П`ятниця, 19.04.2024, 16:07

 "Партнерські пологи" - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви потрапили на форум
Всього відповідей: 98
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Чекаємо на лелеку » Підготовка та пологи » "Партнерські пологи" (Ваше ставлення до партнерських пологів?)
"Партнерські пологи"
ArielДата: Неділя, 06.01.2013, 21:56 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Ще десять років тому вагітну жінку не запитували про те, чи бере вона когось з собою на пологи. Навіщо? І якщо члени королівських родин збиралися на цю грандіозну подію, щоб упевнитися, що спадкоємець справжній, то хто і навіщо це робить зараз?

Існують міфи, ссилаючись на які пари відмовляються від партнерськи пологів:

Міф перший: пологи з чоловіком — модне нововведення
У старовину селянки народжували, сидячи на руках у чоловіка. Той допомагав дружині тужитися, тримаючи за плечі. Чоловік повинен був стогнати разом з нею, а то і замість неї, кричати на весь голос. Бувало, чоловік «народжував» куди голосніше і виразніше «головної героїні» події. Цікаво, що, увійшовши в роль, чоловіки і насправді починали відчувати спазми і болі, від чого дружині «ставало легше» biggrin .

Крім того, у багатьох країнах прийнято народжувати удвох: таких пологів набагато більше, ніж «одиночних». Замість чоловіка лікарі дозволяють «прихопити» близьку подругу, маму — людину, якій довіряєш.

А в Канаді на сьомому-восьмому місяці вагітності родина, яка очікує поповнення, запрошує родичів і друзів на «бебі-шауер», коли майбутні батьки, сяючи від гордості, приймають поздоровлення, подарунки.

Міф другий: пологи — неестетичне видовище
Народження дитини — грандіозна подія, у тому числі і по емоційному напруженню. Що вже говорити про появу на світ свого малюка, якого тато чекав нарівні з дружиною! Народження — зовсім не бридке видовище: це таїнство появи нового життя, чудо природи.

Утім, спільні пологи — це справжнє випробування для подружжя на міцність почуттів. Чи готові майбутні батьки до настільки серйозного кроку підійти разом? А «технічна» сторона самого процесу виглядає цілком пристойно: багато процедур (наприклад, огляд розкриття чи прокол міхура) хоч і проводяться в присутності чоловіка, але відбуваються під чистим простирадлом — не «напоказ».

До речі, чоловікові зовсім не обов'язково дивитися ТУДИ, у самий вирій подій. Можна задовольнятися позицією у приголів'ї породіллі, і звідти він зможе допомагати, притримувати дружину, повторювати команди акушерки.


 
ArielДата: Неділя, 06.01.2013, 21:56 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Міф третій: присутність чоловіка на пологах марна
Хтось і досі щиро вважає, що «нормальний мужик» не прагне «підглянути», як з'являються на світ діти, а бажання бути присутнім на пологах — прояв патології. Мовляв, досить художньої літератури на настільки делікатну тему, фільмів, нехай собі відзначає в колі друзів радісну подію, поки дружина відновлюється.

Але існує велика різниця між ПРИСУТНІСТЮ на пологах і УЧАСТЮ. У першому випадку, коли чоловік протягом кількох годин спостерігає, як мучиться близька йому людина, складно, насамперед, для чоловіка: він ніяк не може полегшити страждання, безсилий, «відсторонений» від ходу подій.

Для жінки ж опинитися в складну, вирішальну хвилину БЕЗ рідної людини — справжній психологічний стрес: вона відчуває глибоке почуття самотності. Навпаки, коли чоловік активний, то одним своєю присутністю або діями полегшує стан дружини, особливо на найдовших першому і другому періодах пологів, коли йдуть перейми. Допомога надається фізична, наприклад, масаж для знеболювання, і психологічна: підтримання розмови, відволікання, за необхідності — звернення до медперсоналу. Зрештою, саме він здатний прийняти рішення за жінку, коли та не в змозі це зробити, наприклад, за необхідності епідуральної анестезії, позапланового кесарева і т. д.

Однак, якщо у жінки немає бажання постати перед чоловіком розпластаною на кріслі, існує компроміс: чоловік чекає за дверима пологового залу, входить, як тільки народиться дитина, проводить перші хвилини поруч. Втім, звичайно всі чоловіки після появи спадкоємця/нащадка на підйомі щастя ходять колами по палаті і без зупинки розповідають жінці, який у малюка чудовий носик, осмислені очі чи довге волосся. Так що для повноти відчуттів зовсім не обов'язково самому перерізати пуповину — це лише один з атрибутів спільних пологів.

Міф четвертий: необхідна серйозна підготовка
Питання вирішується індивідуально: комусь необхідно відвідування відповідних курсів для майбутніх батьків, а хтось обходиться лише переглядом відеокасет на цю тему, книгами. У пап може просто не знайтися часу на відвідування сімейних занять, до того ж перебувати серед великої кількості вагітних жінок незатишно.

Не варто хвилюватися. Зрозумійте: ВІН просто ІНШИЙ. Так, хтось спокійно вибирає в подарунок жіночу білизну, а хтось обходить прилавок з білизною за кілометр. НЕ нав’язуйте чоловікові певний сценарій поведінки, при порушенні якого ви сильно засмутитеся. Пологи — це природний процес, і правильну поведінку підкаже інтуїція.

Міф п'ятий: погіршення сексуальних відносин

Інтимні стосунки звичайно ж зміняться, адже тепер «на шляху» стоїть дитина. Кілька тижнів жінці потрібно просто на те, щоб прийти в себе. До того ж, вона, ймовірно, недосипає, так як годує малюка вночі, укладає спати. Чоловік далеко не відразу готовий налаштуватися на те, що після пологів доведеться ділитися дружиною с кимось ще. Особливо вразливі чоловіки, щоправда, бояться «підходити» до жінки, щоб не зробити їй боляче, ще пам'ятаючи стан на пологах.

Втім, на інтимних відносинах більше позначаються щоденний побут, притертість характерів. Часто секс після народження дитини, навпаки, поліпшується: адже стало більше взаєморозуміння. Це і є найкращий результат спільних пологів — відчуття єднання сім'ї. Саме тоді відносини переходять на принципово інший рівень. Багато чоловіків, які допомагали підчас пологів, починають переживати нову хвилю закоханості в дружину. Вони піклуються про неї, більше допомагають.

Так що яким би не було ваше рішення, серйозно обміркуйте його!

Для присутності на пологах необхідно заздалегідь дізнатися правила того пологового будинку, де збираєтеся народжувати: в одних у чоловіків вимагають флюорографію, в інших список необхідного може бути розширено. Зазвичай, по платному контракту від чоловіка не вимагають взагалі ніяких довідок. І хоча офіційно подружжю дозволено бути присутнім безкоштовно у звичайних пологових будинках, далеко не кожна установа може собі це дозволити через санітарні проблеми.


Взято тут:http://ruporzt.com.ua/actualno/1746-vsya-pravda-pro-partnerski-pologi-z-cholovikom.html




 
ЧарівницяДата: Неділя, 27.01.2013, 22:45 | Повідомлення # 3
Пані Зразковість
Група: Гуру спілкування
Повідомлень: 385
Репутація: 3
Статус: Offline
Я народжувала в період епідемії грипу, відповідно чоловік не міг бути зі мною, хоча ми дуже хотіли і мені його підтримка була страшенно потрібна.

 
ArielДата: Вівторок, 29.01.2013, 00:04 | Повідомлення # 4
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Ми народжували разом. Чоловік хоч і хвилювався, але вів себе мужньо. І мені було не так страшно. Допоміг і фізично, і психологічно. Я рада, що ми пережили це разом, таке не забувається.

 
ZolushkaДата: Четвер, 07.02.2013, 00:16 | Повідомлення # 5
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Ми хотіли бути разом, але ситуація та ж, що і в Чарівниці - епідемія грипу.
 
alena2711Дата: П`ятниця, 19.07.2013, 12:52 | Повідомлення # 6
Міс Сором'язливість
Група: Новачок
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Повідомлення відредактовано Адміністрацією у зв'язку з порушенням правил форуму.
 
LisaДата: Неділя, 27.10.2013, 12:55 | Повідомлення # 7
Міс Сором'язливість
Група: Придивляюся
Повідомлень: 6
Репутація: 0
Статус: Offline
Я народжувала без присутності чоловіка, хоча ми хотіли бути вдвох при народженні доці. І зараз я не жалкую, бо в той момент не хочеться нічого і нікого !!!
 
Форум » Чекаємо на лелеку » Підготовка та пологи » "Партнерські пологи" (Ваше ставлення до партнерських пологів?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: