Четвер, 28.03.2024, 10:21

 Як привчити дитину до горщика? - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам форум
Всього відповідей: 76
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Турботлива матуся » Карапузи (від 1 до 3 років) » Як привчити дитину до горщика?
Як привчити дитину до горщика?
ArielДата: Неділя, 13.01.2013, 20:16 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Як привчити дитину до горщика?
Привчання до горщика – це дуже важливий і відповідальний момент в житті кожної дитини. Існує багато думок з приводу того, як і коли починати привчання дитини. Часом багато батьків стикаються з безліччю проблем, і горщик стає для всієї родини серйозним випробуванням. Хоча, якщо все зробити правильно, то весь процес пройде без проблем. Давайте спробуємо розібратися, як же легко і швидко привчити свою дитину до горщика.
Купуємо правильний горщик
Для початку потрібно, власне, купити горщик. Вибір цього необхідного кожному малюку предмета – справа дуже відповідальна.
По-перше, дитячий горщик повинен бути зручним. Адже посудіть самі, якщо сидіти на ньому незручно, то і бажання освоїти всі премудрості туалету у дитини не виникне. По-друге, він повинен бути функціональним.
Зараз у магазинах можна знайти найрізноманітніші моделі, які відрізняються формою, кольором, дизайном. Є навіть музичні горщики. Як серед цього розмаїття вибрати саме той, що підійде вашому малюкові?
Для першого знайомства підійде звичайний пластиковий горщик.
Музичні горщики й горщики з іграшками, хоч і приваблюють дітей, але при їх частому використанні у дитини може виникнути звичка грати на горщику. А це вже зовсім зайве. Адже малюк повинен засвоїти те, що на горщику потрібно справляти нужду, а не грати в ігри.



Коли починати привчати?
Точної відповіді на це питання вам не дасть жоден фахівець. У даному питанні все дуже індивідуально.
Деякі мами вважають, що починати треба з самого раннього віку і практикують так зване висаджування. Можливо, що дітям в цьому випадку в майбутньому освоїти горщик буде набагато простіше. Але все одно повноцінно і осмислено ходити на горщик дитина почне лише після досягнення певного віку, коли прийде її час.
Головне не примушувати малюка ні до чого! Потрібно тільки познайомити його з цим предметом. Посадіть дитину на горщик, нехай посидить. Не страшно, якщо дитина нічого не зробить. Розповідайте дитині про те, для чого потрібен горщик. Вона уже все розуміє. Можна спостерігати і запам’ятати, коли зазвичай малюк справляє нужду. Наприклад, вранці після сну. Посадіть дитину на горщик, нехай вона зробить свою справу. Не забудьте похвалити її у випадку удачі.
Звичайно, що малюк не одразу навчиться проситися. У цей час головне – знайомство, щоб у дитини в майбутньому не було негативних емоцій при вигляді горщика.
Повноцінне привчання можливо вже після року.
Як зробити процес приємним для всіх?
Якщо дитина постійно ходить у підгузниках – відмовтеся від них вдень. Поки малюк не відчує, що таке мокрі штани, він не зрозуміє потреби ходити на горщик.
Не примушуйте дитини. Це тільки відштовхне її і створить додаткові проблеми.
Розкажіть дитині, навіщо потрібен горщик.
Дуже ефективно, коли дитина побачить процес на прикладі. Звичайно, не слід самим сідати на горщик і демонструвати, як його використовувати за призначенням. Можна посадити ляльку або улюблену іграшку малюка і все детально розповісти.
Якщо малюк зробив калюжу, не лайте його. Натомість підведіть дитину до горщика і поясніть, що потрібно було сідати на горщик.
Поставте горщик у дитячій кімнаті на видне місце, щоб малюк його бачив і в будь-який момент зміг ним скористатися.
Пропонуйте дитині сісти на горщик, якщо помітите, що вона тужиться, напружена, ховається по кутках або під столом. Часто це свідчить про те, що вона хоче в туалет. Також дитину треба садити на горщик після сну та їжі.
У випадку, коли малюк сходив в горщик, обов’язково потрібно його похвалити. Тільки не перестарайтеся – у всьому потрібно знати міру.
Не давайте маляті іграшки, коли він сидить на горщику – це його буде відволікати, і процес навчання може затягнутися. Він повинен зрозуміти зв’язок між тим, що він хоче в туалет, і тим, що потрібно сідати на горщик. Іграшки тут зовсім зайві.
Калюжі – неминучий процес
Процес привчання дитини до горщика часто супроводжується маленькими неприємностями у вигляді калюж на підлозі. Батькам потрібно з цим змиритися. На жаль, без цього обійтися не вийде – це процес природний. Багатьох саме це найбільше турбує. Якщо вам дуже шкода улюблений килим, на час доведеться його прибрати.
Як тільки дитина почне проситися, значить все йде як треба, і скоро калюжі відійдуть у минуле. Процес освоєння горщика не простий, і в кожному окремому випадку займає різний час. Наприклад, деякі діти освоїли цей процес приблизно за місяць. Головне не впадати у відчай, запасіться терпінням. Зрештою, усе вийде.



 
ArielДата: Неділя, 13.01.2013, 21:51 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Йдемо на вулицю без «памперса»
Багато мам діти, яких постійно ходять в підгузниках, стикаються з проблемою: як відмовитися від «памперсів» на вулиці? Починати треба влітку, коли на вулиці тепло і мокрі штани легко поміняти. І, звичайно, починати треба після того, як дитина почала проситися в туалет і вже освоїла горщик.
Отже, ви вирішили вийти на вулицю без підгузника. Перед виходом запропонуйте дитині сходити на горщик. Не помішає зібрати «похідний рюкзак». З собою потрібно взяти:
• декілька пар запасних штанів і трусиків, також покладіть шкарпетки і футболку про всяк випадок – відбутися на прогулянці може все що завгодно;
• пакет, в який будете складати мокрі штани;
• вологі серветки.
Тепер ви готові і можете відправлятися на прогулянку.
На вулиці стежте за поведінкою свого чада. Іноді можна помітити, коли дитина захоче в туалет. Запитайте її, чи не хоче пісяти? Якщо малюк відповість ствердно, відведіть його в кущі. Можливо, з першого разу малюк не сходить в туалет на вулиці. Тут залишається тільки почекати, прийде час, сам зрозуміє і робитиме все правильно.
Можливо, дитина не розуміє, що від неї вимагається: на вулиці ж немає горщика, до якого вона звикла. Це питання знову зажадає деякого часу. Хто вчиться за тиждень, комусь потрібен місяць. Зазвичай літнього періоду якраз вистачає для всіх діточок.
Нічні пригоди
Дитина пісяє вночі. Що робити? Відмовлятися від «памперсів» вночі не потрібно поспішати. Відмовлятися від «памперсів» вночі можна і потрібно, коли дитина починає терпіти всю ніч. Якщо вона постійно прокидається суха, значить – дозріла. Спробуйте зняти підгузник. Однак, треба стежити за поведінкою дитини вночі. Іноді буває, що дитина прокидається і не знає, чого хоче. Або сильно перевертається уві сні. У такому випадку варто запропонувати дитині сходити на горщик. Як правило, терпіти й усвідомлено вставати вночі в туалет діти починають після 2-2,5 років.

З любов’ю і добротою ви зі своїм малюком завжди подолаєте будь-які перешкоди


Взято тут


Поділіться досвідом, як вам вдалося привчити свого малюка до горщика.


 
ЧарівницяДата: Вівторок, 29.01.2013, 22:04 | Повідомлення # 3
Пані Зразковість
Група: Гуру спілкування
Повідомлень: 385
Репутація: 3
Статус: Offline
Ми почали дружити з горщиком в 1,8 smile вночі ще у памперсі, вдень якщо надовго з дому йдемо - теж

 
ArielДата: Вівторок, 29.01.2013, 22:54 | Повідомлення # 4
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Нам 11 місяців і ми тільки почали цей не легкий процес. Раніше навіть сідати на нього не хотіла.

 
ЧарівницяДата: Вівторок, 29.01.2013, 23:04 | Повідомлення # 5
Пані Зразковість
Група: Гуру спілкування
Повідомлень: 385
Репутація: 3
Статус: Offline
Мій до 1,5
Quote (Ariel)
сідати на нього не хотіла.


 
ZolushkaДата: Середа, 30.01.2013, 16:17 | Повідомлення # 6
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Мій син самостійно сів на горщик в 1 рік 8 місяців. До того моменту я йому декілька разів пропонувала, але не змушувала. В 1 рік 10 місяців повністю відмовилися від підгузників, а десь після 2 років 3-4 місяців дитина майже не мочила штанів та постелі (не частіше 1 разу на місяць).

Пам’ятаю кумедний випадок. Сину було близько одного року і семи місяців. Чую, дитина кличе маму. Заходжу до кімнати, а моя дитина стоїть в мокрих колготах обома ніжками всередині горщика biggrin Самостійно сходив на горщик.
 
ЗлючкаДата: Понеділок, 04.03.2013, 16:50 | Повідомлення # 7
Фрау Цілеспрямованість
Група: Організатор СП
Повідомлень: 179
Репутація: 1
Статус: Offline
Ми почали синульку з 6 місяців садити на горшик, садимо постійно перед і після сну
 
ArielДата: Понеділок, 04.03.2013, 17:40 | Повідомлення # 8
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Злючка, і як Ваші успіхи?

 
AssolДата: Середа, 13.03.2013, 17:32 | Повідомлення # 9
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline
У мене дитина горщика боїться як вогню, тільки посаджу він кричить, аж труситься. Мабуть ми ще довго будемо користуватися підгузниками.
 
Форум » Турботлива матуся » Карапузи (від 1 до 3 років) » Як привчити дитину до горщика?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: