Дрібні ласощі - велике задоволення
|
|
Zolushka | Дата: П`ятниця, 01.02.2013, 14:58 | Повідомлення # 1 |
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
| Буває так, що душа бажає чогось солоденького, а торт - це довго (доки спечеш та доки пропитається кремом), а влітку взагалі духову шафу (духовку) вмикати не хочеться. Вихід завжди є! Пропоную зробити зефір. Для цього нам необхідно: 2 ст цукру, 2 ст. л. швидкорозчинного желатину, 1,5 ч. л. лимонної кислоти, 1 ст. л. ванільного цукру, 1 ч. л. соди чи іншого розпушувачу. Докладний рецепт знайдете тут. Від себе хочу додати: відразу після приготування маса нагадує більше бізе, а не магазинний зефір. Якщо дасте масі шанс постояти добу, то отримаєте справжній зефір. У нас ще жодного разу не виходило залишити хоч шматочок на довше
|
|
| |
Assol | Дата: П`ятниця, 01.02.2013, 23:20 | Повідомлення # 2 |
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline
| Зефір виходить дуже смачний!
Quote (Zolushka) Якщо дасте масі шанс постояти добу,
Шансів ми нікому не даємо
У мене навіть добу не стояв...
|
|
| |
Zolushka | Дата: Четвер, 07.02.2013, 01:59 | Повідомлення # 3 |
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
| Часто замість магазинних цукерок я готую карамельки вдома. Менше споживання хімії+економія коштів+економія часу, якщо магазин не прямо під вікнами.
Класична карамель: - 5 ст.л. цукру; - 1 ст.л. води (або іншої рідини); - на кінчику ножа лимонної кислоти або 1 ч.л. оцту. Все в посудину і варимо доки не загусне і не набуде приємного золотистого кольору. Я капаю на тарілку і дивлюсь чи карамелізується, ну і куштую чи хрускотить. Виливаємо в попередньо змащену форму. УВАГА!!! Рідини необхідно самий мінімум, тільки щоб цукор зволожився. Якщо у вас цукор вологий, то рідини можливо піде менше.
Роблю ще горіхи в карамелі: 1. Ядра горіхів промиваю в теплій воді, щоб змити весь пил. 2. Засипаю цукром і ретельно обмішую. Цукор повинен вкрити горіхи з усіх сторін, не менше! 3. Даю постояти кілька хвилин, щоб цукор намок від води, що лишилась на горіхах після миття. За необхідності добавляю трохи води. 4. Якщо додати лимонної кислоти, то отримаєте козінаки. Я не додаю і в мене виходять горіхи в хрусткій карамелі. 5. Варимо до готовності, виливаємо у форму або на пергамент викладаємо "ковбаскою".
Знахідка! Якщо при варінні класичної карамелі додати смородини (додавала свіжу перемелену), то виходить не карамель зі смаком смородини, а мармеладки смородинові (влітку розтають, зберігати в холоді).
|
|
| |
Ariel | Дата: Середа, 06.03.2013, 13:06 | Повідомлення # 4 |
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
| Частою готую своїм до чаю!
Творожні кульки
Необхідно:
Творог - 300г. Яйця - 2 шт Цукор - 5-6 ст.л. Сода - 0,5ч.л. Сіль - 0,5ч.л. Борошно Соняшникова олія для смаження
Розминаємо творог. Додаємо яйця, цукор, сіль і соду. Борошно додаємо до тих пір поки тісто буде липким для скочування кульки. В окрему тарілочку відсипається борошно. Беремо трохи тіста кладемо в борошно і скачуємо кульки. Наливаємо олію в ємність для смаження (як мінімум на половину кульки). Нагріваємо і опускаємо готові творожні кульки. Обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору. Готові творожні кульки посипаємо цукровою пудрою.
Готуються швидко і легко. Моїм дуже подобаються!
|
|
| |
Чарівниця | Дата: Середа, 06.03.2013, 16:51 | Повідомлення # 5 |
Пані Зразковість
Група: Гуру спілкування
Повідомлень: 385
Статус: Offline
| Ariel, підтримую - дуже смачно я теж такі готую.
|
|
| |