Четвер, 28.03.2024, 11:47

 Тести на овуляцію - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам форум
Всього відповідей: 76
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Чекаємо на лелеку » Планування вагітності » Тести на овуляцію
Тести на овуляцію
AssolДата: Четвер, 10.01.2013, 12:33 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline
Як робити тести на овуляцію?

Тести на овуляцію допоможуть Вам встановити найсприятливіший час для зачаття дитини. Ці тести реагують на вміст лютеїнізуючого гормону (ЛГ) в сечі жінки. Цей гормон присутній в мінімальних кількостях в організмі жінки. Але за 24-36 годин до овуляції відбувається дуже різкий підйом цього гормону в жіночому організмі, що і дозволяє судити про найсприятливішого часу для зачаття. У той момент, коли тест на овуляцію став позитивним, Ви можете виходити з того, що рівень гормону досяг піку, що трапляється тільки один раз в циклі.

В разі, якщо пік гормону припав на ранкові години, а Ви провели тестування ввечері, то може так статися, що до цього часу рівень гормону ЛГ вже впав і тест знову стає негативним. Тому потрібно завжди пам'ятати, що пік гормону, достатній для коректного проведення тесту, тримається менше 24 годин. Саме тому рекомендується робити тест на овуляцію два рази день, щоб не пропустити цей момент.

Якщо Ви вирішили спробувати тести на овуляцію, то варто дотримуватись наступних порад:
Ви повинні проводити тестування кожен день і, по можливості, строго в один і той же час
- найбільш вдалим часом буде від 10:00 ранку до 20:00 вечора
- не використовуйте першу ранкову сечу для тестування
- необхідно зменшити вживання рідини за 1-4 години до тестування
- якщо Ви приймаєте лікарські препарати, що містять ЛГ(лютеїнізуючий гормон), то тестування не має сенсу

Дотримуйте інструкції по проведенні тесту, прикладену виробником. Результати тесту оцінюються через 10-30 хвилин після тестування. Після закінчення цього часу інтерпретувати результати не рекомендується.

Як визначити овуляцію?
Для більшості жінок з постійним менструальним циклом достатньо всього 5 днів. Щоб визначити день початку тестування, слід від числа днів повного циклу відняти 17. Наприклад, якщо Ваш цикл складає 28 днів, то тестування слід почати на 11-ий день (28 - 17 = 11).
У разі непостійного циклу виберіть для відліку найбільш короткий цикл. Якщо протягом 5 днів підвищення гормону ЛГ не відбулося, необхідно продовжити тестування ще кілька днів.

Після проведеного тестування можливі три варіанти:
- негативний - тільки одна контрольна лінія або тестова лінія світліше конторольной лінії
- позитивний - тестова лінія по яскравості аналогічна або темніше контрольної лінії
- помилковий - відсутність контрольної лінії на тесті

Помилково-негативні результати

Причини, з яких тест на овуляцію може показати помилково-негативний результат:
- в організмі кожної жінки виробляється різна кількість ЛГ

- тести на овуляцію мають різну чутливість
- різна концентрація сечі, в залежності від кількості випитої рідини
- різний час тестування

Через ряд причин тестова лінія може бути слабшою за контрольну впродовж всього циклу або бути яскравішою ніж контрольна лінія 2-3 дні підряд. Це ускладнює визначення фертильних днів, тому до тестів на овуляцію потрібно пристосуватися. У спірних випадках варто додатково враховувати базальну температуру і характер цервікальної рідини.

Недоліки тестів на овуляцію
Тести на овуляцію вимагають вкладення фінансових коштів, оскільки тестування повинне проводитися щодня, іноді протягом тижня або довше. Якщо Ви тестуєтеся тільки один раз в день, то існує небезпека пропустити овуляцію. Якщо у Вас нерегулярний цикл, то найшвидше Ви не зможете покластися на результати тестування.

 
dseslabeconomДата: Вівторок, 30.06.2015, 20:56 | Повідомлення # 2
Міс Сором'язливість
Група: Новачок
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Вот именно, что минусом обыкновенных тестов на овуляцию является расплывчатость результатов. Я на своем опыте могу сказать что ничего не могла понять по этим тестам, у меня тест полоска то бледнела, то светлела и уловить какую бы то ни было систему вообще не удавалось. Но тут сестра посоветовала мне другой тест, который основывается на изучении слюны. Делать его нужно в любое время, главное в течение часа не есть и не пить, чтоб не было никаких лишних добавок, и не исказить результат. Первый месяц я делала тест несколько раз в день (муж из интереса свою слюну тоже рассматривал), ведь тест многоразовый, нет никаких одноразовых деталей, это просто мини микроскоп, в комплексе с аппликатором, под названием ОваТел. Собираю пальцем слюну, сгребаю ее этой лопаточкой, капаю на линзу и жду чтоб подсохла, потом смотрю. В период, благоприятный для зачатия очень хорошо видно эффект листа папоротника, это гормон кристаллизуется в высохшей слюне. Чем таких кристаллов больше, тем ближе овуляция, и когда она наступила, то пустого места нет в анализе. Мне очень нравится этот Овател, я теперь всем о нем рассказываю, потому захотелось поделиться и тут, ведь многие мучаются.

Повідомлення відредагував dseslabeconom - Середа, 01.07.2015, 08:56
 
Форум » Чекаємо на лелеку » Планування вагітності » Тести на овуляцію
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: