Четвер, 18.04.2024, 21:31

 Як правильно обрати постільну білизну? - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви потрапили на форум
Всього відповідей: 98
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Справи домашні » Домашній затишок » Як правильно обрати постільну білизну?
Як правильно обрати постільну білизну?
ArielДата: Четвер, 17.01.2013, 13:13 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Як правильно обрати постільну білизну?



До вибору постільної білизни слід поставитися з усією серйозністю, адже вчені всього світу говорять, що більшу частину свого життя людина спить. А здоровий сон – один з головних аспектів здорового способу життя і довголіття.

При виборі постільної білизни необхідно дотримуватися таких правил:

Технічні характеристики постільної білизни.
Надто м'яка постільна білизна - ознака нещільної тканини. Простирадла й наволочки з неї можуть порватися після декількох прань. Необхідно вибирати постільну білизну більшої щільності, така білизна довше експлуатується. Тканина постільної білизни, повинна мати як мінімум 60 переплетень на сантиметр квадратний. Перевірити щільність переплетень дуже просто, досить піднести тканина на світло й усе стане відразу ясно. Понюхайте постільну білизну і якщо відчуєте запах фарби, то відмовтеся від покупки - така білизна буде сильно линяти під час прання. Виверніть підодіяльник або наволочку навиворіт - необроблені краї або простий шов говорять про невисоку якість білизни.Постільні приналежності гарної якості прострочують спеціальним швом, використовуючи нитки в тон тканини.

Колір і малюнок постільної білизни. Тут все залежить від ваших уподобань та настрою. Такі тони, як блакитний, зелений, рожевий або жовтий - заспокоюють.
Білизна із червоним, жовтогарячим і жовтим кольором допоможуть Вам додати сексуальності й грайливості в атмосферу вашої спальні, такі кольори також сприяють життєрадісності й відмінному настрою при пробудженні. Дрібний малюнок на постільній білизні заспокоїть і подарує міцний сон, великий ж, як і відсутність візерунків взагалі, навпаки, збуджує. Для дітей краще брати комплекти з героями мультфільмів і казковими персонажами.

Розмір постільної білизни. Треба точно знати, якої довжини і ширини вам знадобляться простирадла, підковдри та наволочки. Стандартні розміри постільної білизни - півтораспальне, двоспальний, євро і сімейний (з двома підковдрами).

Як вважають фахівці, постільні комплекти повинні бути пошиті з натуральних матеріалів: бавовна (бязь, сатин), льон.
Саме бавовні належить по праву перше місце серед тканин, з яких пошиті постільні комплекти. Пояснюється це їх найбільшої гігієнічністю і здатністю швидко випаровувати вологу.
Варто відзначити постільну білизну з сатину, яка відрізняється високою міцністю і приємністю на дотик. Незважаючи на те, що вона коштує не дешево, особливо в порівнянні з іншими бавовняними тканинами, більшість вважає за краще вибирати постільну білизну саме з цієї тканини.
Ще один вид бавовняної тканини - бязь , вона досить довговічна, красива і не дорога в порівнянні з сатином, за що, і заслужила загальне визнання.
Що ж стосується престижного шовку, який виглядає по-справжньому шикарно і елегантно, то він має таку властивість як слабке тертя, яке не кожному подобається.
Варто з великою обережністю поставитися до таких матеріалів, як парча і тюль - хоча білизні з них приписують «елітний» статус, все-таки воно доречно десь на виставці, але ніяк не в ліжку.
А ось тканин виготовлених з натуральних і штучних волокон, боятися не слід. Як правило, вони повністю відповідають гігієнічним вимогам, не викликають алергії, а до того ж, мають цілу низку важливих властивостей, наприклад, високою щільністю, завдяки чому зберігають структуру і форму навіть після численного прання.
Наступним в рейтингу постільних тканин йде розкішний жакардовий сатин, що володіє сяючим ефектом і яскравістю, який за своїми якостями схожий на шовк. Проте, не всім подобається його властивість практично не м'ятися, через що пошиті з нього простирадла ковзають.

На сьогоднішній день багато компаній-виробників пропонують різноманітні види постільної білизни. Широкий асортимент тканин, забарвлень, розмірів може на деякий час вибити з колії, але якщо ви попередньо уявили, чого саме хочете, зробити вибір буде набагато легше.

Якою постільною білизною Ви користуєтесь? Напишіть свої відгуки та коментарі


 
ZolushkaДата: Неділя, 27.01.2013, 01:22 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Для мене найкращою постільною білизною є білизна пошита з бавовняної тканини (бязь) та льону. Не зустрічала якісної білизни із штучної тканини. Той асортимент, що є в наших магазинах - не відповідає вимогам, що ставляться до даної категорії товару.

Ще одна порада, для тих хто зібрався купувати постіль: звертайте увагу на те, як пофарбована тканина!!! Якщо тон і насиченість фарби на лицевій стороні та на звороті сильно відрізняються - не купуйте таку постільну білизну! В іншому випадку Вам гарантовані кольорові плями на тілі, на піжамах і нічних сорочках, окреме прання цього постільного комплекту. В деяких випадках можливі алергічні реакції у Вас і Ваших рідних.
Правильне фарбування постільної білизни - це коли вона не має надто яскравого забарвлення, або лицьовий бік не дуже відрізняється від вивороту. В ідеалі - тканина має бути зроблена із завчасно пофарбованих ниток, тобто де лицьовий бік, а де зворотній Ви дізнаєтеся лише із швів. Таке найчастіше зустрічається в білизні із льону.
 
InkaДата: Вівторок, 19.07.2016, 07:41 | Повідомлення # 3
Міс Сором'язливість
Група: Новачок
Повідомлень: 5
Репутація: 0
Статус: Offline
Знайшла магазин ... Останнім часом купую постіль там, бо якість дійсно хороша, всім подругам раджу! До того ж консультанти завжди підкажуть, яку модель краще підібрати під конкретний інтер'єр, супер!

Ваше повідомлення носить рекламний характер, тому було відредактовано адміністрацією (згідно правил форуму). З питань розміщення реклами зв'яжіться з адміністрацією.
 
yulia310399Дата: Понеділок, 30.07.2018, 13:48 | Повідомлення # 4
Міс Сором'язливість
Група: Новачок
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Ваше повідомлення носить рекламний характер, тому було відредактовано адміністрацією (згідно правил форуму). З питань розміщення реклами зв'яжіться з адміністрацією.

Чудовий вибір постільної білизни, головне що якість прекрасна)
Хороший вибір як і на подарунок так і у свій будинок, не жалкую про свій вибір!)
 
semencukinna2018Дата: Вівторок, 20.11.2018, 19:39 | Повідомлення # 5
Міс Сором'язливість
Група: Новачок
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
здраствуйте, хочу выбрать подушки https://mebelino.com.ua/podushki , чтобы удобно было спать неболела шея. скажте лучше подойдет мякая или жесткая, и скажите с каким наполнителем лучше покупать подушки?

Додано (17.01.2019, 17:10)
---------------------------------------------
а в меня вопрос по поводу матраса,купили дочери кроватку подростковую,ей сейчас два годика, будем пробовать переводить ее в свою комнату. смотрела тут https://mebelino.com.ua/detskie-matrasy , но не могу понять какой нужен матрас для детей этого возраста. подскажите что-то по этому поводу

 
sumskaviktoria70Дата: Четвер, 01.06.2023, 13:53 | Повідомлення # 6
Міс Сором'язливість
Група: Новачок
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Також нещодавно обирала постільну білизну. Натрапила на статтю https://odeyalka.com.ua/domashnij-tekstil/postelnoe-bele/ все розписано по тканинах і по розмірах дуже зручно. Також, відразу запропоновано великий вибір дизайнів
 
Форум » Справи домашні » Домашній затишок » Як правильно обрати постільну білизну?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: