Четвер, 28.03.2024, 15:18

 УЗД - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви потрапили на форум
Всього відповідей: 98
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Чекаємо на лелеку » Я вагітна! » УЗД
УЗД
AssolДата: Четвер, 10.01.2013, 22:30 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline
Діагностика вагітності при УЗД з використанням трансвагінального датчика можлива вже при затримці менструації на 3-5 днів (термін 4,5 тижня від першого дня останньої менструації, як це прийнято в акушерстві). У цей час у порожнині матки візуалізуеться плідне яйце, діаметр якого в міліметрах приблизно дорівнює числу днів затримки. У терміну 5-6 тижнів стає видимим ембріон. Серцебиття може бути виявлене вже в ембріона довжиною 4-5 мм. Голівка помітна в 7-8, кінцівки - у 9 тижнів. Така висока інформативність УЗД дозволяє виявляти багато вад розвитку плоду вже в першому триместрі вагітності, коли можливо її переривання шляхом медичного аборту.

Діагностика статевої приналежності плоду на УЗД нерідко буває можлива вже на терміні 13-16 тижнів. Найбільше точно термін вагітності можна установити в 1-му триместрі, коли вимірюється довжина ембріону. У цьому випадку помилка, як правило, не перевищує 3 днів. На більшому терміні погрішність зростає. Тому всим вагітним рекомендується перший раз проходити УЗД на ранньому терміні (до 12 тижнів). Це важливо й у плані виявлення таких ускладнень, як замерла вагітність. При цьому спостерігається порожнє плідне яйце (анембріонія) чи відсутність серцебиття у ембріона. Важливе значення має виявлення тонусу матки й інших ознак погрози переривання вагітності. При УЗД добре виявляється і таке серйозне захворювання, як пухирчастий замет. Багатоплідна вагітність діагностується, починаючи із самих ранніх термінів, що дозволяє визначити подальшу тактику її ведення.

На великих термінах при ультразвуковому дослідженні обов'язково виміряються основні розміри плоду: розмір окружності голівки, середній діаметр чи окружність живота і довжина стегна. У деяких випадках визначають і інші розміри. Існують таблиці нормативів для цих розмірів у різний термін вагітності, порівняння з якими дозволяє виявити такі стани, як гіпотрофія плоду, деякі вади та визначити його вагу.
При огляді також визначають розташування, розміри, товщину і ступінь "зрілості" плаценти, що має важливе практичне значення в плані виявлення передлежання плаценти, її відшарування, ознак гемолітичної хвороби плоду, плацентарної недостатності й інших серйозних ускладнень вагітності.

На УЗД можна виявити багато уроджених вад розвитку плоду, але частота їхнього виявлення істотно залежить від кваліфікації фахівця і від якості апарату для ультразвукового дослідження.
 
AssolДата: Четвер, 10.01.2013, 22:32 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline
Зазвичай, перше УЗД при вагітності призначають до п’ятнадцяти недільного терміну. Перше УЗД служить для підтвердження вагітності. Обстеження дає можливість виключити позаматкову вагітність, визначити термін вагітності, кількість малюків, яких ви очікуєте. У деяких випадках у жінок може розвинутися «помилкова вагітність». Такому стану сприяють різні пухлини в малому тазу.

Друге УЗД проводять від вісімнадцяти до двадцяти двох тижнів. Саме зараз можна як слід розглядати плід і помітити відхилення в розвитку або вроджені патології. Можна проконтролювати місце плаценти і її стан. Третє УЗД призначається в тридцять два – тридцять чотири тижні. Зараз лікар може помітити раніше не помічені вроджені дефекти, визначити, як розвивається маля, а також проконтролювати кількість і стан навколоплідних вод. У деяких випадках призначаються і додаткові УЗД, у тому випадку, коли вагітність проходить складно. Іноді необхідно зробити УЗД безпосередньо перед пологами, щоб проконтролювати стан малюка і деякі інші параметри.

Говорячи про ультразвукові обстеження вагітних жінок не можна упустити і можливість розповісти про доплерографії, це також ультразвукове обстеження, яке дає можливість проконтролювати кровообіг малюка, помітити на ранніх термінах несприятливі для нього стану.

І в кінці слід зупинитися окремо на абсолютній безпеці цього методу і для Вас і для Вашого малюка. Багаторічними дослідженнями доведено, що ультразвук ніяк не впливає на стан живих тканин.
Джерело: Мама і маля
 
ЧарівницяДата: Неділя, 27.01.2013, 22:25 | Повідомлення # 3
Пані Зразковість
Група: Гуру спілкування
Повідомлень: 385
Репутація: 3
Статус: Offline
Так цікаво було бачити малюка, що стрибає в животику, а я цього ще не відчувала на 14тижні, після цього узі вийшла зі сльозами щастя і радості - я буду мамою сина! А чоловік на другому узі рахував пальчики і світився від щастя.

 
KulbabaДата: Субота, 02.02.2013, 10:04 | Повідомлення # 4
Фрау Цілеспрямованість
Група: Подружка
Повідомлень: 149
Репутація: 1
Статус: Offline
ми вирішили зазделегідь що будемо робити тільки одне узд, щоб не тривожити малюка. В 22 неділі ми його зробили, було видно все все: як він ручками шивелить і пальчики згинає В нас є декілька фото малюка коли його було 300 грам)) Часто дивлюсь на них, згадую ті відчуття щастя) biggrin

 
ZolushkaДата: Субота, 02.02.2013, 11:32 | Повідомлення # 5
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Я теж зберегла всі знімки УЗД. По-перше, на згадку, по-друге, нажахана розповідями про помилки лікарів, які потім розповідають що вагітність була проблемною.
 
ЧарівницяДата: Неділя, 03.02.2013, 07:58 | Повідомлення # 6
Пані Зразковість
Група: Гуру спілкування
Повідомлень: 385
Репутація: 3
Статус: Offline
Quote (Zolushka)
по-друге, нажахана розповідями про помилки лікарів, які потім розповідають що вагітність була проблемною.

я копії всіх аналізів зробила і узі теж smile


 
ArielДата: Неділя, 03.02.2013, 12:12 | Повідомлення # 7
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
На останньому УЗД була з чоловіком, він був вражений і пальчики рахував і питання різні лікарю задавав. Фотографію лише одну вийло зробити, малечі не сподобалось фотографуватись. biggrin :D biggrin

 
nastya71Дата: П`ятниця, 25.01.2019, 11:50 | Повідомлення # 8
Міс Сором'язливість
Група: Новачок
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Чоловік наполіг, щоб ми поїхали робити УЗД до Києва ось у цю клініку https://md-clinica.com.ua/ua/service/diagnostics/uzd-pecheni-zhelchnogo . Дуже гарні та ввічливі лікарі, нова апаратура та взагалі справляє дуже приємне враження по собі.
 
Форум » Чекаємо на лелеку » Я вагітна! » УЗД
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: