Четвер, 28.03.2024, 15:29

 Поза під час сну дитини - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам форум
Всього відповідей: 76
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Турботлива матуся » Здоров’я дитини » Поза під час сну дитини
Поза під час сну дитини
ArielДата: Четвер, 16.05.2013, 07:45 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Поза під час сну дитини багато про що може розповісти!

Нарешті догледіли мультики або дочитали казку до кінця і ваш малюк заснув. Подивіться, як спить ваш малюк, поза малюка без слів може розповісти Вам, що у нього на душі.

На спинці.
Ваш малюк лежить в самому центрі ліжечка, « по королівські», злегка розкинувши ніжки. Його руки знаходяться на рівні голови або лежать з боків тулуба. Кісті рук розслаблені і вільні, голова злегка закинута,саме ця поза говорить про повний душевний комфорт. Ваш малюк знає свою цінність і наповнений самоповагою, він з готовністю, приймає навколишній світ і відчуває себе в повній безпеці. Малюк впевнений в собі і довіряє оточуючим його людям. А якщо уві сні, у нього ще й зігнуті ручки в ліктях у голови, значить, малюк відчуває повне задоволення. Погано, коли руки стиснуті - це знак оборони, ворожості або навіть агресивності.

На животику.

Розпростерті в ліжечку, ніжки витягнуті, руки лежать вище голови або з боків тулуба. Малюк начеб то намагається обхопити більше простору, підпорядкувати його собі, зробити підконтрольним. Ця поза говорить про образливість дитини, його вразливість, ранимість і потреби в самозахисті. Малюк боїться несподіванок, хоче контролювати всі події свого життя, так як вважає за потрібне взяти під контроль свої емоції, а може навіть деякі з них сховати, від оточуючих. Зверніть увагу, якщо дитина до того ж спить по діагоналі, ці бажання в ньому виражаються сильніше. Головне щоб дитина не хватається ногами за постіль, така поза означає, що він, чинить опір змінам в його житті.

На колінах.
Попка малюка задерта вгору, спинка піднята, а сам він начебто стоїть на колінах, і його личко знаходиться нижче його тіла. Поза, яка виражає протест, вона демонструє опір світу або символізує про незгоду дитини з певними подіями. Малюк не хоче лягати горизонтально, як би доводячи тим самим, що добровільно не здасться. Якщо одна ручка малюка стиснута в кулачок, а друга розслаблена, може свідчити про конфлікт крихти у відносинах з іншими людьми.

Калачиком.
Ноги під самим підборіддям, ручки закривають тулуб, малюк лежить на боці і його обличчя практично не видно, іноді накривається ковдрою повністю, разом з головою. Ця нехороша поза, вона говорить про те, що дитину хвилюють якісь проблеми, які він не може вирішити сам. І цією позою дитина показує своє спасіння від проблем або труднощів, які його сильно турбують. Чим сильніше скручений калачиком малюк, тим більше занепокоєння він відчуває, а укритий ковдрою разом з головою, малюк хоче сказати, що він як би сховався в «будиночок», де йому затишно і безпечно. Варто звернути на цю позу особливу увагу, Вашому малюку потрібна особливий захист і переконаність в його безпеці. Свої плечі у сні обіймають діти, які не вміють відкрито розповісти про свої потреби.

На боці.

Пам'ятаєте, як укладали в ліжечко, нас наші батьки: «Лягай на бочок, поклади під щічку ручки». Коліна трохи зігнуті, руки не обов'язково під щічкою, можуть бути, як і над головою, так, і витягнуті уздовж тулуба, сама фізіологічно комфортна поза, вона висловлює врівноваженість, спокій, комфортність і надійність. Дитина розслаблений і до всього ставиться з легкістю і впевненістю. Якщо ноги і руки лежать симетрично - ще краще, це означає, що малюк доброзичливо ставиться до світу, який його оточує, і до сюрпризів, що чекають його.

Дивіться на Ваших малюків, як вони сплять, адже поза сплячого малюка може без слів розповісти Вам про його почуття. Спілкуйтеся побільше з дитиною, цікавтеся всім, що стосується його життя і пам'ятайте найголовніше: чим менше несвідомих страхів і переживань залишиться у малюка, тим спокійніше і міцніше буде його сон. На добраніч і солодких снів!



Автор: ТАТЬЯНА СЕМЁНОВА (дитячий психолог)
Джерело:

Яку позу приймає Ваш малюк уві сні?


 
ZolushkaДата: Четвер, 16.05.2013, 16:03 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Мій синочок спить у першій позі з описаних вище. Чоловік називає цю позу "спить, наче всих коней продав!" biggrin
 
ArielДата: П`ятниця, 17.05.2013, 12:36 | Повідомлення # 3
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
А моя донечка спить на правому (зрідка на лівому) боці. biggrin

 
Форум » Турботлива матуся » Здоров’я дитини » Поза під час сну дитини
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: