Четвер, 28.03.2024, 18:05

 Петунія - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам форум
Всього відповідей: 76
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Клуби за інтересами » Рослинництво » Петунія
Петунія
ArielДата: Четвер, 23.01.2014, 12:39 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Останнім часом петунія посідає одне з провідних місць по популярності серед однорічних квітів, а з появою нових груп і гібридів інтерес до неї все збільшується. Петунія має різноманітну палітру забарвлення квітів, тривалий час квітує і невибаглива у вирощуванні на квітниках та у використанні в озелененні балконів, малих архітектурних форм тощо.

Пету́нія (Petunia) - однорічна рослина. Стебло спочатку тонке прямостійне, а потім сланке, густогіллясте, довжиною 20-75 см, опушене. Цвіте надзвичайно пишно і рясно від червня до пізньої осені.

Різноманітність сортів гібридної петунії поділяється на декілька груп, а це: багатоквіткові петунії, що мають велику кількість квітів до 5 см в діаметрі; крупно квіткові петунії, діаметр квітів яких сягає 7-10 см; махрові крупно квіткові петунії; бахромчасті петунії, які мають крупні квітки, прикрашені по краю бахромою та сурфінія – особливий гібрид петунії, який відрізняється міцним ростом довгих звисаючих стебел і надзвичайно рясним розкішним квітуванням різноманітних кольорів. Як правило, всі гібридні сорти краще за всього розводити методом живцювання, тобто укорінення шматків стебел з точкою росту у спеціальному субстраті під плівкою.

Розмноження переважно насінням. У домашніх умовах вирощування розсади петунії ускладнюється недостатнім освітленням, тому для посіву потрібно брати насіння з великим запасом. Чим раніш висіяти насіння, тим раніш заквітнуть рослини. Якщо є можливість дати сіянцям підсвічування, то можна сіяти вже в лютому. У звичайних умовах оптимально сіяти в другій половині березня. Важливим фактором також є ґрунт, у який вони будуть поміщені, і підтримка його оптимальної вологості. Для такого насіння потрібна пухка легка і живильна земля, яка легко всмоктує воду. Верхній шар товщиною близько 1 см бажано просіяти, щоб насіння рівномірно лягло на ґрунт. Насінини, змішані із сухим піском, висипають на добре пролитий водою за добу до посіву ґрунт. Потім оприскують, накривають склом і залишають при температурі 20 — 23 °С. Сходи з'являються через 7-10 днів і вимагають особливої уваги. Тепер їх потрібно обприскувати щодня і не менше двох разів у день (ранком і ввечері) перевертати скло. У цей момент сходам потрібна висока вологість, але надлишок вологи в ґрунті викликає їхню загибель від «чорної ніжки». Коли сходи підростуть і з'явиться перший лист, скло можна буде зняти. Якщо сходи починають гинути, їх потрібно присипати сухим піском, зменшити полив і швидше розпікувати. У квітні розсаду переносять у парники. Посадку в ґрунт на постійне місце роблять після закінчення весняних заморозків, витримуючи між рослинами відстань 30-40 см. У балконній шухляді, контейнері або вазі відстань можна зменшити до 15 — 20 см. Пересаджування переносять добре. Краще росте на сонячних ділянках.

Цвітіння петунії настає на 70-75 день після посіву, великі сорти квітів зацвітають на 10-15 днів пізніше. Сорти з махровими квітками при розмноженні насіннями дають тільки 40-50% махрових рослин, тому їх частіше розмножують живцями.

Квітки петуній — поодинокі прості або махрові, 5-10 см у діаметрі, воронкоподібні, запашні, різного забарвлення, смугасті: від білого до темно-червого та фіолетового.

Посів і пікіровка петунії відео: http://www.youtube.com/watch?v=nn1RqY7PNu4



Поділіться своїми секретами вирощення петунії? Та додавайте фото своїх сіянців!


 
Форум » Клуби за інтересами » Рослинництво » Петунія
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: