Четвер, 25.04.2024, 19:03

 Тук-тук! Це ваш малюк ))) - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам форум
Всього відповідей: 76
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Чекаємо на лелеку » Я вагітна! » Тук-тук! Це ваш малюк ))) (Коли ви відчули перші поштовхи і на що це було схоже?)
Тук-тук! Це ваш малюк )))
AssolДата: Четвер, 10.01.2013, 22:58 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline
Завжди хвилюючий момент очікування - коли ж малюк почне ворушитися. Прийнято вважати, що у первісток дитина починає ворушитися в 20 тижнів, а в повторнородящих в 18 тижнів. Це не зовсім так. Строго кажучи, рухова активність у малюка з'являється вже в 8-9 тижнів вагітності, коли утворюються ручки і ніжки, але от відчувати ці рухи майбутня мама починає лише, коли малюк підросте. Деякі мами кажуть, що почали відчувати ворушіння в 13 тижнів. Це правда. Багато що залежить від індивідуальної чутливості і сприйнятливості до різних подразників. У той же час іноді усвідомлення того, що саме ЦЕ - і є ворушіння - приходить до 22 тижнів вагітності. Відповідно, діапазон для початку відчуття ворушіння плода досить великий і не варто зневірятися, якщо в 20 тижнів ще незрозуміло - ворушиться чи ні. Можливо, ви ще не зрозуміли, що це таке, а по закінченні декількох днів все стане очевидним. 

Як відчуваються ворушіння? Однозначної відповіді немає. Це може бути булькання, «перекочування» в животі, легкі поштовхи. Перші дні ви не завжди можете звертати на це увагу, тому не варто лякатися, якщо здається, що дитина ворушиться не щодня. Більш ретельно варто стежити за ворушіннями дитини після 30 тижнів вагітності. Це можуть бути легкі рухи, поштовхи або перекидання. Дитина може затихати на 3-4 години, а потім дає про себе знати. Нормою вважається наявність не менше 10 епізодів ворушінь в день. 

Досить поширена думка про те, що активні ворушіння можуть бути ознакою гіпоксії плода. Практика показує, що воно помилкове. Набагато більшу увагу слід приділяти поганому ворушінню дитини. Можливо, у малюка просто менш активний день. Але погані ворушіння можуть бути і ознакою погіршення його стану, що може призвести до тяжкої гіпоксії та навіть загибелі дитини. Тому, якщо дитина після 30 тижнів вагітності ворушиться рідко, мляво і слабо - це привід для термінової консультації лікаря.
 
AssolДата: Субота, 12.01.2013, 13:05 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline
Я за старшим перші поштовхи відчула на 17 тижні, а за меншим аж на 19, хоча він був набогато більший по вазі за брата. А от на останньому місяці я почувала себе вагітною гіпопотамихою і кричала коли малий просто повертався, а навіть не штовхався. biggrin Так що тут все дуже індивідуально. А коли Ви відчули перші поштовхи і на що це було схоже?
 
ЧарівницяДата: Неділя, 27.01.2013, 22:30 | Повідомлення # 3
Пані Зразковість
Група: Гуру спілкування
Повідомлень: 385
Репутація: 3
Статус: Offline
На 17 тижні - наче легке постукування зсередини, досі приємно згадувати.

 
ZolushkaДата: Понеділок, 28.01.2013, 21:25 | Повідомлення # 4
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
На 18 тижні. Вночі приснився сон, що малюк стукає ніжкою внизу справа, а вранці за сніданком саме в тому місці я відчула легенькі поштовхи.
 
ArielДата: Понеділок, 28.01.2013, 23:41 | Повідомлення # 5
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Моя донечка почала стукати на 20 тижні. Ми ввечері лягали спати, і чоловік погладив живіт і побажав їй добрих снів, а вона відповіла йому. biggrin

 
KulbabaДата: Субота, 02.02.2013, 09:57 | Повідомлення # 6
Фрау Цілеспрямованість
Група: Подружка
Повідомлень: 149
Репутація: 1
Статус: Offline
на 17 тижні коли тато прийшов з роботи, ми з малюком відпочивали і я його відчула))

 
ЗлючкаДата: Вівторок, 12.02.2013, 20:29 | Повідомлення # 7
Фрау Цілеспрямованість
Група: Організатор СП
Повідомлень: 179
Репутація: 1
Статус: Offline
На 18 тижні, коли мила підлогу в кімнаті малеча подала перші свої поштовхи
 
Форум » Чекаємо на лелеку » Я вагітна! » Тук-тук! Це ваш малюк ))) (Коли ви відчули перші поштовхи і на що це було схоже?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: