Четвер, 18.04.2024, 23:15

 Таїнство вінчання - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам форум
Всього відповідей: 76
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Весільні гуляння » Цей важливий день » Таїнство вінчання
Таїнство вінчання
AssolДата: П`ятниця, 11.01.2013, 18:35 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline
Вінчання - один з тих церковних обрядів, яким у давнину надавалося величезне значення, і які за останнє десятиліття знову повертаються в нашу країну. Таїнство вінчання колись означало приблизно те ж саме, що зараз - реєстрація шлюбу в ЗАГСі; після церемонії молоді вважалися чоловіком і дружиною, як кажуть «перед Богом і перед людьми». У сучасному світі таїнство вінчання саме по собі юридичної сили не має, але молодята роблять цей обряд, щоб таким чином затвердити свої почуття, вивести їх на новий, духовний рівень.

Не всі молодята вінчаються відразу після весілля - іноді подружжя приймає таке рішення через довгі роки життя. І тоді вінчання стає свого роду зміцненням їхніх почуттів, підтвердженням того, що вони не помилилися одне в одному, і збираються прожити разом до кінця життя. Рішення про вінчання треба приймати зважено, і вже точно воно не повинно бути просто даниною моді. Вінчання - це не тільки красива церемонія, це старовинний обряд, що має величезний духовний зміст. Повінчана пара вважається з'єднаної назавжди, і церква не визнає таких причин розпаду шлюбу, як «не зійшлися характерами».

Перед обрядом вінчання молодята проходять певну підготовку. Конкретніше про це варто запитати у священика, коли ви будете домовлятися про вінчання. Як правило, наречений і наречена проходять сповідь за кілька днів до обряду, а також причащаються. Перед сповіддю бажаний невеликий піст - обмеження в їжі, утримання від статевого життя. Іноді сповідь і причастя можливі в той же день, коли відбувається вінчання. У такому випадку молодятам рекомендується строгий піст до поїздки до церкви - нічого не пити (окрім води), не їсти. Врахуйте, що якщо ви вирішили сповідатися і причаститися в день вінчання - в церкві доведеться провести досить багато часу. Та й саме таїнство вінчання - довга церемонія з безліччю етапів (займає приблизно 40-45 хвилин). Тому нареченій не варто надягати туфлі на високих підборах - стояти доведеться довго, і недобре, якщо всі ваші думки в цей унікальний день будуть тільки про незручне взуття. Крім того, церква висуває ще деякі вимоги до вбрання нареченої:

- Голова нареченої була покрита, тому бажано вінчатися з фатою. Якщо фата не передбачена, можна накинути на голову хустку або шаль.

- Вбрання нареченої не повинен бути занадто відвертим - глибоке декольте слід прикрити накидкою, легким шарфом.

- Не допускаються короткі весільні сукні чи брючні костюми.

- Бажана скромність у зачісці та макіяжі. Якщо ви плануєте вінчатися в день весілля - попередьте про це свого стиліста (перукаря, візажиста), і він зробить для вас акуратну, витончену укладку, правильно закріпить фату, виконає непомітний, але гарний макіяж, відповідний як для церкви, так і для свята.

Як проходить вінчання? Якщо описувати коротенько, то обряд складається з благословення молодят, ряду молитов, заручення і власне вінчання, коли священнослужитель осіняє вінцями жениха і наречену і оголошує про те, що вони вступили в шлюб.


А чи вінчалися Ви? І яке маєте ставлення до цього обряду?
 
NikaДата: Субота, 26.01.2013, 17:38 | Повідомлення # 2
Міс Життєрадісність
Група: Подружка
Повідомлень: 70
Репутація: 0
Статус: Offline
Ми не вінчалися. Адже вважаємо, що вінчання це на все життя. Тому вирішили пройти цей обряд згодом, на 5 річницю весілля! Залишилося ще трішки почекати biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin
 
ЧарівницяДата: Неділя, 27.01.2013, 22:10 | Повідомлення # 3
Пані Зразковість
Група: Гуру спілкування
Повідомлень: 385
Репутація: 3
Статус: Offline
Ми вінчалися, так вирішили відразу.

 
KulbabaДата: Четвер, 31.01.2013, 19:58 | Повідомлення # 4
Фрау Цілеспрямованість
Група: Подружка
Повідомлень: 149
Репутація: 1
Статус: Offline
Ми вінчалися) Вирішили одразу, що потрібно_) Вінчались у с. Вязівку! Дуже сподобалось! Ми раді)))))

 
ArielДата: Четвер, 31.01.2013, 23:56 | Повідомлення # 5
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Ми теж вінчалися. biggrin Перед вінчанням, як і годиться сповідалися та ознайомились з літературую, яку нам видали в церкві.

 
ДашаДата: П`ятниця, 21.02.2014, 19:54 | Повідомлення # 6
Міс Сором'язливість
Група: Придивляюся
Повідомлень: 16
Репутація: 0
Статус: Offline
Ми не вінчалися ,але найближчим часом ми це зробимо .Надіюся що нас повінчають.
 
ZolushkaДата: Субота, 22.02.2014, 11:18 | Повідомлення # 7
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Цитата Даша ()
Надіюся що нас повінчають.

А що, можуть не повінчати? Якщо не помиляюся, то єдина причина з якої вас не зможуть обвінчати - це коли хтось із подружжя вже обвінчаний з іншою людиною.
 
ArielДата: Субота, 22.02.2014, 12:19 | Повідомлення # 8
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Даша, не хвилюйся Вас обов'язково повінчають. Деякі пари вінчаються навіть через 10-20 років після одруження.

Цитата Zolushka ()
Якщо не помиляюся, то єдина причина з якої вас не зможуть обвінчати - це коли хтось із подружжя вже обвінчаний з іншою людиною.

Зараз навіть проводять обряд розвінчання.


 
Форум » Весільні гуляння » Цей важливий день » Таїнство вінчання
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: