П`ятниця, 19.04.2024, 03:04

 Догляд за кімнатними рослинами - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам форум
Всього відповідей: 76
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Клуби за інтересами » Рослинництво » Догляд за кімнатними рослинами
Догляд за кімнатними рослинами
KulbabaДата: Субота, 16.02.2013, 10:16 | Повідомлення # 1
Фрау Цілеспрямованість
Група: Подружка
Повідомлень: 149
Репутація: 1
Статус: Offline
10 ПРАВИЛ ДОГЛЯДУ ЗА КІМНАТНИМИ РОСЛИНАМИ
Кожен листочок кімнатної рослини на підвіконні для жителя великого міста важається галявинкою в лісі. Доглядаючи цю часточку природи, можна подумки прогулятися сквером, парком, лісом, або навіть екзотичною країною. І невимовно шкода втратити від незнання навіть один листочок цього мікросвіту. Щоб не втрачати, існують 10 загальних правил догляду за кімнатними рослинами, які нам назвали у квітковій компанії “Украфлора”, де будь-якої пори роки буяють гарно доглянуті зелені антистреси.

1. Покладайтеся на власну інтуїцію і оберіть нову кімнатну рослину, яка тішитиме вас щодня.

2. Запасіться необхідним інвентарем. Секатор, лопатка та ножиці згодяться для догляду за новоселом підвіконня.

3. Навчіться пересаджувати рослини. Деяким екземплярам подобається регулярна зміна горщика.

4. Створюйте групи рослин: вони, так само як і люди, віддають перевагу спілкуванню з представниками свого кола.

5. Не заливайте рослини. Живильна волога – джерело життя, проте водоспад щодня – це вже лихо.

6. Дайте рослинам спокій. Уявіть, вони також не терплять нав’язливого спілкування.

7. Створюйте рослинам вологу атмосферу: їм здаватиметься, що вони на курорті.

8. Правильно доглядайте кожну рослину: до кожної з них необхідний індивідуальний підхід.

9. Вчасно застосовуйте заходи: навіть тимчасова неувага до дрібних і великих мешканців оселі іноді стає фатальною, приділяйте їм більше уваги.

10. Виконуйте всі вищенаведені умови для повноцінного життя вподобаної рослини, і вона тішитиме вас своїм виглядом.

Освітлення. На відкритому полуденному сонцю підвіконні можна тримати лише ті рослини, що в природі звикли до яскравого освітлення, не бояться спеки та сухого повітря. Загалом, більшість рослин у спекотні години краще затіняти жалюзі або шторками. Якщо стебла в рослини витягнулися, а нове листя порівняно зі старим поступово зменшується в розмірі та блідне, це означає, що їй бракує світла.

Вологість повітря. А наблизити умови існування рослин у квартирі до природних вдасться підвищенням вологості повітря. Приміром, обприскувати рослини чистою водою. Для цього годиться м’яка або кип'ячена вода. В опалювальний сезон, коли повітря в помешканні пересушене і нагадує умови пустелі, варто поруч з вазонами поставити хоча б одну миску з водою.

Ґрунт. Для більшості рослин готують суміш із садової землі, піску і торфу у співвідношенні 1:1:1. Складові ретельно перемішують і зволожують. Якість суміші перевіряють у такий спосіб: слід узяти повну пригорщу землі і стиснути її в кулаку. Якщо грудка розпадається на кілька частин, варто лишень її торкнутися, це означає, що ґрунт гарний. Можна використати готову суміш, яку продають у квіткових магазинах. При цьому важливе значення має ступінь кислотності ґрунту, тобто pH має бути в межах 5,5-6,5.

Пересаджування. Рослину пересаджують, тільки-но помітять такі негаразди: горщик став затісний для коріння, і воно проросло у водостічний отвір, вода під час поливу не затримується у горщику та швидко витікає з нього, рослина погано росте і утворює слабкі пагони, різко порушена пропорція між надземною частиною рослини, що сильно розрослася, і невеличким квітковим горщиком. Найчастіше до пересадки вдаються на початку весни. Також для пересадки годиться кінець літа, у цьому разі рослина встигне до зими добре вкорінитися в новому ґрунті. Новий горщик підбирають на 1-2 розміри більше від старого.

Полив. Наскільки часто і щедро слід поливати рослини? Важливо встановити таке правило. Більшість кімнатних антистресів поливають з таким розрахунком, аби вода за деякий час почала витікати з водостічного отвору горщика. Наступного разу поливати варто вже тоді, коли ґрунт на поверхні висохне настільки, що, торкнувшись його, відчуєте тверду та суху землю. Якщо пересихає субстрат, горщик майже до бортика занурюють у глибоку посудину, наприклад, відро з водою, і чекають, доки на поверхні в горщику не з'явиться вода, а із землі припинять виходити бульбашки повітря.

Підживлення. Поширена помилка квітникарів під час догляду за рослинами – надмірне живлення. А між тим, ніщо не завдає такої шкоди кімнатній рослині, як надмірна опіка і догляд за нею. Не поспішайте підживлювати щойно придбану в магазині рослину, адже поживних речовин, які містяться в ґрунті, вистачить майже на півроку.

Взято http://clipnews.info/newstopic.htm?id=22986




Повідомлення відредагував Kulbaba - Субота, 16.02.2013, 18:28
 
ЧарівницяДата: Субота, 16.02.2013, 10:25 | Повідомлення # 2
Пані Зразковість
Група: Гуру спілкування
Повідомлень: 385
Репутація: 3
Статус: Offline
Може хтось підкаже ідеї оформлення кімнат у будинку, щоб рослин гармоніювали між собою і були неприхотливими?

 
KulbabaДата: Субота, 16.02.2013, 18:36 | Повідомлення # 3
Фрау Цілеспрямованість
Група: Подружка
Повідомлень: 149
Репутація: 1
Статус: Offline
Надіюсь, вам ця інформація допоможе

В оформлении комнат полезно использовать разные растения, поскольку разные их свойства могут удачно дополнять друг друга и привносить в оформление жилого помещения недостающий элемент. В фэн-шуй относительно растений есть несколько правил, о которых следует сказать особо. Некоторые домашние растения могут оказывать отнюдь не благотворное влияние, если их поместить рядом с тем местом, где мы спим, отдыхаем или работаем. Этот относится к кактусам, пальмам с острыми листьями: они создают «отравленные стрелы» ци, которые могут отрицательно сказаться на самочувствии человека.

Кордилина
Это устремлённое вверх растение с остроконечными малиново-зелёными листьями может активизировать ци в углу комнаты, но нельзя ставить его вблизи кровати или рядом с рабочим местом. Подходит для южной и восточной части дома.

Хлорофитум

Длинные, тонкие, свисающие листья создают уютную «иньскую» атмосферу. Идеально подойдёт для северной части дома.

Плющ

Подходит для мест, где требуется создать спокойную обстановку: в южной, юго-западной части дома.

Гиацинт

Выберите растение того цвета, который более всего подходит к окружающей обстановке и выращивайте в восточных или юго-восточных помещениях.

Узумбарская фиалка, или сенполия.

Лучше всего располагать в помещениях на юго-востоке, на юге и на северо-востоке.

Пальма

Лучше всего подходит для оформления углов комнаты.

Цикламен

Если вы хотите внести в жизнь больше чувства – возьмите малиновый цикламен, если хотите романтики – возьмите белый или красный, если же ваша цель – размеренность и чёткость в делах – выбирайте белый цикламен

Бегония

Хорошо для поддержания стабильности, раз и навсегда заведённого порядка в доме.

Красула («денежное дерево»)

Вероятно, своим названием растение обязано тому, что листья его похожи на монетки. Подходит для выращивания в западных, северо-западных и северных помещениях дома.

Спатифиллум

Служит надёжной защитой от вредного излучения, посылаемого вашим компьютером.

Где полезнее всего размещать растения?

В углах комнат. Помогают разогнать застаивавшуюся в углах энергию ци. Особенно рекомендуются растения с длинными, остроконечными листьями.

Рядом с выступами и острыми углами. Поставьте кустистое растение рядом с выступающим углом. Эффективнее всего растения с округлыми листьями и густой листвой.

В длинном коридоре. Поставьте кустистые растения в горшках по сторонам длинного коридора.

В ванной комнате. Растения, посаженные в замкнутых пространствах, способствуют циркуляции энергии ци.

В кухне. Растения помогают оживить движение энергии ци в кухне.

В спальне. Для спальни подходят растения с широкими свисающими листьями.

На окнах. Острые, колючие растения, например, кактусы, можно использовать в целях самозащиты. Кактус, выставленный на видное место на подоконнике, отпугнет от дома недоброжелателей или воров.

Букеты и композиции из цветов

Если вы наряду с горшечными растениями держите в комнате живые срезанные цветы, следите за тем, чтобы букет выглядел опрятно, удаляйте высохшие цветы.



По материалам книги "Фен-шуй. В доме, в офисе, в саду"


 
ЧарівницяДата: Субота, 16.02.2013, 21:45 | Повідомлення # 4
Пані Зразковість
Група: Гуру спілкування
Повідомлень: 385
Репутація: 3
Статус: Offline
Kulbaba, дякую smile

 
Форум » Клуби за інтересами » Рослинництво » Догляд за кімнатними рослинами
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: