П`ятниця, 22.11.2024, 13:01

 Співвідношення об'ємів та ваги продуктів - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам форум
Всього відповідей: 76
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Співвідношення об'ємів та ваги продуктів
GalaДата: Неділя, 27.07.2014, 12:08 | Повідомлення # 1
Мадам Цікавість
Група: Подружка
Повідомлень: 21
Репутація: 0
Статус: Offline
Корисна інформація для тих, хто готує по рецепту.

Мірка: Столова ложка
У різних країнах прийнятий різний обсяг місткості столової ложки:
У Росії і країнах СНД прийнято обсяг місткості - 18 мл.
У США, Канаді, Новій Зеландії 1 столова ложка визначається як 15 мл(1 столова ложка = ½ американської рідкої унції, що складає приблизно 14,787 мл).
В Австралії - 20 мл [джерело не вказано 1561 день].

Загальноприйняті скорочення:
«Ст. ложка »і« ст. л. »- укр. столова ложка
T, tb, tbs, tbsp, tblsp, або tblspn - англ. Tablespoon
EL - нім. Esslöffe

1 столова ложка (7*4см), наповнена "без верху" / "з верхом", вміщує:
води, оцту - 18 / - г
молока - 20 / - г
рослинного масла - 17 / -  г
меду - 25 / -  г
цукру - 20/25 г
солі - 25/30 г
борошна, какао, кава - 10/15 г
рису - 15/20 г
мелених горіхів, желатину - 10/15 г
сухої трави - ​​5/10 г
свіжої трави (подрібнений лист) - 10/15 г
пшеничних і вівсяних висівок - 6/12 г

Мірка: Чайна ложка

Прийнято вважати, що одна чайна ложка вміщує об'єм, рівний 5 мл. Більш старі визначення чайної ложки вводилися в США: 1 ч. ложка = 4,93 мл і англійська 1 ч. ложка = 3,55 мл.

1 чайна ложка (наповнена "без верху" / "з верхом") містить:
води - 5 / - г
молока - 5 / - г
рослинної олії - 5 / - г
сметани 30%, згущеного молока, меду, томатної пасти - / 10г
цукру, сорбіту, ксиліту, сухарів мелених - 5/7 г
солі, харчової соди - 7/10 г
борошна, какао, меленої кави - 4/5 г
рису - 5/8 г
лікарська трава - 2/3 г (вага сухої трави)

Мірка: Стакан

Мається на увазі гранований стакан.

1 стакан ("до риски" / "до краю") містить продуктів в грамах:
води - 200/250 г
цукру - 200/250 г
солі - 290/320 г
борошна - 140/150 г
рису - 210/230 г
манки - 200/220 г
товчених горіхів - 140/150 г

1 стакан ("з верхом") вміщує:
11 столових ложок крупи
10 столових ложок цукру або солі

Матеріал з Вiкiпедii та kakras.ru
 
ZolushkaДата: Неділя, 27.07.2014, 12:59 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
А я знаю таке:
100 г живих дріжджів = 20-25 г сухих дріжджів
 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: