П`ятниця, 29.03.2024, 05:47

 Розтяжки (стриї) - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви потрапили на форум
Всього відповідей: 98
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Чекаємо на лелеку » Післяпологовий період » Розтяжки (стриї)
Розтяжки (стриї)
ZolushkaДата: Субота, 19.10.2013, 14:32 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Розтяжки, або стриї - це дефект шкіри, що викликається пошкодженням еластичних волокон епідермісу в результаті надмірного швидкого натягу та/або гормональних змін в організмі. Так, наприклад, при вагітності зростання плоду призводить до відносно швидкого розтягування не тільки м'язів передньої черевної стінки, але й шкіри - що в свою чергу призводить до виникнення внутрішньошкірних надривів колагену.
Організм швидко повертає втрачену цілісність - надриви колагену заростають рубцевою сполучною тканиною. Процес цей ідентичний загоєнню рани після травми. У результаті на поверхні шкіри з'являються розтяжки. Спочатку сполучна тканина містить кровоносні судини, що надає цим лініям рожевий або ліловий відтінок, потім поступово судини зникають, і розтяжки набувають блідого кольору. Сполучна тканина не містить пігменту, тому на засмаглій шкірі розтяжки стають особливо помітними. На місці розтяжок зникає волосся, припиняється секреція ліпідного шару шкіри і виділення поту.


Як позбутися розтяжок?
Сучасна косметологія дозволяє не тільки коригувати розтяжки на тілі , а й забути про цей недолік. Але не всі вони однаково ефективні і безпечні. Давайте розглянемо основні з них.
Доглядові косметичні процедури у вигляді обгортань, вакуумного масажу сприяють зволоженню і живленню шкіри. Вони покращують загальний стан шкіри, але при цьому кардинальних змін не приносять. Їх можна використовувати в якості додаткових процедур в комплексному лікуванні розтяжок.
Хімічний пілінг - один з найбільш використовуваних способів шліфування шкіри. Для процедури використовують серединні або навіть глибокі пілінги, які здатні глибоко проникнути в шкіру. Результат - хімічний опік, після якого шкіра, нібито повинна відновитися. Але ефект може бути не передбачуваний. Як після будь-якого опіку можливо рубці і гіперпігментація. Глибокі хімічні пілінги вже давно заборонені в країнах Європи, як процедури, що загрожують здоров'ю.
Лазерна шліфовка розтяжок - ефективна методика лікування розтяжок. Використовуються різні лазери: ербіевий і СО2. Метод заснований на видаленні поверхневої тканини шкіри. Ербіевий лазер відрізняється можливістю контролювати глибину проникнення, тим самим, виключаючи небажані опіки. У результаті впливу лазера організм починає виробляти нову шкіру. Видалення розтяжок лазером дає відмінні результати. Рубці стають менш помітними і гладкими. Ці методики лише згладжують рельєф шкіри, але не позбавляють від самих розтяжок. До того ж процедури болючі і дуже травматичні. Реабілітаційний період може тривати від кількох днів, до тижнів.
Лазерна наноперфорація - найсучасніша і безпечна методика видалення розтяжок на шкірі. Завдяки унікальній технології в організмі запускається процес природної регенерації пошкодженої тканини шкіри. Головною перевагою методики є повна відсутність побічних ефектів. Шкіра не нагрівається і не травмується. Період відновлення мінімальний. Технологія дозволяє видалити розтяжки навіть з найніжніших ділянок тіла. Корекції піддаються навіть післяпологові розтяжки.


Звісно, все вище сказане дуже пахне рекламою, але більшість джерел інформації таки кажуть, що наявні розтяжки лікуються тільки агресивними методами. А от що до профілактики розтяжок - інша справа. Деякі говорять, що їм допоміг масаж, деякі - крем тощо.

Яку маєте думку з цього приводу Ви? Чи, можливо, вже маєте досвід подолання цієї проблеми? Поділіться.
 
LisaДата: Неділя, 27.10.2013, 12:40 | Повідомлення # 2
Міс Сором'язливість
Група: Придивляюся
Повідомлень: 6
Репутація: 0
Статус: Offline
Під час вагітності користувалась кремом на основі бджолиного яду. В складі крему тільки натуральні компоненти, його навіть їсти можна smile smile Після пологів ні однієї розтяжки немає) Тепер усім подругам рекомендую, кому треба - скажу де придбати в Шполі.
 
Форум » Чекаємо на лелеку » Післяпологовий період » Розтяжки (стриї)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: