Четвер, 28.03.2024, 10:42

 Методика Масару Ібука - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам форум
Всього відповідей: 76
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Турботлива матуся » Ранній розвиток » Методика Масару Ібука
Методика Масару Ібука
ZolushkaДата: Вівторок, 05.02.2013, 10:56 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Масару Ібука - інженер за фахом. Почавши свою діяльність у 1947 році, коли його країна була спустошена, він заснував фірму "Соні". Ібука був одним з тих першопрохідників, що підняли Японію з руїн і розпачу на рівень світового лідера. У 1969 році він створив "Японську асоціацію раннього розвитку".

Маленькі діти мають здантість навчитися чому завгодно. Автор методики вважає, що те, що вони засвоюють без будь-яких зусиль у 2, 3 або 4 роки, надалі надається складніше. Він говорить, що дорослі іноді лінуються вчитися, тоді як діти готові вчитися завжди.

Основні принципи його теорії викладені в книзі "Після трьох вже пізно". Ми приділяємо багато уваги навчанню дітей старше трьох років. Але, відповідно до сучасних досліджень, клітини головного мозку до йього часу вже сформовані на 70-80%.

"Мене часто запитують, - писав Масару Ібука, - чи допомагає ранній розвиток виховувати геніїв? Я відповідаю: ні. Єдина мета раннього розвитку - дати дитині таку освіту, щоб вона мала глибокий розум і здорове тіло, зробити його тямущим і добрим".

Основна мета цієї теорії - запобігти появі нещасних дітей. Дитині дають слухати гарну музику і вчать грати на скрипці не для того, щоб виростити з нього видатного музиканта; його вчать іноземної мови не для того, щоб виховати геніального лінгвіста; головне - розвинути в дитині безмежні потенційні можливості, щоб більше стало радості в його житті і в світі. Масару Ібука вважає, що головне - це введення нового досвіду вчасно. Але тільки той, хто доглядає за дитиною щодня (а зазвичай це мама), може розпізнати це вчасно. "Матері повинні більше покладатися на себе і бути більш послідовними у виборі системи виховання. Впевненість у собі, твердість характеру дуже важливі для виховання дитини. Виробляйте свій власний підхід до виховання, вільний від модних течій, штампів та полегшених методів".

В підготовці статті було використано
матеріали сайту www.razumniki.ru


Читати книгу Масару Ібука "Після трьох вже пізно" (російською мовою) можна тут.
 
Форум » Турботлива матуся » Ранній розвиток » Методика Масару Ібука
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: