П`ятниця, 22.11.2024, 13:48

 Плов - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам форум
Всього відповідей: 76
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Плов
ЧарівницяДата: Понеділок, 28.01.2013, 09:20 | Повідомлення # 1
Пані Зразковість
Група: Гуру спілкування
Повідомлень: 385
Репутація: 3
Статус: Offline
Узбекський плов
Состав:
500 г свинины (желательно пожирнее)
500 г лука
250 г морковки
2 стакана риса
1 стакан растительного масла
соль, специи для плова
барбарис
пригорошня черного изюма
Приготовление:
Нарезаем лук не тонкими полукольцами. Трём морковку на крупной терке.
В казан наливаем растительное масло и хорошенько его разогреваем.
Обжариваем лук до мягкости и светло-золотого цвета. Добавляем мясо порезанное на кусочки и обжариваем некоторое время.
Добавляем морковку, соль, специи и заливаем кипящей водой, чтоб только покрыло морковку.
Уменьшаем огонь до минимума, накрываем крышкой и тушим 40-50 минут. Чем дольше зирвак тушится, тем вкуснее плов.
Моем рис в 5 водах. (У меня он наверное очень грязный я мою минимум в 7-8 - вообщем пока вода после него не будет чистой)
Казан открываем, огонь увеличиваем до максимума, закладываем изюм, рис и разравниваем рис аккуратно по поверхности. не перемешиваем.
Заливаем кипящей водой на 2 см выше поверхности риса.
Когда практически вся вода выкипела, попробовать достаточно ли соли. Рис должен быть полуготов. Если не весь рис набух, можно добавитьб воды и дождатся пока она не выкипит.
Теперь собираем рис горкой к середине, накрываем плотно крышкой, уменьшаем огонь до минимума и доводим до готовности ещё 20-30 минут.
Перед подачей на стол все хорошенько перемешиваем.


 
KulbabaДата: Субота, 02.02.2013, 12:21 | Повідомлення # 2
Фрау Цілеспрямованість
Група: Подружка
Повідомлень: 149
Репутація: 1
Статус: Offline
моя подруга готує плов у сковорідці))) Дуже смачно!

 
ZolushkaДата: Субота, 02.02.2013, 12:52 | Повідомлення # 3
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Quote (оксана)
плов у сковорідці)

Напевне мається на увазі такий рецепт:
На сковорідку з гарячою олією висипається рис, так щоб олія повністю вкрила рис. Додаються спеції за смаком і сіль (можна додати цибулю і терту моркву). Обсмажуємо до золотистого кольру і прозорості (до 10 хв.), але не допускати пригорання і засихання рису. Доливаємо води і за бажанням додаємо томатну пасту. Доводимо до готовності. Весною я роблю такий рис зі свіжою зеленню - зелена цибуля, петрушка, кріп, молодий часник (корінці разом з листям), можна додати листя м"яти.
Такий рецепт мені зустрічався під назвами "Рис по-узбецьки" та "Рис по-індійськи" і т.п.

До речі, рис на сковорідку необхідно класти сухим.
 
AssolДата: Субота, 02.02.2013, 17:15 | Повідомлення # 4
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline
Quote (Zolushka)
рис на сковорідку необхідно класти сухим.

і що не мити? не знаю... я поки що до такого не готова...
 
ZolushkaДата: Субота, 02.02.2013, 17:21 | Повідомлення # 5
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Чого не мити?! Мити, а потім сушити на рушничку.
 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: