П`ятниця, 29.03.2024, 01:03

 Йога - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам форум
Всього відповідей: 76
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » П’ять хвилин для себе » Будьмо здорові » Йога
Йога
ZolushkaДата: Субота, 04.05.2013, 00:01 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline

Санскритське слово йога має багато значень. Воно походить від слова юдж, що означає конролювати, підкорювати запрягати, об'єднувати. Воно може перекладатися як єднання, союз, спряження та засіб. За межами Індії слово йога здебільшого асоціюється з хатха-йогою як формою фізичних вправ.

Йо́га (дослівно: «зв'язок [з Брагманом]») — психопрактика зміни свідомості, сукупність різноманітних індійських духовних і фізичних метод, що розробляються в різних напрямах індуїзму та буддизму з метою керування психікою та психофізіологією індивіда задля досягнення піднесеного психічного й духовного стану.

У вужчому сенсі йога — одна з шести ортодоксальних шкіл (даршанів) філософії індуїзму, за вченням якої людина може злити свою душу з Богом, досягти найвищого блага самопізнанням, самозаглибленням, цілком звільнивши свою свідомість.

Основні напрями йоги:
раджа-йога — королівська йога, шлях медитації;
карма-йога — шлях діяння;
джняна-йога — шлях знання;
бхакті-йога — шлях служіння;

Крім чотирьох основних напрямків йоги, існує також багато інших, серед яких широко відома хатха-йога — шлях очищення тіла та розуму.
З Вікіпедії - вільної енциклопедії.


4 вправи, які жінка повинна виконувати, коли вона нервує, пригнічена або стомлена

Чотири прості асани допоможуть швидко відновити природний плин енергії в жіночому тілі і привести нервову систему в рівновагу. Вдаримо йогою по стресу! smile

Поза Плуга: Ляжте на спину. Підніміть ноги вгору і закиньте їх за голову. Тримайте ноги прямими, п'яти разом і тягніться носочками до підлоги. Витягніть обидві руки до пальців ніг. Тримайте цю позу 5 хвилин. Потім повільно опустіть хребет назад на підлогу, хребець за хребцем. Повільно покладіть ноги на підлогу, а руки вздовж тулуба.

Поза Верблюда: Сядьте на п'яти. Схопитеся руками за п'яти і підніміть таз вгору і вперед, закиньте голову, тягніть таз вперед. Залишайтеся в цьому положенні 3 хвилини з глибоким повільним диханням. Потім акуратно опустіть таз назад на п'яти. Ця вправа добре регулює діяльність репродуктивних органів.


Поза Лука: Ляжте на живіт. Схопитеся руками за щиколотки. Вигніться вгору так, щоб ваш хребет став схожий на цибулю. Піднімайте стегна і голову якомога вище. Тримайте позу з глибоким повільним диханням.


Стійка на плечах: З положення лежачи на спині підніміть ноги на 90°, потім підніміть торс і підхопите нижню частину спини руками, спираючись на лікті. Тримайте торс перпендикулярно підлозі і розподіліть вагу тіла на шию і плечі. Підборіддя впирається в груди. Глибоке повільне дихання. Ця вправа створює тиск на всі органи і стимулює роботу щитовидної залози.
 
ZolushkaДата: Субота, 04.05.2013, 00:12 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
А чи займались Ви йогою?
Напишіть свою думку і позицію.
 
AssolДата: Субота, 04.05.2013, 22:20 | Повідомлення # 3
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline
Цитата (Zolushka)
4 вправи, які жінка повинна виконувати, коли вона нервує, пригнічена або стомлена

Н-да... коли я стомлена, я хочу відпочити, коли нервую - когось покусати, коли пригнічена - лягти і нікого не бачити... і коли ж ці вправи робити?...
Цитата (Zolushka)
Напишіть свою думку і позицію.

Боюся, що якщо я надумаю стати в першу позу, ти залишишся без сестрички... biggrin wacko
 
ZolushkaДата: Неділя, 05.05.2013, 08:31 | Повідомлення # 4
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Цитата (Assol)
Боюся, що якщо я надумаю стати в першу позу, ти залишишся без сестрички...

Не прибідняйся! Не така вже важка ця асана - це по-перше, а по-друге, зосереджуватись треба не на тому, що в тебе щось не виходить, а на тому, щоб прикласти максимум зусиль для того, щоб вийшло.

Особисто я хочу спробувати.
 
invwedsiteДата: Неділя, 08.01.2017, 22:22 | Повідомлення # 5
Міс Сором'язливість
Група: Новачок
Повідомлень: 4
Репутація: 0
Статус: Offline
Тут важливо мати шорошого інструктора, в мене знайомий так займався, що потім йому в Інституті Вертебрології та Реабілітації вправляли все назад)
 
Форум » П’ять хвилин для себе » Будьмо здорові » Йога
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: