Четвер, 28.03.2024, 15:40

 Масаж - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам форум
Всього відповідей: 76
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Турботлива матуся » Здоров’я дитини » Масаж
Масаж
ArielДата: Неділя, 13.01.2013, 23:30 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Користь дитячого масажу незаперечна! Крім позитивних емоцій, задоволення і профілактики кишкових кольок масаж доставляє дитині радість. Легкі погладжування психологічно заспокоюють дитину, надаючи на нього фізичний вплив, що сприяє активному способу життя та гарному настрою.

Необхідно відзначити, що дитячий масаж найбільш ефективний для дитини віком до одного року. Однак і в більш дорослому віці масаж буде затребуваний і актуальний. Основна функція масажу - розвиток моторики, для чого можуть бути використані як прямий фізичний контакт, так і різні масажні крісла. Масаж для немовлят можна здійснювати через 5-6 тижнів після пологів.

На думку фахівців, поліпшення фізіологічного стану малюка за допомогою масажу сприяє збільшенню у вазі. Дитячий масаж нічим не відрізняється від дорослого, за винятком прикладених зусиль у процесі фізичного контакту.

Чудодійні торкання

При стимуляції шкірних рецепторів у головному мозку малюка виникають імпульси, що поширюються на суміжні частини центральної нервової системи. Вони надають дію на них, як дзвін будильника вранці. "Розбуджені" за допомогою масажу зони мозку стимулюють органи до роботи в повну силу. Разом з тим, масаж і гімнастика розвивають немовля, зміцнюють його м'язи, надають загальну тонізуючу дію. Значним є і місцевий ефект процедури: погладжування животика за годинниковою стрілкою, наприклад, нормалізує роботу травного тракту. Масаж сприяє оновленню епітеіальних клітин, сприяє зміцненню бар'єрних властивостей шкіри, поліпшення місцевого кровообігу, активізації лімфотоку, підвищенню імунітету і стимуляції обміну речовин.
Джерело тут і тут

Чи робили ви своєму малюкові масаж? Якщо так то напишіть з якої причини. Залишайте свої коментарі та відгуки?


 
ArielДата: Вівторок, 05.02.2013, 12:14 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Ми наймали масажиста, який приходила до нас. Пройшли 4 курси масажу до року. Між курсами професійного масажу робила масаж сама.

 
proelenkДата: Субота, 29.10.2016, 19:39 | Повідомлення # 3
Міс Сором'язливість
Група: Новачок
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Повідомлення відредактовано як таке, що порушує правила даного форуму. Будь-ласка, читайте правила форуму перед публікацією повідомлень.
 
Форум » Турботлива матуся » Здоров’я дитини » Масаж
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: