Четвер, 28.03.2024, 11:00

 Збираємося до школи - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви потрапили на форум
Всього відповідей: 98
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Турботлива матуся » Школярі та підлітки (6 років і старші) » Збираємося до школи ("Придане" для першокласника)
Збираємося до школи
AssolДата: Четвер, 17.01.2013, 01:36 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline
Перш ніж вирушати по магазинах, відвідайте батьківські збори або попросіть у школі список необхідного приладдя. І, майте на увазі, що дешевше все купити навесні або влітку, ніж напередодні 1 вересня на «шкільному базарі». Нерідко батьки майбутніх першокласників об'єднуються і закуповують дрібним оптом всі необхідні канцтовари.
Напевно вам і самим здається неймовірним, що ваш малюк уже йде в школу! А майбутній першокласник взагалі дуже смутно уявляє собі, що це таке. Тому покупку всієї необхідної амуніції варто робити все ж разом з дітьми. По-перше, ви поясните призначення всіх численних приладь. А по-друге, (і це, мабуть, головне!) Дитина зможе сама вибрати собі зошити, пенал, ранець і інші атрибути «дорослої» людини, перейметься повагою до свого нового статусу, що є важливим для психологічної підготовки до школи.

Без сумніву, першокласнику потрібні зошити. Зверніть увагу на якість паперу - його поверхня повинна бути гладка, біла (а краще молочного кольору), з неяскраво прокресленими лініями (у разі ж, якщо у дитини поганий зір - купіть зошити з яскравими клітинками і лінійками), і в щільній обкладинці - так вони прослужать довше.

Ручки. Зовсім необов'язково купувати першокласнику Паркер із золотим пером. Все одно рано чи пізно воно буде неминуче втрачено. Краще ручок купити побільше і якомога простіших. Не скрізь дозволяються гелеві ручки, краще звичайні кулькові: адже для письма ними потрібен натиск, завдяки чому формується почерк. Звичайно, вони повинні бути зручні для маленької ручки. Якщо ж ваша дитина - лівша, не поскупіться на спеціальні ручки, ножиці, лінійки, які спроектовані під ліву руку.

Олівці кольорові й прості. Візьміть на випробування кілька різних олівців з простим грифелем. Оцініть не тільки яскравість ліній, але і чи зручно дитині ним малювати, чи легко витирати написане, і підстругати олівець. Те ж саме стосується і кольорових олівців. Не піддавайтеся спокусі купити набір із сотні відтінків. Це абсолютно не потрібно. Набагато практичніше буде коробка з 12 кольорами. 

І, звичайно ж, із усією відповідальністю підійдіть до вибору ранця. Не дайте вмовити себе на рюкзак зі Спайдерменом! У самому мультгерої немає нічого поганого: але ваше завдання вибрати таку шкільну сумку, яка не створювала б проблем з хребтом дитини. Саме тому ортопеди рекомендують ранці, які носяться на спині і навантаження розподіляється рівномірно. Згідно з санітарними нормами, семирічна дитина повинна носити не більше 1,5 кілограмів. На ділі ж діти згинаються під непідйомними ношами. У ваших силах вибрати хоча б легкий і зручний ранець. Зверніть увагу на ручку: вона повинна бути міцною. Спинка ранця (та сторона, яка щільно прилягає до спини дитини) повинна бути м'якою, в ідеалі - ортопедичною. Упевніться також в щільності матеріалу, зручності кріплень і застібок. Лямки ранця повинні регулюватися по довжині і бути досить широкими, щоб не врізатися в плечі. Якщо ранець відповідає всім цим умовам, то зовсім неважливо, що там намальовано, головне тепер, щоб він сподобався майбутньому першокласнику. 
Автор: Олена Андрєєва


Скільки коштує зібрати школяра до школи?


Для батьків – це справжній головний біль. Зазвичай шкільні базари починають працювати із середини літа, однак переважна більшість батьків відкладає збір «приданого» практично на останній день.

Загалом мінімум спорядження – форма, портфель, взуття, спортивний одяг і канцтовари за попередніми підрахунками обійдеться 1300–1400 гривень. Але, як кажуть експерти, це буде доволі скромний «портфелик школярика», з мінімальним набором усього, що потрібно до школи, з найдешевшою шкільною формою, недорогим рюкзаком зі звичайною спинкою (хоча фахівці радять ортопедичну), дешевим взуттям, себто не з натуральної шкіри.

Якщо батьки вирішили придбати дорожче шкільне приладдя, дорожчий рюкзак, то, скажімо, в Києві портфель з ортопедичною спинкою коштуватиме від 500 гривень і вище. Якщо купувати дитині шкіряне взуття, якісний імпортний шкільний одяг тощо, то витрати в середньому сягнуть двох тисяч гривень, а по Україні – мінімум три тисячі. Продавці називають більш реальні цифри: п’ять, а то й шість тисяч гривень залежно від того, що батьки хочуть купити своїй дитині.
 
AssolДата: Четвер, 17.01.2013, 01:36 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline
А тепер наведемо список потрібних покупок для школяра:


- Шкільна форма. Вибирайте такий одяг, в якому рухи дитини не будуть скуті. Також дивіться на склад тканин - нехай синтетичних компонентів буде не більше 50%. Найкраще купувати бавовняний, лляний, вовняний або кашеміровий одяг. Колір форми зазвичай вибирають на батьківських зборах, вона може бути чорною або синьою, в смужку або без, сорочки і блузки повинні бути однотонними, неяскравими. 
- Змінне взуття.
- Спортивна форма. Рекомендації по тканинах такі ж, як і для шкільної форми.
- Спортивне взуття.
- Ранець. У покупці цього предмета економити не потрібно, так як у якісних моделей є багато плюсів - ортопедичні елементи, міцна натуральна тканина, невелика вага. Купуючи такий портфель, вам не доведеться ремонтувати його посеред навчального року або шукати заміну. Придивіться до моделей, у яких низ і спинка щільні, а ручка - пластмасова.
- Сумка для змінного взуття.
- Пенал. Нехай дитина вибирає собі за смаком - твердий, м'який, середній, великий, однотонний, яскравий. Нерідко вчителі просять не купувати металеві пенали.
- Ручки. Потрібні як мінімум 2, колір чорнила уточнять в школі (найчастіше це синій).
- Прості олівці. Також купіть мінімум 2, звертаючи увагу на грифель - вибирайте твердий.- Ластик. Імпортні гумки відрізняються кращою якістю. Вони можуть бути твердими і м'якими.
- Лінійка. Краще купити дерев'яну (вона більш безпечна), але така лінійка часто ламається, тому можна придбати і кольорову пластикову, тим більше що у неї більш точна розмітка.
- Кольорові олівці.
- Папка для праці: кольоровий папір (велика і маленька), клей ПВА, клей-олівець, кольоровий картон (великий і маленький), ножиці, пластилін, дошка і стеки для пластиліну, акварельні фарби, 2 м'які пензлики, склянка для води на 2 відділення, клейонка на парту
- Альбоми для малювання. Їх вам знадобиться багато, тому закуповуйте відразу 2 товстих або 5 тонких.
- Папка для зошитів - пластикова, на кнопках (така папка легка і не займає багато місця).
- Зошити - в косу лінію, в клітку. Не беріть занадто товсті зошити, з різким запахом або дуже яскравою обкладинкою.
- Обкладинки для зошитів. Тут цінується міцність, тому беріть більш щільні обкладинки.
- Обкладинки для книг - для 1 класу.
- Підставка для книг.
- Щоденник.
- Гігієнічний пакет якщо потрібен (його школяр буде зберігати в шафці): паперові рушники, рідке мило, туалетний папір, сухі і вологі серветки, пляшка води.
- Якщо планується «ГПД» (група продовженого дня), то купіть розмальовки, пазли, іграшки, настільні ігри та книжки.
Взято звідси: http://mamino.org/article....t--a205
 
2miramikaДата: Середа, 19.01.2022, 20:31 | Повідомлення # 3
Міс Сором'язливість
Група: Новачок
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
На канале "ДвойНяшки Мира и Мика" много познавательных видео о школе. Вот, одно из видео https://www.youtube.com/watch?v=S7x4FEyxmi0, где детки играют в младшую школу. cool happy
 
Форум » Турботлива матуся » Школярі та підлітки (6 років і старші) » Збираємося до школи ("Придане" для першокласника)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: