Субота, 20.04.2024, 08:50

 Яка вода потрібна малюку? - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви потрапили на форум
Всього відповідей: 98
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Турботлива матуся » Здоров’я дитини » Яка вода потрібна малюку?
Яка вода потрібна малюку?
ArielДата: Субота, 19.01.2013, 17:25 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Для приготування дитячого харчування – сумішей, каш, перших страв, тощо необхідно використовувати воду з гарантованим якісним складом та високим рівнем безпеки.

При приготуванні будь-якого харчування для дітей до 3-х років батькам необхідно використовувати тільки перевірені джерела води з гарантованою якістю, бутильовану або спеціальну дитячу воду, до якої висуваються підвищені вимоги щодо чистоти й безпеки, збалансованості мінерального складу.

При цьому міжнародні організації, такі як ВООЗ і ЮНІСЕФ наголошують, що протягом перших 6-ти місяців життя для оптимального росту, розвитку та здоров'я найкращим та найбезпечнішим харчуванням для дітей є виключно грудне вигодовування. Після 6-ти місяців діти повинні отримувати належний і безпечний прикорм, залишаючись при цьому на грудному вигодовуванні якнайдовше.

Батькам особливо потрібно бути уважними при використанні води з неперевірених, нецентралізованих джерел, зокрема, колодязів, колонок тощо. Фахівці не рекомендують взагалі використовувати воду із колодязів для приготування дитячого харчування – це великий ризик. Хоча це найпоширеніше та безкоштовне джерело питної води у сільській місцевості, ця вода може бути бактеріально-небезпечною, містити шкідливі токсичні та радіоактивні домішки. У більшості приватних колодязях вода не відповідає санітарно-гігієнічним нормам та, як наслідок, є взагалі непридатною для використання при приготуванні їжі.

Склад колодязної води може змінюватися щодня, існує ризик що до колодязної води разом з ґрунтовими водами можуть потрапляти шкідливі, отруйні для людського організму речовини. Особливо це стосується сільської місцевості, де використовуються органічні добрива, які через ґрунт потрапляють у водоносні шари, а потім — до криниць. Для незахищеного дитячого організму неперевірена вода, це велика небезпека: для дітей, навіть невелика доза небезпечних хімікатів чи нітратів може спричинити тяжкі отруєння.

Також для приготування дитячих сумішей не слід використовувати й водопровідну воду, навіть відфільтровану. Більшість побутових фільтрів не може забезпечити всі необхідні для дитячої води параметри.

При цьому, фахівці зазначають, що кип’ятіння або фільтрування води у домашніх умовах не може забезпечити 100% безпеку. Є низка шкідливих елементів, які не піддаються знешкодженню шляхом температурної обробки. Наприклад, при кип’ятінні нітрати із води не зникають. Причому на смак виявити забруднення не завжди можливо. Вода не завжди стає неприємною на смак, навпаки, окремі речовини роблять цю воду «смачнішою». Вживання такої води може не відразу позначитися на стані здорової дорослої частини населення, однак вкрай загрозливе для здоров’я, а то й життя дітей, а особливо - немовлят.

Існують декілька простих правил гігієни, які допоможуть зберегти здоров’я та захистити себе та своїх рідних від негативних наслідків:

1) Перед кожним годуванням весь «дитячий посуд» необхідно стерилізувати, якнайменше доки дитині не виповниться 1 рік.
2) Для стерилізації пляшечки, соски краще використовувати чисту фільтровану або бутильовану воду.
3) Немовлят потрібно годувати виключно зі стерильної пляшечки, стерильною ложечкою, вода для розведення сумішей також повинна бути якісною та безпечною за своїм складом.
4) Воду не треба кип’ятити «про запас» на декілька днів наперед. Краще та безпечніше скип’ятити воду та остудити її до потрібної температури, безпосередньо перед приготуванням суміші.
5) Суміш необхідно готувати безпосередньо перед споживанням. Не зберігайте залишки молочної суміші - в ній швидко розмножуються бактерії.
6) Категорично забороняється розігрівати суміш повторно.

Джерело:http://www.dytyna.info/food/articles/any/3472



Яку воду Ви використовуєте для приготування дитячої їжі?


 
ArielДата: Вівторок, 29.01.2013, 00:09 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Ми спочатку купували "Аква няню" все було добре, а потім вона зникла з продажу. Довго підбирали іншу. То на смак не така, то болів животик. Почали брати "Старий миргород", підійшла ідеально хоч і не дитяча.

 
NikaДата: Вівторок, 29.01.2013, 12:31 | Повідомлення # 3
Міс Життєрадісність
Група: Подружка
Повідомлень: 70
Репутація: 0
Статус: Offline
А ми купуємо "Вінні" нам вона подобається. Вибрала її по рекомендаціїї знайомої.
 
ЧарівницяДата: Вівторок, 29.01.2013, 22:06 | Повідомлення # 4
Пані Зразковість
Група: Гуру спілкування
Повідомлень: 385
Репутація: 3
Статус: Offline
Ми купуємо Агуша або Бебівіта, Акваняня
Однозначно вода має бути чиста і безпечна, а не з криниці глибиною 2м, ще й коли каналізація за 20м такої ж глибини




Повідомлення відредагував Чарівниця - Вівторок, 29.01.2013, 22:07
 
Форум » Турботлива матуся » Здоров’я дитини » Яка вода потрібна малюку?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: