Субота, 20.04.2024, 12:47

 Як порозумітися із свекрухою! - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви потрапили на форум
Всього відповідей: 98
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Справи домашні » Моя сім'я » Як порозумітися із свекрухою!
Як порозумітися із свекрухою!
Які у Вас відносини із свекрухою?
1.Вона мені як подруга[ 0 ][0.00%]
2.Як друга мама[ 0 ][0.00%]
3.Доволі дружні[ 4 ][50.00%]
4.Тримаємо дистанцію[ 1 ][12.50%]
5.Терпіти її неможу[ 1 ][12.50%]
6.Важко сказати[ 2 ][25.00%]
Усього відповідей: 8
ArielДата: Неділя, 20.01.2013, 19:58 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Стати дружиною часто значить: забути те, чому навчила тебе мама, й навчитися все робити так, як робить свекруха. Однак, насправді варіантів сумісного життя зі свекрухою – безліч. Проте деякі з них загрожують стосункам усередині родини: часто-густо зникають без сліду кохання, повага та спокій.
Ті молоді люди, які вважають, що, одружившись, вони позбудуться нарешті батьківської опіки і отримають абсолютну свободу, поринуть у море кохання, почнуть жити так, як собі уявляють доросле життя, зарано радіють. Як у муках народжується дитина, так у муках народжується спочатку сім’я. Ми в день одруження отримуємо не тільки чоловіка, а й його родичів, їхтрадиції, уподобання, з якими (хочемо чи не хочемо) змушені рахуватись.




Як жити зі свекрухою?

Безумовно, і свекрухи бувають різні: розумні і дурні, терпимі і сварливі, вічні домогосподарки і сучасні бізнес-леді. Але всі вони потребують симпатії, доброзичливого ставлення і уваги. Не забувайте і про те, що всім хочеться, щоб їх заслуги визнавали, а за їхні старання дякували.

Свекрухи бувають різні…
Свекруха-подружка допомагає молодій жінці, любить із нею радитися.
Ненастирлива свекруха спілкується з невісткою всього кілька разів на рік – під час сімейних зустрічей і свят. Як правило, це захоплена чимось, часто працююча жінка, яка вважає, що молоде подружжя саме розбереться з своїм життям.
Свекруха-деспот вимагає, щоб молоді виконували всі її витребеньки і керувалися в житті тільки її наполегливими радами.
Свекруха-шпигунка дуже енергійна (зазвичай розведена жінка), їй нікуди дівати свої сили. Вона обожнює повчати, встановлювати свої порядки і перевіряти, щоб вони беззаперечно виконувалися (аж до підглядання і підслуховування).
Свекруха - заміжня жінка. Сім'я з такою свекрухою надійніше за інших застрахована від конфліктів: лише б невістка любила її сина. Все інше налагодиться, якщо дотримуватися золотого правила: ніколи не відмовляйтеся від допомоги, яку пропонують люди похилого віку, але і не прагніть повісити на них всі свої проблеми. Тоді відчуття власної значущості поєднуватиметься в них з гордістю за сина і невістку.
Свекруха-квочка ревнива, їй шкода ділити сина з іншою жінкою – йому вона присвятила все життя. Головне у стосунках – терпимість і якомога більше уваги чоловікові. Намагайтеся із нею не сваритися. Ставтеся до свекрухи як до матері (хоч би як до матері чоловіка).
Свекруха - ділова жінка. Якщо для свекрухи кар'єра важливіша за сім'ю - вам надзвичайно пощастило. Вона не буде дріб'язковою і не стане "шпиняти" невістку за те, що та поставила чайник носиком не в ту сторону. Вона взагалі не стане лізти у ваші справи – своїх повно. А якщо у невістки зі свекрухою ще і загальні професійні інтереси - може скластися прекрасний тандем.
Свекруха, вона ж теща, - найделікатніша зі свекрух: вона бачить, як конфліктує дочка зі своєю свекрухою, і прагне уникати подібних ситуацій у стосунках із своєю невісткою. Вона прагне якомога менше втручатися в справи молодої сім'ї, а у разі конфліктів схильна проявляти швидше не материнський інстинкт, а жіночу солідарність.

Поступіться першістю
Головне відчуття, яким вам слід відчути до свекрухи, - це подяка. Подяка за найдорожче в її житті - за її сина. Вона його народила, ростила і багато років вважала, що він належить, у першу чергу, їй і тільки потім всім іншим. І ось з'являєтеся ви і заявляєте права на її скарб. Ви приймаєте супутника життя не тільки з його хорошими якостями, але і з недоліками, у тому числі і зі всіма його родичами. Прийміть свекруху такою, яка вона є. Поблажливо ставтеся до неї, якщо вона буде своєю поведінкою доводити, що краще за вас. Визнайте її перевагу в тому, що особливо важливо для неї. Хто сказав, що ви повинні бути у всьому кращою за неї, щоб ваш чоловік продовжував любити вас? Все одно він любить вас по-іншому. Вона вам не суперниця і ніколи не займе ваше місце. І навіть якщо ваш чоловік порівнює вас із матір'ю в умінні готувати або витрачати гроші – це дрібниці в порівнянні з тим відчуттям, що вас пов'язує з чоловіком.


 
ArielДата: Неділя, 20.01.2013, 20:00 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Роль миротворця
Небезпечно підтримувати чоловіка у війні проти власної матері, навіть якщо це війна у дрібницях. І рівною мірою не можна утворювати своєрідну жіночу коаліцію, підключаючись до виховного процесу власного чоловіка. Не факт, що ви придбаєте вірну подругу в особі свекрухи, а відносини з чоловіком зіпсуєте напевно. Ваша роль може бути тільки миротворчою – потрібно навчитися пом'якшувати ситуацію і згладжувати гострі кути.
Особливі відносини
Не будьте віддзеркаленням стосунків, які склалися між чоловіком і його матір'ю. Якщо їх взаємин особливо ніжні, ви "недотягуватимете" до них і в результаті завжди програватимете на їх фоні. Якщо стосунків напружені, то результатом буде готовий конфлікт, в якому ви винні. У будь-якому випадку незайве укласти зі свекрухою угоду. Звичайно, це не виглядатиме як «а зараз давайте домовимося, як ми з вами житимемо». Але дуже корисно ненав'язливо заздалегідь обговорити деякі моменти, а заразом поцікавитися, як би їй хотілося, щоб ви її називали. Як не дивно, це важливо. Іноді «неправильне» звернення стає початком взаємної конфронтації.
Чарівне слово
Не впадайте у високопарний стиль: «Мати у мене одна!» - на пропозицію називати свекруху мамою. Таке бажання може бути традицією сім'ї, і не вам їх міняти, а може бути, продиктовано нереалізованим бажанням мати ще одну дитину або ж саме дівчинку. Не забувайте – коли жінка чує «мама», у неї прокидається інстинкт любити, захищати і все прощати, це не так вже і погано. Вам можуть запропонувати називати свекруху на ім'я та по батькові. Це свідчить про деяку дистанцію і про те, що у ваше життя менше втручатимуться. Моложава свекруха може захотіти, щоб її називали по імені – у вас більше шансів подружитися.
Правильний підхід
Якщо ви живете окремо від свекрухи, то збудувати з нею добрі стосунки цілком реально. Але якщо вам належить жити з свекрухою під одним дахом і ділити з нею кухню, тут вже зіткнень не уникнути. Щоб хоч якось пом'якшити назріваючий скандал, вивчите диспозицію: де і що стоїть, куди вішати рушник, і строго слідуйте тутешнім правилам. Вони встановлювалися десятиліттями, може, і в них є розумне зерно. Якщо ж вам захочеться щось приготувати, то можна сказати свекрусі, що ви бачите, як вона втомлюється, і хочете їй допомогти, тому сьогодні вона звільняється від приготування вечері. Якщо у вас щось не ладнається, не чекайте, коли вас почнуть повчати. Краще запитати.

Міфи і реальність

Міф перший: багато хто вважає, що мати ревнує свого сина до невістки. Можливо, такі і є, але ці випадки одиничні.
Міф другий: у всіх сварках свекруха - винна. Насправді багато свекрух роблять все, щоб не сваритися зі своєю невісткою. По-перше, живуть за принципом: якщо їм добре - мені ще краще. По-друге, хочуть набивати шишки - хай набивають. По-третє, коли між свекрухою і невісткою назріває конфлікт, обов'язково роблять паузу і обдумують ситуацію. І якщо і висловлюють невістці свої претензії, то прагнуть робити це тактовно. Словом, бути свекрухою нітрохи не легше, ніж невісткою. Пам'ятаєте про це.


 
ArielДата: Неділя, 20.01.2013, 20:03 | Повідомлення # 3
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
5 важливих правил у відносинах з свекрухою

Перше: Витримуйте дистанцію!
Причому не тільки від свекра і свекрухи, але і від власної мами і тата, як би показуючи чоловікові приклад правильного ставлення до рідних. Спілкуйтеся шанобливо, допомагайте один одному. Але межі своєї міні-держави охороняйте гострозоро. Не залучайте родичів до ваших із чоловіком особистих відносин. Навіть якщо ви ладнаєте зі свекрухою, обов'язково залишайте для себе півтора метри своєї особистої зони. Недопустимі дзвінки типу: "А ваш (відмітьте, "ваш"!) Серьожа сьогодні не прийшов ночувати!". Варто зробити зі свекрухи "жилет, в який можна поплакати" з приводу невдач у вашому подружньому житті, і ваше сімейне вогнище буде зруйновано. Обговорювати з матір'ю недоліки її сина (навіть якщо вона сама викликає вас на цю розмову) щонайменше неконструктивно.
Зі свекрухою потрібно і можна домовлятися. Хоч би тому, що, не дивлячись на всі її недоліки, у неї є одна незаперечна гідність - вона мати вашого обранця.
Друге: Не набивайтеся в подруги або в дочки.
Існує думка, що хороша невістка за всяку ціну повинна добиватися розташування свекрухи. Забудьте. При спілкуванні з свекрухою конфлікти можливі. Не розігруйте з себе дитини, інакше і відноситися до вас будуть відповідно. Спілкуйтеся з свекрухою на рівних. Вона образиться? Хай ображається. Звикне. Будьте собою і не прагніть спеціально догодити свекрусі. Будь-які стосунки зі свекрухою потрібно будувати чесно і відкрито.
Третє: Уникайте розбирань.
На стиль відносин істотно впливає рівень освіти. Що робити, якщо в родички вам дісталася, що називається, старорежимна скандальна тітка? Зі всім набором криків, скандалів і образ. Зі всією своєю категоричною правдою свекрухи, яка укладається в два слова: "Я мати!". Зі всіма голосіннями про те, як вона народжувала в муках, міняла пелюшки, а ви прийшли на все готове!.. Що робити? А нічого. Марно щось доводити. В цьому випадку головне – не піддаватися на провокації і не затівати безглуздих військових дій, тим більше з залученням чоловіка. Згортайте свої прапори і відкликайте війська. У такого роду боях свідомо не буде переможців.
Четверте: Робіть подарунки.
Як і будь-якій жінці, свекрусі сподобаються невеликі знаки уваги. Навіть якщо ваші відносини поки далекі від ідеальних, є надія виправити їх за допомогою доброго відношення і щирого бажання зробити для жінки щось приємне.
П'яте: Не звинувачуйте.
Доцільніше і гуманніше виходити з презумпції невинності. Якщо ви побачили, що свекруха щось робить або говорить не так, краще закрити на це очі, долічити до сорока і в думках вимовити: "Не винна!.. Вона народилася зовсім в інший час, зовсім в іншій сім'ї. У неї зовсім інші звички і інші смаки. Її учили іншому, вона звикла зовсім до іншого життя. Вона дійсно ні в чому не винна! І вона зовсім мені не ворог. Я більше не чекатиму від неї каверзи, а краще посміхнуся і скажу, що вона розумна, добра і все розуміє. І дуже скоро ми обидві виявимо, що так воно і є".

Взято тут: http://pani-ua.info/psihologiya/psihologiya52.htm


 
ЧарівницяДата: Середа, 30.01.2013, 10:27 | Повідомлення # 4
Пані Зразковість
Група: Гуру спілкування
Повідомлень: 385
Репутація: 3
Статус: Offline
відповіла
Quote
3. Доволі дружні

звичайно, як і в усіх є нюанси, ми живемо окремо, тому причин для непорозумінь на порядок менше smile


 
ArielДата: Четвер, 31.01.2013, 09:05 | Повідомлення # 5
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Раніше у мене стосунки з свекрухою були дружні, а після деяких нюансів тримаю дистанцію.

 
NikaДата: Четвер, 31.01.2013, 09:15 | Повідомлення # 6
Міс Життєрадісність
Група: Подружка
Повідомлень: 70
Репутація: 0
Статус: Offline
Важко сказати, які у нас з нею стосунки не дружні точно. Ми живемо на чималій відстані один від одного, бачимось дуже рідко: 2- 3 рази на рік. І я цьому дуже рада. Вона в мене відноситься до категорії свекруха - квочка biggrin

Повідомлення відредагував Nika - Четвер, 31.01.2013, 09:16
 
sumskaviktoria70Дата: Четвер, 01.06.2023, 13:23 | Повідомлення # 7
Міс Сором'язливість
Група: Новачок
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Подаруйте їй гарний комплектик постільної білизни https://odeyalka.com.ua/domashnij-tekstil/postelnoe-bele/
 
Форум » Справи домашні » Моя сім'я » Як порозумітися із свекрухою!
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: