Четвер, 28.03.2024, 10:39

 Натуральні маски для обличчя - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви потрапили на форум
Всього відповідей: 98
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » П’ять хвилин для себе » Секрети жіночої краси » Натуральні маски для обличчя
Натуральні маски для обличчя
ArielДата: Середа, 06.02.2013, 15:51 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Натуральні маски для обличчя

Натуральні маски для обличчя - це справжня знахідка, адже окрім своєї корисності, в масках для обличчя приготованих в домашніх умовах відсутні консерванти, барвники та інші шкідливі складові.
Натуральні маски для обличчя можна легко приготувати, на них не треба витрачати багато грошей, але при цьому маски для обличчя в домашніх умовах не менш ефективні, ніж дорогі косметичні засоби.

Маски для обличчя підсилюють процеси обміну в шкірі, містять біологічно активні речовини.

Наносити маску на обличчя треба на 15-20 хвилин, після чого змити її теплою водою. Шкіру, перед нанесенням маски треба очистити.
Маски для обличчя з овочів і фруктів забезпечують шкіру корисними речовинами, поліпшують колір обличчя, підвищують тонус шкіри.

Щоб приготувати маски для обличчя в домашніх умовах, не потрібно багато часу, використовуючи сезонні овочі і фрукти, можна забезпечити особі відмінний комплексний догляд.

Маски для обличчя з фруктів і овочів:

Апельсинова маска для обличчя

Щоб приготувати апельсинову маску для обличчя треба взяти один яєчний жовток, змішати його з подрібненої апельсинової шкіркою, додати пару крапель соку лимона і одну чайну ложку оливкової олії, якщо її немає, можна використовувати і звичайну соняшникову. Приготувати однорідну суміш і нанести маску на обличчя і залишити на 15 хвилин, маску змити відваром петрушки.

Маска для обличчя з квашеної капусти

Цю маску для обличчя дуже просто приготувати і вона дуже корисна для шкіри. Щоб приготувати її, треба взяти 100 грам квашеної капусти і дрібно її нарізати. Нанести маску на обличчя на 20 хвилин, після чого вмитися.

Лимонна маска для обличчя

Щоб приготувати маску для обличчя з лимона треба змішати півтори чайні ложки соку лимона з вершками, в такій же кількості і п'ятьма краплями перекису водню. Всі складові добре перемішати. Наносити маску на обличчя краще за допомогою тампона з вати. Маску змити через півгодини, водою кімнатної температури. Використовувати лимонну маску корисно для проблемної шкіри, вона заспокоює її, допомагає позбутися від вугрів.

Маска для обличчя з вівсянки і моркви

З морквини зробити пюре і додати в нього яєчний жовток. У цю суміш треба додати чайну ложку борошна, приготовленої з вівсяних пластівців і стільки ж рослинного масла. Знімати маску з обличчя треба через 20 хвилин.

Маска з огірків

Огіркова маска - найпростіша, але при цьому, дуже корисна маска для обличчя. У сезон огірків її можна робити щодня, вона добре живить шкіру, забезпечує її вітамінами, знімає запалення і покращує колір обличчя.

На очищене обличчя треба викласти шкірку огірка. Саме під шкіркою міститься найбільше поживних речовин. Змивати огіркову маску не треба. Застосовувати маску для обличчя з огірка можна щодня, час однієї процедури близько півгодини.

Яблучна маска для обличчя


Почистити і потерти яблуко середніх розмірів. Змішати його з двома столовими ложками нежирного сиру, добре вимішати. Через двадцять хвилин, маску треба змити з обличчя водою або відваром з трав.

Маска з салату

Пучок салату дрібно нарізати, додати трохи води і варити 5 хвилин. Викласти салат на серветку, дати трохи охолонути і нанести на шкіру. Салатна маска підходить для сухої шкіри, вона наситить шкіру вітамінами, зніме запалення, позбавить від лущення.

Салатна маска допомагає позбутися від вугрів і заспокоїть шкіру після сонячних опіків. Воду, в якій варився салат можна використовувати для вмивання.

Маска з груші

Маска з груші здатна відбілити шкіру, ще вона добре очищає і живить шкіру, сприяє зникненню зморшок. Для приготування маски, грушу перетворити на пюре за допомогою тертки. Додати до нього ложку оливкової або будь-якого іншого рослинного масла. Нанести маску на чверть години, після чого змити водою.

Бананова маска для обличчя

Маска з банана добре підтягує шкіру, освіжає її. Щоб приготувати маску, треба подрібнити банан до стану пюре і змішати з чайною ложкою молока. Маску треба викласти на обличчя, тримати близько чверті години, після чого змити водою.

Маска з персиків або абрикосів

Абрикоси й персики допомагають сповільнити процес старіння, стимулюють оновлення шкіри. Щоб приготувати маску для обличчя з абрикосів, треба очистити їх від шкірки, подрібнити і змішати з кислим молоком. Для маски з персиків, треба очистити їх від шкірки, розім'яти до стану пюре, додати ложку сметани і трохи оливкової олії.

Джерело:

Чи готуєте Ви для себе натуральні маски для обличчя? Поділіться рецептами.


 
ZolushkaДата: Середа, 06.02.2013, 20:20 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Найкраща маска для обличчя - з дині. Вона покращує колір обличчя, а шкіра після неї ніжніша за шовк.

Ще чудова маска з кавуну. Після такої маски в мене таке відчуття, начебто шкіра дихає кожною порою.
 
ZolushkaДата: Середа, 06.02.2013, 20:40 | Повідомлення # 3
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Якщо вже говоримо про натуральні маски, то слід згадати чудовий натурпродукт - косметичну глину.

Косметична глина - відмінний засіб для очищення шкіри. Вона допомагає видалити надлишки шкірного жиру, ефективно бореться з почервоніння, подразнення і лущенням. У ній містяться мінеральні солі і корисні мікроелементи (калій, магній, кальцій, залізо, фосфор та ін.) Її продають у порошку - перед вживанням глину потрібно розвести водою до сметаноподібної консистенції.

Біла глина
Біла косметична глина, або каолін, найчастіше використовується для догляду за жирною і комбінованою шкірою. Вона очищає шкіру і підсушує її, поглинаючи токсини і надлишки жиру і звужуючи пори. Завдяки підтягаючий ефект каолін допоможе вирівняти овал обличчя. Також білу глину використовують у складі відбілюючих масок. А ще вона володіє антисептичними властивостями.

Блакитна глина
Як і каолін, блакитна косметична глина має бактерицидний ефект і допомагає боротися із запаленнями. Її використовують для профілактики висипань і загоєння дрібних ранок на обличчі. Вона очищає шкіру, допомагає поліпшити колір обличчя. Блакитна глина має омолоджуючий ефект: вона робить шкіру більш еластичною і пружною, розгладжує мімічні зморшки. Її також можна використовувати для відбілювання шкіри. Блакитна глина більше підходить для нормальної і жирної шкіри.

Червона глина
Вам підійде червона косметична глина, якщо ваша шкіра чутлива, схильна до алергічних реакцій. Маски з червоної глини знімають почервоніння і роздратування, допомагають боротися з лущенням і свербінням. Червона глина може також поліпшити стан сухої шкіри, стимулюючи кровопостачання і насичення шкіри киснем.

Жовта глина
Жовту глину, як і білу, використовують для догляду за жирною або комбінованою шкірою. Допоможе вона і тьмяній, в'янучій шкірі обличчя. Вона допомагає боротися з висипом вугрів, виводячи токсини. Завдяки своєму тонізуючому ефекту жовта косметична глина допомагає наситити шкіру киснем і поліпшити колір обличчя.

Зелена глина
За своїм косметичним ефектом зелена глина схожа з білою і блакитною. Вона допомагає очистити і звузити пори, усунути жирний блиск, поліпшити кровообіг в шкірі і водний баланс. Зелена глина має бактерицидну дію, підсушуючим і стягуючим ефектом, допомагає зберегти красу і молодість шкіри обличчя.

Чорна глина
Чорна глина, як і жовта, виводить токсини, очищає шкіру від забруднень і звужує пори, допомагає позбавитися від чорних крапок і вугрової висипки. Чорна косметична глина - сама універсальна, її можна використовувати для догляду за різними типами шкіри. Тут потрібно дивитися на індивідуальну реакцію на маски з глини (краще спочатку спробувати нанести трохи глини на невелику ділянку шкіри і подивитися, що буде). Залежно від типу шкіри чорну глину можна розводити молочними продуктами (при сухій шкірі), кислими натуральними соками (при жирній шкірі) або трав'яними настоями (для нормальної, комбінованої і жирної шкіри).

Рожева глина
Рожева косметична глина виходить шляхом змішування червоної і білої. Вона підходить для всіх типів шкіри. Рожева косметична глина може похвалитися очищуючою і підживлючою діями: з нею ваша шкіра стане більш пружною і оксамитовою. Вона пом'якшує і омолоджує шкіру, покращуючи контур обличчя і розгладжуючи дрібні зморшки.

Основні правила масок з глини:
1. Щоб зробити маску, глину зазвичай розводять водою (або іншою рідиною) у співвідношенні 1:1.
2. Тримають маску 10-15 хвилин, якщо її перетримати, вона почне тягнути вологу з шкіри і в результаті пересушить її.
3. Глину не можна наносити на область навколо очей.
4. Маску з глини змивають теплою водою, потім наносять на обличчя відповідний живильний (питательный) крем.
5. Якщо у вас жирна шкіра, маску потрібно робити два рази на тиждень, а якщо суха або нормальна - цілком вистачить і однієї маски в тиждень.
Використано матеріал сайту strana-sovetov.com
 
ЧарівницяДата: П`ятниця, 15.03.2013, 22:57 | Повідомлення # 4
Пані Зразковість
Група: Гуру спілкування
Повідомлень: 385
Репутація: 3
Статус: Offline
Робила маску по рецепту Ольги Сеймур - це щось, в порівнянні з салонною чисткою - набагато краще і ніжніше чистить.
Якщо на все обличчя - необхідно робити подвійну порцію. І розпарювала лице над завареною календулою і ромашкою. Після маски не можна наносити ні крем ні косметику. Найкраще робити ввечері, коли не потрібно нікуди йти.
Після маски бажано вмитися підкисленою водою, або ще зробити маску з яєчного білка з лимоном.
Цитата
Маска-плёнка для очищения пор с активированным углем:
0.5 ч.л. желатина;
1 ч.л. молока (воды);
0.5 таблетки активированного угля;
Жёсткая кисть (синтетическая);
Таблетку угля измельчаем, смешиваем с желатином, и добавляем молоко (воду).
Тщательно размешиваем, все должно раствориться. Ставим в микроволновку на 15 секунд. Достаём, ждём когда она слегка остынет.
Наносить лучше на распаренную кожу после ванны.
Жёсткой кисточкой сначала «вбиваем» содержимое маски в поры, а потом наносим тонким слоем поверх.
Ждём полного высыхания (~ 10-15 мин.).и снимаем пленку.


 
Форум » П’ять хвилин для себе » Секрети жіночої краси » Натуральні маски для обличчя
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: