П`ятниця, 29.03.2024, 16:49

 Йога для зачаття - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви потрапили на форум
Всього відповідей: 98
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Чекаємо на лелеку » Планування вагітності » Йога для зачаття
Йога для зачаття
AssolДата: Понеділок, 14.01.2013, 19:36 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline
Ідеальний час для першої вагітності - це вік жінки, максимально близький до 20 років. Але багато пар зараз чекають своєї дитини набагато довше. У своєму прагненні стати батьками чоловік і жінка завзято лікуються, а також вдаються до нетрадиційних методів планування. Наприклад, до йоги.

Одним з найважливіших аспектів в йозі для зачаття є навчання методам розслаблення. Адже вся довга епопея з аналізами, обстеженнями та вимірюваннями БТ - це вже стрес. Потрібно навчитися розслаблятися, щоб бажання мати дітей не перетворювалося на нав'язливу ідею. Йога успішно усуне проблеми з репродуктивним здоров'ям, завдяки ефекту релаксації. Стреси і нервова напруга впливають і на гормональну систему. А спеціальні вправи допоможуть вам розслабитися, а також м'яко простимулюють ваші внутрішні органи і залози секреції, і ваш гормональний фон врівноважиться.
З йогою до вагітності - це як? Коротко розглянемо основні поняття.

Підготовка 

Виконувати вправи слід на рівній і твердій поверхні, краще всього на застеленій килимком або покривалом підлозі.
Прийміть душ перед заняттям, щоб відкрилися пори і тіло дихало.
Одяг для занять краще вибрати легкий, вільний такий, що не стискує рухів.
Приміщення потрібно провітрити. Якщо тепло і є можливість - займайтеся на природі.
Можна включити розслаблюючу музику - щоб максимально зануритися в світ комфорту.

Початок заняття

Дихайте легко і вільно через обидві ніздрі, очі можна закрити.Сядьте в зручну для вас позу для медитацій, спину, голову і плечі тримаєте прямо. Почніть з почергового дихання ніздрями - «надісодхана пранаяма». Ця вправа надає досконалу рівновагу чоловічій та жіночій енергіям, а також регулює психофізичний стан.
Робіть повільні вдихи і видихи черзі через кожну ніздрю. Наприклад - великим пальцем правої руки затискаєте праву ніздрю, сильно тиснути не можна. А через відкриту ліву ніздрю зробити глибокий вдих. Далі потрібно затримати дихання, закрити вже ліву ніздрю, а видих робити через відкриту праву .. Повторюйте протягом 3-5 хвилин. З часом можна збільшувати тривалість вправи, але не настільки, щоб відчувати дискомфорт. І не забувайте - вдихаєте через одну ніздрю, видихаєте через іншу. Наступний вдих робиться з тієї ніздрі, з якої був видих. Дихати потрібно повними грудьми, набирати повітря побільше, і видихати без залишку.

Вправа «Маха-Сакрал-мудра»

Ця Мудра корисна як чоловікам - допомагає при проблемах з простатою, так і жінкам - полегшує болісні менструації, і нормальзує стан жіночих органів.  Потрібно з'єднати кінчики безіменних пальців, з'єднати кінчики мізинців і великих пальців кожної руки, утворивши два колечка. Тримаючи пальці в такій позиції, потрібно зробити 10 вдихів і видихів. Потім з'єднайте кінчики мізинців, а кінчиками безіменних пальців доторкніться до подушечок великих, також утворюючи два колечка. Теж тримаєте пальці в такій позиції 10 вдихів і видихів. Вправа роблять при необхідності, або регулярно, як лікування, тричі в день по 7 хвилин.


Наступна вправа "Метелик" в положенні лежачи на спині стимулює роботу жіночих статевих органів.
Ляжте зручно на килимок або покривало, ногами до стінки, щоб ви могли впиратися. Потрібно зігнути ноги в тазостегнових і колінних суглобах. Потім підтягти стегна до себе, стопи з'єднати підошвами один до одної і широко розвести стегна. Затримайтеся в такій позі з максимально розведеними колінами, від 5 до 10 хвилин.


Якщо вас зацікавила йога для зачаття, ви можете самостійно навчатися різним вправам, купивши книгу, завантаживши фото або відеокурс, або займатися з тренером. Навіть якщо у вашому місті немає спеціалізованих курсів йоги для зачаття, досвідчений тренер обов'язково вам підкаже, якими вправами ви допоможете своєму організму.

 
Форум » Чекаємо на лелеку » Планування вагітності » Йога для зачаття
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: