Zolushka | Дата: Четвер, 11.09.2014, 12:18 | Повідомлення # 1 |
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
| Всим привіт!
Відразу зізнаюся, що тему створюю для того, щоб мені допомогли Справа в тім, що мені захотілося квашених зелених помідорчиків. Отож, результати знайдені в мережі я викладаю, і буду чекати на інформацію від вас!
Зелені квашені помідори
Дуже важливо знати і пам'ятати про те, що в недозрілих (зелених) помідорах міститься отруйний соланін, кількість якого скорочується до безпечного для здоров'я в разі визрівання овочів. Також соланін руйнується в кислому середовищі, тому вживати в їжу квашені помідори слід не раніше, ніж через тиждень з моменту засолювання.
Рецепт 1. Легко й просто: Інгредієнти: лист смородиновий хрін (листя, корінь) перець червоний пекучий часник помідори сіль кріп (парасольки)
Приготування: В 3-х літрову банку укладаю 1 парасолька кропу, 3 -4 листочка смородини, шматочок хрону або листок, 1 червону гірку перчину і 3-4 зубчики часнику / можна нарізати /. Укладаю помідори і заливаю холодною водою з-під крану. Зверху висипаю 1 стопку солі / 100 гр / Закриваю простою кришкою і на балкон до осені-зими. Звичайно, краще в льох, але в мене його немає. Я солила зелені помідори, але можна і червоні. Вони виходять "газовані".
Рецепт 2. Швидко: Інгредієнти: Помідори зелені - 1 кг Болгарський перець - 1-2 шт. Часник - 4 зубчики Оцет 9% - 50 мл Рослинна олія - 50 мл Цукор - 50 г Сіль - 1 ст. ложки Червоний перець (за бажанням) - 0,25-0,5 ч.л. Зелень - за смаком
Приготування: Зелень помити і дрібно нарізати. Помити помідори. Порізати помідори на шматочки. Перець помити, почистити і порізати соломкою. Часник почистити і дрібно нарізати або розчавити в часничниці. Всі інгредієнти змішати з оцтом, рослинним маслом, цукром і сіллю. Перемішати. Викласти в банки. Банки закрити поліетиленовими кришками. Поставити в холодильник на 8:00. Помідори готові.
Поділіться й ви рецептами своїх запасів на зиму!
|
|
| |
Assol | Дата: П`ятниця, 12.09.2014, 09:51 | Повідомлення # 2 |
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline
| Рецепту зелених ще й квашених, на жаль, нема.... Оце тобі заманулося! Є рецепт дуже смачних консервованих, ще й червоних )))
На дно 3-х літрової банки покласти порізану кружальцями велику цибулину, помиті помідори, залити окропом і парити 30 хвилин. Потім воду злити а в банку добавити 80 гр. оцту, 80гр. солі, 80 гр. цукру. Залити новою порцією окропу і закатати. Банки перевернути догори ногами і закутати, наприклад, старим одіялом . Через годин 12 розмотати і віднести в темне і прохолодне місце.
|
|
| |