П`ятниця, 29.03.2024, 02:36

 Методика Зайцева - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви потрапили на форум
Всього відповідей: 98
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Турботлива матуся » Ранній розвиток » Методика Зайцева (Кубики Зайцева)
Методика Зайцева
AssolДата: Четвер, 17.01.2013, 15:17 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline
Видатний педагог, новатор із Санкт-Петербургу, Микола Олександрович Зайцев рекомендує відмовитись від стандартного навчання читанню, як техніці, яка негативно відбивається на психомоторному розвитку та здоров'ї дитини.

Всі його посібники, головним і найбільш відомим з яких є «Кубики Зайцева», засновані на природному тяжінню дітей до гри. Таким чином, діти із задоволенням, граючись, освоюють матеріал.

«Кубики Зайцева» з першого погляду зовсім не подібні на кубики в широкому розумінні, адже це просто заготовки з картону які потрібно склеїти та ще й наповнити металевими та дерев'яними предметами. Кубики різні за кольором, розміром та звучанням. Це допомагає дітям відчути різницю між голосними та приголосними, твердими та м'якими. На кожній грані написані так звані склади (пара з приголосної та голосної ). Користуючись цими складами діти починають читати чи не з перших занять.

Безумовним досягненням М.О.Зайцева являється системний підхід до такого предмету, як математика. Методика, запропонована автором, основою якої є таблиці, наочно показує дитині склад числа, які дії можна з ним проводити. Діти віком від 3-х років можуть без проблем опанувати лічбу, а також додавати та віднімати у межах 100.

Посібники Зайцева підходять всім без винятку дітям. У свої групи Зайцев нерідко свідомо бере слабших дітей і вони дуже швидко наздоганяють основний потік. В цьому і повинна полягати суть всіх розвиваючих методик.


 
ЧарівницяДата: Вівторок, 29.01.2013, 22:08 | Повідомлення # 2
Пані Зразковість
Група: Гуру спілкування
Повідомлень: 385
Репутація: 3
Статус: Offline
Коштують близько 350грн, 69 кубиків. Може хтось бачив дешевше? Хочу придбати.

 
Форум » Турботлива матуся » Ранній розвиток » Методика Зайцева (Кубики Зайцева)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: