Четвер, 28.03.2024, 17:19

 Школа, ліцей чи гімназія... - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви потрапили на форум
Всього відповідей: 98
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Турботлива матуся » Школярі та підлітки (6 років і старші) » Школа, ліцей чи гімназія... (Куди віддати дитину?)
Школа, ліцей чи гімназія...
AssolДата: Четвер, 17.01.2013, 01:45 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline
Вітчизняна система освіти сьогодні пропонує кілька варіантів навчання, тож батьки можуть обрати для своєї дитини найкращий. Окрім звичайних шкіл і спецшкіл так званого класичного зразка, діють різноманітні гімназії, ліцеї, колегіуми. В одних роблять наголос на поглибленому вивченні мов чи історії, в інших – пропонують складніші програми опанування точних чи природничих наук. Так чи інакше, кожна школа прагне бути особливою. Але чи завжди назва відповідає якості навчання? Нерідко тільки приваблива вивіска й вирізняє той чи інший навчальний заклад. Головний спеціаліст Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти, молоді та спорту Лідія Щербакова переконує: «Є звичайні загальноосвітні школи, у яких якість навчання нічим не відрізняється від гімназії, ліцею чи колегіуму. Там також працюють переважно висококваліфіковані фахівці, які дають своїм учням належні знання, ефективно співпрацюють із батьками, досягають високих результатів у вихованні дітей».

Однак скидається на те, що нині практично всі школи тягнуться до рівня ліцею чи гімназії, бо висувають дітям надто серйозні вимоги, а під час вступу до пер­шого класу рядової районної середньої школи вигадують справжні іспити. За законом така ініціатива – елементарне самоправство. Тим часом парламент іще восени 2011 року заборонив перевіряти рівень знань під час приймання дітей до школи. Тоді нардепи дійшли висновку, що адміністрація навчальних закладів використовує тестування як привід «законно» вимагати у батьків гроші. У Міносвіти попереджають: до звичайної школи дітей мають зараховувати лише на основі розмови з психологом, яка обов’язково відбувається у присутності батьків. Завдання фахівця – визначити рівень логічного мислення дитини та її психологічний настрій.

Що відбувається насправді? У багатьох школах батькам натякають, що саме їхній дитині буде складно адаптуватися до нових умов. Тож їй треба серйозно готуватися до навчання у першому класі. От і виходить: діти заможніших батьків приходять до першого класу значно сильнішими за тих, чиї батьки вирішили, що на те вона й школа, щоб навчити малюка читати й писати. І для «невстигаючих» – це неабиякий стрес. Хоча, як стверджують психологи, «вступ до школи» – це стрес для всіх першокласників. Експерти оцінюють його у 26 балів за стобальною шкалою.
 
AssolДата: Четвер, 17.01.2013, 14:24 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline
Куди Ви плануєте, або вже віддали своїх дітей? В ліцей чи звичайну школу? В звичайний клас, чи клас з поглибленним вивченням якогось предмету?

Наприклад я, дивлячись на "удосконалювану" з кожним роком програму, буду віддавати свою дитину до звичайного класу звичайної школи. Все одно зараз поглиблене вивчення всього... Я не хочу щоб моя дитина не вилазила з болячок від перевтоми, та замість того щоб гратися, як того вимагає дитячий вік, сиділа днями й ночами над підручниками. Я думаю, освіту можна отримати і негроблячи здоров’я власної дитини. Це тільки моя думка. Ви можете вважати зовсім по-іншому, і мені було б цікаво послухати і Ваші аргументи wink
 
ZolushkaДата: Четвер, 07.02.2013, 01:32 | Повідомлення # 3
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Я теж збираюсь віддавати дитину до звичайного класу. Бо виникає питання: як можна визначити схильність дитини до якогось предмету, якщо вона тільки-но навчилась рахувати до 10 та писати власне ім"я?!!
 
ArielДата: Четвер, 07.02.2013, 08:20 | Повідомлення # 4
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Планую віддати дитину до другої школи. Нещодавно її перейменували в ліцей.

 
Форум » Турботлива матуся » Школярі та підлітки (6 років і старші) » Школа, ліцей чи гімназія... (Куди віддати дитину?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: