Zolushka | Дата: Субота, 22.02.2014, 12:26 | Повідомлення # 1 |
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
|
Гарбуз – це просто джерело корисних речовин, необхідних людському організму! Гарбуз містить 89,4% води, 7,8% вуглеводів, 0,7% білків, близько 1,2% целюлози, 0,6% мінеральних солей.
Є в ньому і вітаміни — в середньому близько 15 мг% вітаміну C, 1,96 мг% каротину, як і вітаміни B1, B2, PP. Особливо цінні гарбузи з помаранчевою та яскраво-жовтою м'якоттю, так як вони багаті каротином.
Незначна кількість, яка міститься в гарбузі, целюлози і органічних кислот дозволяє включати його в дієту хворих, що страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Гарбуз стимулює роботу кишечника і є проносним засобом.
В гарбузі міститься в середньому 0,6% мінеральних солей - 383 мг% калію, 1,1 мг% натрію, 22 мг% кальцію, 8 мг% магнію, 0,8 мг% заліза, 44 мг% фосфору, а також мідь, кобальт та ін. Співвідношення солей калію і натрію становить 672:1. Завдяки цьому гарбуз посилює діурез при деяких хворобах нирок і сечового міхура, що супроводжуються набряками.
Гарбуз легко засвоюється організмом людини, тому він дуже корисний людям, які відновлюються після хвороб, і людям старшого віку.
|
|
| |
Zolushka | Дата: Субота, 22.02.2014, 12:49 | Повідомлення # 2 |
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
| А тепер поговоримо про те, що можна приготувати із гарбуза.
Я готую гарбузову кашу (з рисом) та зимове рагу (м'ясо+гарбуз+картопля+цибуля+морква+часник+капуста (іноді, небагато)+ рис (іноді)+спеції).
А якими рецептами користуєтесь Ви в споживанні гарбуза? Поділіться, будь-ласка.
|
|
| |
Nika | Дата: Субота, 08.03.2014, 07:23 | Повідомлення # 3 |
Міс Життєрадісність
Група: Подружка
Повідомлень: 70
Статус: Offline
| Я просто запікаю малій гарбуз у духовці посипаючи цукром, їсть із задаволенням, а от каші не хоче.
|
|
| |