Четвер, 28.03.2024, 15:17

 Сонячні опіки - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам форум
Всього відповідей: 76
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » П’ять хвилин для себе » Будьмо здорові » Сонячні опіки
Сонячні опіки
ZolushkaДата: Вівторок, 25.03.2014, 23:26 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline


Літо вже не за горами, спека йде в наступ, а отже - час готуватися до сезону коротких спідниць і засмаги! cool

А може хтось, як і я, очікує літо в нервовому потиранню місць майбутніх опіків sad Отож, говоримо про сонячні опіки!

Симптоми сонячного опіку зазвичай проявляються через кілька годин після перебування на сонці. На обпеченому місці виникає біль, почервоніння, припухлість, іноді пухирі. Так як дії сонця найчастіше піддаються великі ділянки шкіри, сонячні опіки можуть супроводжуватися головним болем, підвищенням температури і загальною слабкістю.

Перша допомога:

Прийміть прохолодний душ або ванну. Можна додати у ванну півчашки (близько 120 мл) кукурудзяного крохмалю, вівсяної муки або харчової соди – це трохи полегшить стан.
Змащуйте шкіру лосьйоном з алое вера кілька разів на день.
Щоб прискорити загоєння і уникнути занесення інфекції, не відкривайте пухирі. Якщо вони розкриють самі по собі, нанесіть на розкриті ділянки антибактеріальну мазь.
При необхідності прийміть що-небудь з безрецептурних знеболюючих засобів, наприклад, аспірин, ібупрофен, напроксен, ацетамінофен тощо. Не давайте аспірин дітям і підліткам. У дітей прийом аспірину може призводити до розвитку рідкісного, але загрозливого для життя захворювання – синдрому Рея.

Не змащуйте ділянки, постраждалі від сонячних опіків, вазеліновим або вершковим маслом та іншими домашніми засобами. Це може заважати загоєнню або гальмувати його.

Якщо місце опіку починає покриватися пухирями або процес протікає з ускладненнями, зверніться за консультацією до лікаря.

Сьогодні існує безліч засобів захисту від сонячних опіків. Однак їх необхідно вибирати виходячи з фототипу вашої шкіри. Отже, виділяють 6 основних фототипів шкіри :
Кельтський фототип. Це руді або світловолосі люди з ніжною молочно-білою шкірою, покритою ластовинням. Люди з даними фототипом шкіри дуже швидко обгорають на сонці. Їм рекомендується приймати нетривалі сонячні ванни (10-15 хв. 1-2 рази на тиждень) вранці або ввечері, уникати сонця опівдні, так як цей час найнебезпечніший – сонце найбільш активне. Рекомендується використовувати засоби для засмаги з максимальним рівнем захисту (30-50 одиниць і вище).
Нордичний фототип. Це люди зі світло-русявим волоссям і світлою шкірою. Як і людям з кельтським фототипом шкіри, їм протипоказано тривале знаходження на сонці. Найкращий час для відвідування пляжів – вранці або ввечері, по 15-20 хвилин. Рекомендується використовувати креми для засмаги з захистом 35-40 одиниць.
Середньоєвропейський фототип. Відмінні ознаки: карі очі, каштанове або темно-русяве волосся, смуглява шкіра без веснянок. Даний фототип добре переносить тривале перебування на сонці, однак не варто зловживати. Рекомендується використовувати креми з рівнем захисту 20-30 одиниць.
Середземноморський фототип. Це люди зі смаглявою шкірою, темним волоссям і очима. Добре переносять тривалий вплив сонячних променів. Рекомендується використовувати креми з рівнем захисту 15 одиниць.
Індонезійський фототип. Це люди з дуже смуглявою шкірою, темними очима і чорним волоссям. Для них практично немає протипоказань при знаходженні на сонці, сонячні опіки отримують вкрай рідко. Можна використовувати креми з мінімальним рівнем захисту.
Афроамериканський фототип. Це люди з темною шкірою, чорним волоссям і темними очима. Обгорають на сонці вкрай рідко. Рекомендується використовувати зволожуючі лосьйони.

Таким чином, використовуючи різні засоби захисту, ви можете захистити вашу шкіру від сонячних опіків. Також не варто забувати використовувати зволожуючі креми і лосьйони після прийому сонячних ванн, що дозволить зберегти вашу шкіру здоровою і красивою.

А як Ви захищаєтесь від сонячних опіків? Можливо, є у Вас особливий рецептик?
 
РутаДата: Вівторок, 22.04.2014, 21:45 | Повідомлення # 2
Міс Сором'язливість
Група: Новачок
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Дуже цікаво про фототипи! Я такого ще не чула:) А взагалі я вважаю, що хворобу краще попередити, аніж лікувати. Тому розумна засмага з використанням засобів захисту - гарантія що опіків не буде! Будьмо здорові!
 
Форум » П’ять хвилин для себе » Будьмо здорові » Сонячні опіки
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: