Четвер, 25.04.2024, 00:48

 Насіння льону - чудодійний засіб від усіх хвороб? - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви потрапили на форум
Всього відповідей: 98
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » П’ять хвилин для себе » Будьмо здорові » Насіння льону - чудодійний засіб від усіх хвороб? (оздоровлення, омолодження, а також схуднення)
Насіння льону - чудодійний засіб від усіх хвороб?
AssolДата: Неділя, 26.01.2014, 18:29 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline


З давніх-давен насіння льону вважалося чи не панацеєю від всіх хвороб. І не дивно, адже в цих маленьких непоказних зернятках міститься величезна кількість корисних речовин. Завдяки унікальному складу льняне насіння можна вважати нутрицевтиком, тобто продуктом, що оздоровлює організм людини. До такого виводу прийшли учені всього світу, котрі узагальнили результати дослідження льняного насіння в лабораторіях.

Льон – одна з прадавніх культурних рослин. Його насіння споживали ще в кам'яному столітті. Навіть у Біблії є згадка про те, що ізраїльтяни використовували льняне насіння для випічки хліба і одержання масла. Авіценна, Гіппократ писали про цілющі властивості насіння льону.

Склад льняного насіння багатий протеїнами, жирами, клейковиною і клітковиною. Протеїни багаті незамінними амінокислотами. Харчова цінність білка з насіння льону в бальній оцінці оцінюється в 92 одиниці (казеїн прийнятий за 100).
А ще льняне насіння багате жирами (41%), тому досить цінне. Унікальність льняного масла полягає в дуже високому вмісті поліненасиченої альфа-ліноленової кислоти (АЛК). АЛК – незамінна жирна кислота в раціоні людини, сприяє здійсненню важливих біологічних функцій в організмі людини, входить до складу практично всіх клітинних мембран, бере участь в регенерації серцево-судинної системи, в рості і розвитку мозку.
Мікроволокна (клітковина) є оболонками кліток рослини і складається з полісахаридів, також крохмалю, які майже не перетравлюються в організмі людини. Клітковина сприяє роботі кишечника, зменшує розвиток атеросклерозу.
Льняне насіння – одне з багатющих джерел лігнанів, які наділені антиканцерогенною дією, є антиалергенами, а також мають потужну антиоксидантну дію.

Перераховувати чудові властивості льняного насіння можна довго, воно цього заслуговує. Давайте просто уточнимо, як саме можна його застосовувати.

Найпростіше - це додавання насіння в звичайну їжу, в день його слід з'їдати 5 г.
Дуже смачне насіння з салатами, фруктовими, овочевими стравами, картоплею, кашами . Пікантними виходять соуси, можна додати льон в сир, молоко, йогурт, кефір.
Чудова виходить випічка з насінням льону. Спробуйте просто посипати насіння на бутерброд, це смачно і красиво. Кисіль ягідний з льоном сподобається любителям солоденького. Начинки для тортиків, млинчиків, вареників, вафель з насінням льону урізноманітнюють, поліпшать вашу їжу і зроблять більш поживною, корисною. Чудовий смак виходить, якщо додати до лляного насіння кунжут або звичайне насіння соняшника.
Якщо ж згадати про лікування, то дозу збільшуйте разів у десять. Потрібно 2-3 ст. ложки насіння льону залити двома склянками окропу, настояти трохи і пити рівними дозами. Точне, необхідне дозування залежить від захворювання. Читайте про це в анотації на упаковці.

Пам'ятайте, що, як і більша частина продуктів лікувальних, подібний засіб має протипоказання .
Небажано перевищувати дозу: не більше 2 -х ст. ложок на добу. При різних загостреннях (коліт, панкреатит, холецистит, камені) краще відмовитися від цього засобу до зникнення загострення. Обов'язково збільште кількість води, яку ви вживаєте на протязі дня, адже льон - це клітковина, яка є нерозчиненою.

Застосовують насіння льону і в косметології. Клеопатра відводила значуще місце льняному насінні , адже льон разом з деякими компонентами відмінно впливає на шкіру , що підтверджують і сучасні косметологи .

Також насіння льону допомагає скинути зайву вагу.

На просторах Інтернету можна знайти велику кількість косметологічних або лікувальних рецептів, де використовується льон, тому тут ми їх приводити не будемо.
Будьте здорові!

Автор : Алена Мудрик
Джерело: http://shkolazhizni.ru/archive/0/n-59370/
© Shkolazhizni.ru

 
AssolДата: П`ятниця, 31.01.2014, 20:36 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline
Рецепт для схуднення.
Мелене насіння льону додавати в нежирний кефір. Приймають таку суміш тричі на день, перед їжею за годину-півтори. Перший тиждень в 100 мл кефіру домішати насіння льону 1 ч.ложку, на другому тижні додається вже 2 ч.ложки. Приймати насіння льону 2 тижні, потім робити паузу 2 тижні, через 4 місяці прийому місяць перерви.
 
Форум » П’ять хвилин для себе » Будьмо здорові » Насіння льону - чудодійний засіб від усіх хвороб? (оздоровлення, омолодження, а також схуднення)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: