П`ятниця, 29.03.2024, 14:04

 Теща - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам форум
Всього відповідей: 76
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Справи домашні » Моя сім'я » Теща
Теща
ЧарівницяДата: Неділя, 03.02.2013, 09:03 | Повідомлення # 1
Пані Зразковість
Група: Гуру спілкування
Повідомлень: 385
Репутація: 3
Статус: Offline
– Теща – складний та неоднозначний персонаж сімейних історій. З одного боку, це – мама дружини, а з іншого – неодмінний додаток, можна сказати, бонус, який отримує у спадок майбутній чоловік. Як не дивно, але саме від індивідуальних особливостей та позиції тещі значною мірою залежить психоемоційний настрій молодої сім’ї. Вона може як допомагати та підтримувати і, по можливості, не втручатися в справи молодят, так і навпаки – намагатися керувати, встановлювати свої порядки чи якось по-іншому робити життя сім’ї нестерпним.

Існує декілька важливих умов, дотримання яких може забезпечити добрі стосунки між зятем і тещею.
- Якщо є така можливість, молодій парі варто жити окремо. Адже теща, часто навіть не бажаючи цього, може втручатися у сімейні конфлікти і, цілком природно, ставати на бік своєї доньки. А це, в свою чергу, негативно впливатиме на зятя, котрому доведеться боротися вже з двома жінками, формуватиме в нього почуття образи, відчуття меншовартості, непотрібності, відстороненості від власної сім’ї.
- Якщо немає можливості молодій парі жити окремо, то потрібно на "родинній раді" обговорити та прийняти спільні сімейні правила, які свідомо виконуватимуться всіма без винятку членами родини (скажімо, від графіка чергувань на кухні – до невтручання в конфліктні ситуації).
- Добре, якщо зятеві вдасться налагодити з тещею теплі, приязні стосунки. Як свідчить практика, це цілком можливо. Спробуйте знайти якусь рису чи особливість матері вашої дружини, що викликає у вас симпатію чи хоча би не дратує. Дуже важливо не критикувати тещу в присутності чужих людей.
- Тещі варто усвідомити, що вибір доньки – це її особисте право. А тому її обранця слід сприйняти спокійно і спробувати налагодити з ним добрі стосунки, принаймні, хоча би "підписати пакт" про ненапад.
- Доньці та водночас дружині випадає найважча роль: постійно мирити свою маму та чоловіка, бо вони обоє – рідні для неї люди. А для цього їй необхідно постійно наголошувати на своїй любові до них. І водночас показувати, що їхня взаємна неприязнь негативно впливає на неї та дітей.

Народні прикмети
- Якщо теща чи свекруха заплакала на весіллі, то новонароджена сім’я житиме щасливо.
- Якщо теща подивилася на зятя через ліве плече, між ними будуть добрі стосунки, а якщо через праве – сваритимуться.
- На підтвердження того, що зять зможе забезпечити в майбутньому свою сім’ю, він повинен кинути під ноги тещі пригорщу монет.
- Якщо зять одразу запам’ятав день народження тещі, це означає, що стосунки між ними будуть дружніми.
А як склалися стосунки між вашими мамами і чоловіками?


 
ЧарівницяДата: Неділя, 03.02.2013, 09:06 | Повідомлення # 2
Пані Зразковість
Група: Гуру спілкування
Повідомлень: 385
Репутація: 3
Статус: Offline
У нас як в анекдоті - любов вимірюється в кілометрах. Ми з моєю мамою бачимося раз у 2-3 місяці, і ні вона ні мій чоловік не конфліктні люди. Ладять між собою.

 
ZolushkaДата: Понеділок, 04.02.2013, 07:34 | Повідомлення # 3
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
В налагодженні стосунків між моїм чоловіком і моєю мамою, значною мірою допомагають консервовані огірочки моєї мами. Чоловік так їх і називає "тещині огірочки" і їсть тільки їх. biggrin
 
Форум » Справи домашні » Моя сім'я » Теща
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: