Четвер, 28.03.2024, 14:06

 Дисбактеріоз - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам форум
Всього відповідей: 76
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Турботлива матуся » Здоров’я дитини » Дисбактеріоз
Дисбактеріоз
ZolushkaДата: Понеділок, 29.04.2013, 11:49 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Дисбактеріоз- це такий стан організму людини, який супроводжується порушеннями мікробіологічного складу або іншими словами - мікрофлори (мікробіоти) в слизовій оболонці і просвіті кишечника.

Причини дисбактеріозу
Найбільш часта причина - застосування антибактеріальних засобів - антибіотиків, сульфаніламідів та інших.
Несприятливо діє на кишкову флору систематичне споживання рафінованих, консервованих продуктів, дріжджів, копченостей, надлишку вуглеводів у вигляді простих цукрів і крохмалів, ферментативна недостатність підшлункової залози, порушення жовчоутворюючої і жовчовидільної функцій, хімічне забруднення води і харчових продуктів хлор-вмісними, фосфорорганічними та іншими отруйними сполуками, пероральне застосування ряду гормональних та протизапальних засобів, систематичне вживання алкоголю, інфікування кишечника вірулентними інфекційними агентами та ін.
Крім того, негативно позначається різка зміна характеру харчування або харчування неадаптованої до даного організму їжею, особливо у малюків. Вигодовування немовлят не спеціальними сумішами, а молоком (коров'ячим, козячим, кобилячим) або раннє включення в їх раціон прикорму, що не відповідає їхньому віку, призводить до дисбактеріозу, а з ним - до порушень травлення, росту і розвитку в цілому, до діатезу, рахіту, анемії і так далі.

Симптоми дисбактеріозу
Симптоми дисбактеріозу визначаються порушеннями роботи всього шлунково-кишкового тракту. Також дисбактеріоз викликає синдром роздратованого кишечника.
Основні симптоми дисбактеріозу: відрижка, нудота, печія, здуття кишечника, пронос, запор (або їх чергування), хронічний запор, неприємний присмак у роті або запах з рота, больові відчуття в животі, а також алергічні реакції на здавалося б нешкідливі продукти, невелика температура. При дисбактеріозі найбільше страждає травлення. Так як їжа в кишечнику по початку розщеплюється бактеріями, а вже потім всмоктується в кров. Без допомоги мікроорганізмів організм просто не може засвоїти багато поживні речовини, він сприймає їх як чужорідні, відштовхує. Тому з'являється нудота, блювота, пронос.

Лікування дисбактеріозу кишечника
Лікування дисбактеріозу кишечника завжди комплексне і включає в себе наступні пункти:
*найсуворіше дотримання дієти (дієта повинна бути індиферентною, малошлаковою, не дратувати кишечник, але містити достатню кількість білків (не менше 120-140 г), жирів (до 100-120 г) і вуглеводів (300-450 г));
*налагодження кишкової мікрофлори бактеріальними препаратами;
*відновлення нормальної мікробної флори товстої кишки (застосування пробіотиків і пребіотиків);
*налагодження кишкового травлення і всмоктування;
*відновлення порушеної моторики кишечника;
*стимулювання реактивності організму.

! Важливо і цікаво: у міжнародній класифікації хвороб (МКХ) захворювання «дисбактеріоз» не існує. За МКЗ-9 може класифікуватися як «інший зазначений розлад кишкового всмоктування» (англ. other specified intestinal malabsorption), за МКХ-10 - «інші захворювання кишечника».

Інформацію для статті взято з Вікіпедії, з сайту Лактіалє та з сайту HealthWay.
 
ArielДата: Неділя, 12.05.2013, 21:25 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
У малої був дисбактеріоз, аналізи показали що мало лактобактерій, приписали лактовіт. Через місяць перездали аналізи, все нормалізувалось.

 
Форум » Турботлива матуся » Здоров’я дитини » Дисбактеріоз
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: