|
Вивчаємо цифри
| |
Zolushka | Дата: Вівторок, 14.01.2014, 11:49 | Повідомлення # 1 |
VIP
Група: Адміністратор
Статус: Offline
| Петро ЗАЛЄВСЬКИЙ ЦИФРИ
1 Хизувалась одиниця: Я струнка, неначе шпиця!.. Мною просто рахувати – Додавати, віднімати. І без мене, одиниці, Не зв’язати рукавиці…
2 На гостину до Сергійка Завітала пані Двійка – Наче зігнута лінійка, І хвостата, наче змійка, Незапрошена… Овва!.. Повнобока пані Два.
3 Є завдання в дітвори – Написати цифру «три»: Ось горбок, а ось дуга… Загубилася нога!.. І тепер для «три» тривога – Чом вона така безнога?
4 Це якась трикутна дірка!.. Та невже оце четвірка? Може вмить насупить ріжки Та з одної тільки ніжки Скочить враз, втече з кімнати, Бо не хоче рахувати!
5 Наступає п’ять на п’яти – Цифру цю потрібно знати! І для вас такий урок – У п’ятірки – козирок, Та неначе в хом’яка Угодована щока.
6 Для малят негайна звістка – Це втікає цифра шістка: Варто вчить її чимдуж, Бо вона, неначе вуж, Заховається в травиці Чи поплине по водиці.
7 Кострубата, гостроноса Поглядає наче скоса… Гачкувата і тонка Довгонога отака Зависока, ну, а втім Ми вчимо вже цифру сім!
8 Ні початку, ні кінця – Трохи дивна цифра ця, Ліній згин, переплетіння, Мов художника творіння, Стан осиний та овал… Вісім рядиться на бал!..
9 Ви не бачили дев’ятки? Ні слідів нема, ні згадки! Катавасія зчинилась – Десь дев’ятка загубилась! Тільки шістка з тої згуби Хитро й тонко кривить губи…
0 Сумувала буква «о» – Я маленька, як ніхто, Неструнка та невисока, І товста я трохи… Збоку… …Тож одним чудовим днем Буква витяглась нулем!
Я поділиласьтим, що маю. Поділіться і Ви, якщо знаєте щось корисне на дану тему.
|
|
| |
Айстра | Дата: Вівторок, 14.01.2014, 12:05 | Повідомлення # 2 |
Міс Сором'язливість
Група: Подружка
| Zolushka, дуже гарні віршики!
|
|
| |
Assol | Дата: Вівторок, 14.01.2014, 22:26 | Повідомлення # 3 |
VIP
Група: Адміністратор
| Ми цифри вивчали за Уроками тітоньки сови. Там також кожна цифра описана віршовано а також ще й зображення.
А ці віршики, що знайшла Zolushka, як на мене, для дошкільнят не підійдуть, а от для першокласників в самий раз.
|
|
| |
Gala | Дата: П`ятниця, 17.01.2014, 00:52 | Повідомлення # 4 |
Мадам Цікавість
Група: Подружка
| Раз, два - дерева три, чотири - вийшли звірі, п'ять, шість - падолист, сім, вісім - птахи в лісі, дев'ять, десять- це сунички підвели червоні личка.
|
|
| |
2miramika | Дата: П`ятниця, 14.01.2022, 12:31 | Повідомлення # 5 |
Міс Сором'язливість
Група: Новачок
| А нам весело учить цифры вместе с "ДвойНяшки Мира и Мика". Мои детки в восторге
|
|
| |
| |