Четвер, 28.03.2024, 20:32

 Сніданок - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви потрапили на форум
Всього відповідей: 98
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Клуби за інтересами » Кулінарія » Сніданок
Сніданок
ЧарівницяДата: Середа, 30.01.2013, 10:39 | Повідомлення # 1
Пані Зразковість
Група: Гуру спілкування
Повідомлень: 385
Репутація: 3
Статус: Offline
Хто не снідає, той втрачає багато переваг для міцного здоров'я і стрункої фігури. У цьому запевняють нас учені, демонструючи переконливі факти своїх досліджень

Сніданок може бути самим найнепотрібнішою справою у списку ваших ранкових занять. Душ, зарядка, макіяж, зачіска ... Це здається куди важливіше, ніж поїсти з ранку. Та й часу на все про все катастрофічно не вистачає. Але, пропускаючи ранковий прийом їжі, ви втрачаєте набагато більше, ніж думаєте. Здоровий сніданок заряджає енергією на цілий день і закладає основу для міцного здоров'я на все життя. Навіть якщо у вас є всього лише півгодини на збори, впевнені, ви запросто впораєтеся з приготуванням найсмачнішої і найкориснішої страви.

Переваги сніданків для дорослих
1. Щоденний корисний сніданок збагачує ваш організм великою кількістю вітамінів і мінералів. Постарайтеся з ранку не їсти продуктів з високим вмістом
жирів і холестерину. Це може зменшити ризик серцево-судинних захворювань.
2. Щоденний сніданок допоможе вам бути більш сконцентрованою в першій половині дня.
3. Щоденний сніданок – запорука стабільності вашого ваги.

Переваги сніданків для дітей і підлітків

За даними Американської дієтичної асоціації, діти, які не ігнорують щоденні сніданки, перш за все, краще сконцентровані під час навчання. По-друге, вони справляються з вирішенням проблем, що виникають, набагато легше й успішніше, ніж ті, хто відмовляється від сніданку. Діти, які з'їдають вранці корисні продукти, фізично активніші, уважніші й більш схильні до творчих занять протягом дня.

Ідеальний сніданок для дітей повинен складатися з певних корисних речовин. Вранці дитині можна дати невелика кількість білкової їжі (кефір, сир, молоко чи м'ясо), продукти, багаті вуглеводами (каші і цільнозерновий хліб), клітковину і вітаміни (свіжі овочі і фрукти). І от починаючи з віку, коли дитина може їсти кашу, всі мами мучаться одним і тим же питанням: що приготувати дитині на сніданок?

Так що можна приготувати дітям на сніданок, щоб і вони були ситими, і мами – задоволеними? На сніданок для дітей найкраще готувати кашу. Не думайте про манки, якою турботливі батьки готові годувати дітей щодня. Манка не містить майже ніяких корисних речовин, але зате крохмалю в ній дуже багато. Найкраще приготувати рисову, гречану або пшоняну каші. Так як у дитини смакових переваг не так вже й багато, не варто переживати, що та чи інша каша дуже швидко йому набридне.
Чим можна годувати дитину на сніданок, крім каші? Можете приготувати макарони, які люблять усі діти. В них можна додати сир, зелень, кукурудзу, моркву, горошок або будь-які інші овочі. Але запам'ятайте, що макарони краще не давати на сніданок частіше одного разу на тиждень. Зверніть свою увагу на гречану або рисову локшину. Вона набагато корисніше, ніж макарони. Локшина прекрасно поєднується з сиром, яйцем, овочами.

На сніданок для дітей також можна приготувати омлет. Так як це важке блюдо, не варто дуже часто перевантажувати ним організм дитини. Готувати омлет з курячих або перепелиних яєць на сніданок можна не більше двох разів на тиждень. Також на сніданок можна давати овочі. Брюссельська капуста або брокколі в поєднанні з сиром або маслом, стручкова квасоля або запіканка з овочів також будуть корисним і поживним сніданком для дитини. Намагайтеся не давати дитині вранці картоплю і буряк – ці овочі досить важко перетравлюються.

Сніданок для дітей може бути також досить легким, але дає достатню кількість енергії. Варені яйця, фрукти, йогурти, бутерброди з маслом з підсушеного хліба також прекрасно підійдуть. А якщо раптом Ваша дитина не в настрої їсти, можете скористатися кількома ідеями, які виручать Вас в будь-який день. Наприклад, покладіть дитині на тарілку різну їжу, але всього по трохи. Дитина обов'язково щось захоче спробувати. Також можете зробити маленькі кульки з каші, всередину яких можна покласти сир, сухофрукти, рубане яйце. Фаршировані яйця чи помідори також будуть відмінним сніданком.

Запам'ятайте, що сніданок для дітей повинен бути правильним. Тому ні в якому разі не варто годувати дітей готовими сухими сніданками, пластівцями з молоком або смаженою їжею. Всі ці продукти смачні, але корисних властивостей в них немає ніяких, а смажена їжа дуже важко перетравлюється.

Взято тут і тут

Додано (30.01.2013, 10:39)
---------------------------------------------
А що ви готуєте на снідінок?
smile


 
ArielДата: Четвер, 31.01.2013, 08:46 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
На сніданок сьогодні готувала: для донечки - молочну вівсяну кашу, печені яблука з творогом, ромашковий чай; для себе - каву. а чоловік взагалі до 10:00 не їсть, у нього сніданок плавно переходить в обід biggrin

 
ЧарівницяДата: Четвер, 31.01.2013, 08:51 | Повідомлення # 3
Пані Зразковість
Група: Гуру спілкування
Повідомлень: 385
Репутація: 3
Статус: Offline
Quote (Ariel)
а чоловік взагалі до 10:00 не їсть,

у нас так не проходить, 7.00-7.15 має бути сніданок, бажано зі шматком м"яса biggrin
сьогодні на сніданок вівсянка і рибка в сметані усім, чай , малечі ще молоко.


 
ЛеликДата: Неділя, 17.02.2013, 20:01 | Повідомлення # 4
Міс Сором'язливість
Група: Новачок
Повідомлень: 5
Репутація: 0
Статус: Offline
Донечка у нас снідає манною молочною кашею, потім печиво з компотом, а ми, в основному - кава і бутерброди
 
ЧарівницяДата: Понеділок, 18.02.2013, 09:56 | Повідомлення # 5
Пані Зразковість
Група: Гуру спілкування
Повідомлень: 385
Репутація: 3
Статус: Offline
у нас сьогодні вівсянка на молоці з клубничкою і чай. tongue

 
Форум » Клуби за інтересами » Кулінарія » Сніданок
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: