П`ятниця, 29.03.2024, 06:22

 Чи потрібно планувати вагітність - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви потрапили на форум
Всього відповідей: 98
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Чекаємо на лелеку » Планування вагітності » Чи потрібно планувати вагітність
Чи потрібно планувати вагітність
AssolДата: Четвер, 10.01.2013, 01:41 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline
Життя сучасних батьків розписане не на рік, а на пять–десять років наперед. Але чи можна планувати настання вагітності? Звичайно ж можна! Навіть необхідно це робити.

Планування вагітності - це не стільки встановлення строків зачаття й пологів, скільки приведення в норму здоров'я самого подружжя. Адже результат вагітності й здоров'я майбутньої дитини прямо залежать від їхнього власного здоров'я.
На жаль, важливість такого підходу розуміють далеко не всі. Хоча останнім часом усе більше й більше майбутніх батьків замислюються про своє здоров'я й здоров'я майбутніх дітей. Статистика свідчить: не багато сучасних пар можуть похвалитись міцним здоров'ям. Тут і несприятлива екологічна обстановка, і постійні стреси, і шкідливі звички. Все це може призводити до різних захворювань, порушенню функції репродуктивної системи як жінки, так і чоловіка. У більшості розвинених країн світу ще перед вступом у шлюб прийнято проводити медичне обстеження (так звану диспансеризацію), що визначає стан здоров'я потенційних батьків. Робиться це в тому числі й для того, щоб виключити можливі проблеми зі здоров'ям майбутніх дітей.

Що треба робити, щоб народити здорову дитину?

Оскільки стан здоров'я майбутніх батьків має великий вплив на те яке здоров'я матиме їх майбутній малюк, необхідно починати з самого початку.
Дуже часто молоді люди не знають про своє здоров'я абсолютно нічого. Багато хто останній раз був на прийомі в лікаря ще в дитинстві - колись мама водила. Отже, найперше це: - обстеження стану здоров'я. Якщо виявляться які-небудь захворювання, їх необхідно пролікувати до зачаття, тому що, коли вагітність наступила, зробити це набагато складніше.

Щоб вагітність протікала благополучно, фахівці рекомендують починати готуватися до неї за три-шість місяців. За порадою фахівців можна звернутися в будь-яку жіночу консультацію або поліклініку. Жінкам важлива консультація лікаря-гінеколога, а чоловікам - уролога. Рекомендується ультразвукове дослідження внутрішніх полових органів, щоб уточнити їхній стан, виявити заздалегідь аномалії будови, якщо вони є. Така інформація потрібна й майбутній мамі, і лікареві.
 
AssolДата: Четвер, 10.01.2013, 01:41 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline
Чи потрібно міняти спосіб життя?

Все залежить від того, який спосіб життя ви ведете. Від паління, алкоголю, наркотиків необхідно відмовитись обов'язково. Намагайтеся не піддавати себе впливу хімікатів, надмірної сонячної радіації. Все це може позначитися згодом на розвитку дитини - або спровокувати викидень, або різноманітні патології плоду.
Лікарські препарати треба приймати з обережністю, у всіх випадках необхідно радитися з лікарем. За три місяці до планування зачаття варто припинити прийом оральних контрацептивів.
Правильно харчуйтеся. Майбутня мама повинна стежити за тим, щоб її харчування було повноцінним, що необхідно для нормального плину вагітності, а також результату пологів. Їсти треба чотири-п'ять разів у день, дотримуючись режиму. Їжа повинна бути різноманітною, але не надлишковою. Щодня намагайтеся їсти овочі й фрукти, а також страви, що містять кальцій (сир, кефір і інші молочні продукти). І якнайменше смажених, гострих страв.
Почніть приймати фолієву кислоту. Її прийом варто продовжувати й під час вагітності, це буде сприяти попередженню анемії в матері та полегшить протікання токсикозу. А дефіцит її дуже небезпечний для плоду, часто приводить до розвитку вад центральної нервової системи, серцево-судинної, сечостатевої системи.
Займатися спортом - не пізно ніколи. Відомо, що вагітність і пологи випробовують на міцність організм матері, а впоратися з навантаженням дозволяє гарна фізична підготовка. Лікарі рекомендують спокійні види спортивних занять - ходьбу, плавання, оздоровчу гімнастику, які покращують роботу внутрішніх органів, тренують серцево-судинну систему, поліпшують самопочуття. І звичайно, у жодному разі не можна займатися верховою їздою, різними екстремальними видами спорту.

У якому віці краще народжувати?

Оптимальним є вік від 23 до 30 років, коли організм щонайкраще може впоратися з виношуванням і народженням дитини. - До 18 років організм жінки ще не дозрів фізіологічно, і тому вагітність і народження здорової дитини можуть мати певні проблеми. Після 35 років - уже пізній репродуктивний вік. Однак у наші дні, коли жінка хоче мати роботу, вікові границі відсунулися. Крім того, жінка й в 30 років, і після 30 психологічно готова до вагітності. А коли вагітність бажана, вона й протікає добре, і пологи протікають краще. І дитина відчуває себе комфортніше, одержуючи більше маминої уваги.

Звичайно, чим молодша жінка, тим легше їй виносити здорове маля. Зараз вік первісток збільшився, питання вагітності для багатьох жінок відходить ніби на другий план. Але ті, хто збирається народити першу дитину після 35 років, повинні розуміти, що з віком статеві клітини старіють. Крім того, збільшується кількість різних захворювань. Можливо, після 35 років жінкам будуть потрібні додаткові аналізи й обстеження, включаючи генетичний скринінг, що може визначити вади, аномалії в розвитку плоду (але це вже після настання вагітності).
Якщо ви плануєте другу або третю дитину, то, як говорять фахівці-медики, і в 40 років можна чудово народити здорових дітей. Якщо жінка хоча б один раз у рік (а краще раз у півроку) приходить на огляд до гінеколога, то перед наступною вагітністю немає необхідності у спеціальному обстеженні.

Планувати потрібно, але якщо вагітність стає несподіванкою, то нехай вона буде тільки ​​приємною! smile
 
ЧарівницяДата: Неділя, 27.01.2013, 22:13 | Повідомлення # 3
Пані Зразковість
Група: Гуру спілкування
Повідомлень: 385
Репутація: 3
Статус: Offline
Ми планували вагітність, прибрали з раціону алкоголь, пили вітаміни.

 
ArielДата: Понеділок, 28.01.2013, 15:59 | Повідомлення # 4
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Ми теж планували вагітність, чоловік навіть завчасно кинув курити. Я пила фолієву кислоту по рекомендації лікаря.

 
Форум » Чекаємо на лелеку » Планування вагітності » Чи потрібно планувати вагітність
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: