П`ятниця, 22.11.2024, 12:54

 Гарбуз - як з корисного зробити смачне - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам форум
Всього відповідей: 76
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Гарбуз - як з корисного зробити смачне
ZolushkaДата: Субота, 22.02.2014, 12:26 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline


Гарбуз – це просто джерело корисних речовин, необхідних людському організму!
Гарбуз містить 89,4% води, 7,8% вуглеводів, 0,7% білків, близько 1,2% целюлози, 0,6% мінеральних солей.

Є в ньому і вітаміни — в середньому близько 15 мг% вітаміну C, 1,96 мг% каротину, як і вітаміни B1, B2, PP. Особливо цінні гарбузи з помаранчевою та яскраво-жовтою м'якоттю, так як вони багаті каротином.

Незначна кількість, яка міститься в гарбузі, целюлози і органічних кислот дозволяє включати його в дієту хворих, що страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Гарбуз стимулює роботу кишечника і є проносним засобом.

В гарбузі міститься в середньому 0,6% мінеральних солей - 383 мг% калію, 1,1 мг% натрію, 22 мг% кальцію, 8 мг% магнію, 0,8 мг% заліза, 44 мг% фосфору, а також мідь, кобальт та ін. Співвідношення солей калію і натрію становить 672:1. Завдяки цьому гарбуз посилює діурез при деяких хворобах нирок і сечового міхура, що супроводжуються набряками.

Гарбуз легко засвоюється організмом людини, тому він дуже корисний людям, які відновлюються після хвороб, і людям старшого віку.
 
ZolushkaДата: Субота, 22.02.2014, 12:49 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
А тепер поговоримо про те, що можна приготувати із гарбуза.

Я готую гарбузову кашу (з рисом) та зимове рагу (м'ясо+гарбуз+картопля+цибуля+морква+часник+капуста (іноді, небагато)+ рис (іноді)+спеції).

А якими рецептами користуєтесь Ви в споживанні гарбуза? Поділіться, будь-ласка.
 
NikaДата: Субота, 08.03.2014, 07:23 | Повідомлення # 3
Міс Життєрадісність
Група: Подружка
Повідомлень: 70
Репутація: 0
Статус: Offline
Я просто запікаю малій гарбуз у духовці посипаючи цукром, їсть із задаволенням, а от каші не хоче.
 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: