Цей дріт значно міцніший за інші і тому Вам будуть необхідні спеціальні кусачки. Для того, щоб завершити виріб з такого дроту, просто загніть кінці плоскогубцями, зробивши петлі.
 
ZolushkaДата: Вівторок, 08.01.2013, 18:40 | Повідомлення # 3
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Деталі



Деталі сережок
Деталі для виготовлення сережок дуже різноманітні, Ви можете обрати маленьку деталь, яка не буде відволікати увагу від плетіння, або навпаки - крупну підвіску, яка буде привертати погляд до себе. Все, що вимагається від такої деталі, це невелика петелька або кільце, яке можна відкрити, тому що саме до них буде кріпитися прикраса.

Замочки
Вибір застібки залежить від Вашого смаку і форми виробу. Окрім кольору і дизайну, зверніть увагу на зручність застібки. Особливо це стосується застібок для кольє, які Ви будете застібати і не бачити своїх рук, і застібок браслетів, які застібаються однією рукою.

Кільця
Для застібок використовуються маленькі металеві кільця, які незамінні в роботі з дротом. Вони повинні достатньо легко відкриватися плоскогубцями, але при цьому не розкриватися після зажиму.

Петлі для окулярів
В даній категорії використовуються багато матеріалів і оформлень - Вам необхідно лише обрати потрібне.

Піни з головками та піни з кільцями
Це невеличкі відрізки дроту, які використовуються для виготовлення підвісок. Нанизавши на будь-який тип пінів потрібні Вам намистинки, зробіть на іншому кінці петельку, за допомогою якої підвіска буде кріпитися до виробу.

Калоти
Ці невеликі деталі призначені ховати кінцеві вузли виробу та приєднувати застібку чи іншу деталь. Інколи калоти називають "шапочками" чи "застібками для кріплення намиста".

Зажими для кінців шнура
Вони необхідні для закінчення роботи зі шнуром. Деякі з них продаються з готовими застібками, але частіш за все на кінці вони мають звичайне кільце, до якого і буде кріпитися застібка.

Ковпачки і декоративні конуси
Призначені для закінчення прикрас, виконаних в техніці нанизування, проте можуть використовуватися і як самостійні прикраси. Циліндричні деталі зі шляпками називають ковпачками, довгі трикутні - конусами.

Кільце для ключів
Вам безперечно знайома ця деталь: до неї кріпиться брелок біля Ваших ключів. Замість брелка можна приєднати до неї виріб з бісеру.
 
ZolushkaДата: Середа, 09.01.2013, 00:54 | Повідомлення # 4
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Інструменти



1. Ножиці
В будь-якій роботі з бісером чи вишивкою не обійтися без гострих невеликих ножиць. Не ріжте ними дріт, особливо товстий.

2. Голки
Існують спеціальні голки для бісеру - вони дуже тонкі.

3. Підставка для роботи з прикрасами
Дуже допомагає при виготовленні великої чи складної прикраси.

4. Клей і прозорий лак для нігтів
Стануть в нагоді при виготовленні прикрас на шнурі чи при використанні стрічок. Ви можете використати клей для закріплення кінців шнура, а супер-клей допоможе закріпити вузлики на еластичному шнурі.

5. Пилочка
Можете придбати спеціальні пилочкидля полірування і обробки дроту і використовувати їх для обробки гострих зрізів, а можете взяти металеву із манікюрного набору.

6. Свердла для бісеру
Потрібні для розширення отвору в бісері. Перш ніж розпочати роботу, змочіть свердло, щоб уникнути пилу, який може забити отвір.

7. Ткацький станок
Купуючи станок, орієнтуйтесь перш за все на довжину тих виробів, з якими Ви працюєте найчастіше.

8. Кусачки для дроту
Кусачки ріжуть по-різному, тому зверніть увагу на те, у якому місці кусачки дають найбільш рівний зріз, і запам'ятайте.

9. Кусачки для дроту, що тримає форму
Вони сильніше звичайних і використовуються для товстого дроту із твердих матеріалів.

10. Круглогубці
Використовують цей інструмент коли необхідно зробити петлі з дроту.

11. Плоскогубці
Скористайтеся ними, якщо необхідно відкрити і закрити кільця чи інші деталі для скріплення виробу.

12. Тонкогубці
Їх використовують для роботи з меленькими деталями в обмеженому просторі.

13. Щипці-кримпери
Використовуються для роботи із зажимними намистинами, надаючи їм заокругленої форми.

14. Велика товста голка або шило
Для проколювання отворів у щільних м'яких тканинах. Товстою голкою зручно затягувати вузлики чи рухати їх по шнуру.

15. Кільцемір
Допомагає визначити розмір кілець.

16. П'яльці для вишивки
Незамінна річ для вишивки, що не дає тканині утворювати зборки при затягуванні стібка.

17. Копіювальний папір
Для переносу рисунків і контурів на тканину. Не прикріпляйте його до тканини шпильками чи пінами - отвори можуть зафарбуватися.
 
Форум » Клуби за інтересами » Бісер » Матеріали та інструменти
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: