П`ятниця, 29.03.2024, 15:23

 Народні замінники шампуню - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам форум
Всього відповідей: 76
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » П’ять хвилин для себе » Секрети жіночої краси » Народні замінники шампуню
Народні замінники шампуню
ZolushkaДата: Вівторок, 23.04.2013, 21:32 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline


Шампунь - це винахід лише останніх десятиліть.
А для багатьох жінок дуже важливо, щоб волосся завжди було чистим і добре лежало, тому вони і бояться переходити на «бабусині» засоби, побоюючись, що волосся може не промитися, стати жорстким. Але це лише чергове рекламне навіювання, що тільки за рахунок дорогих засобів по догляду за волоссям можна виглядати добре.

Майже у всіх шампунях зараз присутні пропілен гліколь і лаурил сульфат натрію - два найбільш шкідливих хімікати. Доведено, що вони сушать шкіру, негативно впливають на печінку, шкодять очам, а також погіршують пам'ять.

Взагалі, намилювання і очищення шкіри голови і волосся - це різні речі. Мильна піна утворюється завдяки наявності в миючих засобах їдкого натру. А у шкіри реакція слабокисла. Тому луг буквально здирає з шкіри захисний шар. Через це шкіру можуть вражати дерматози та інші шкірні захворювання. Хоча, звичайно, саморобні шампуні на основі мила все ж набагато краще покупних. Тут наводяться кілька рецептів натуральних засобів для миття голови, з яких кожен може вибрати що-небудь для себе:

1) МАЙЖЕ ШАМПУНЬ: 1-2 ст. л. базиліка, кропиви або кульбаби, склянка чистої води, 60 мл туалетного або краще рідкого мила (тільки перевіряйте його на наявність шкідливих речовин), від 15 до 60 крапель якої-небудь ефірної олії, відповідної вам, наприклад, кедра, 1 ч. л. якоїсь рослинної олії (соняшникової, кедрової). Зробити відвар або настій трави і додати туди всі інші інгредієнти, гарненько перемішати. Ополіскувач: вода, підкислена оцтом, відвари трав. Якщо волосся у вас жирне, кількість олії можна скоротити, якщо сухі - збільшити. Цей шампунь можна зберігати в холодильнику протягом тижня. Якщо в момент приготування до складу додати одну чайну ложку горілки, то термін зберігання збільшується до 3-4 тижнів.

2) ГІРЧИЧНИЙ ШАМПУНЬ-МАСКА ЗОВСІМ БЕЗ МИЛА. Взяти 1 ст. ложку гірчичного порошку, розвести до консистенції сметани кефіром, додати 1 жовток, 1 ч. ложку меду, 1 ч. ложку рослинної олії, Цю суміш нанести на брудне волосся, по всій довжині і на шкіру, помасажувати, укрити поліетиленом і зверху шерстяною шапкою. Тримати суміш, поки можна терпіти, краще хвилин 15-20. Потім змити водою. Ополіскувач: вода, підкислена оцтом, відвари трав. Ефект: стимуляція волосяних цибулин, приплив крові до шкіри голови, додаткове живлення. Або такий варіант для жирного волосся: 1 столову ложку гірчиці розвести в 2 л теплої води. Вимити голову, обполоснути найкраще настоєм трав: мати-й-мачухи, кропиви, звіробою, подорожника. Взяти 4 столові ложки суміші, залити 2 л окропу, дати настоятися 30 хвилин, процідити.
З сайту www.perunica.ru


А чи користуєтесь Ви народними методами? Поділіться досвідом або думками з цього приводу.
 
ArielДата: Середа, 24.04.2013, 07:34 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Треба спробувати! biggrin

 
ZolushkaДата: Середа, 24.04.2013, 19:52 | Повідомлення # 3
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Ariel, яка ти хоробра! А я ніяк не наважусь. Поки що мене вистачає тільки на ополіскування волосся відваром кропиви після миття шампунем.
 
InkaДата: Вівторок, 19.07.2016, 07:47 | Повідомлення # 4
Міс Сором'язливість
Група: Новачок
Повідомлень: 5
Репутація: 0
Статус: Offline
Спробувала якось гірчичний шампунь, не сподобався. Тому вирішила краще купити більш якійсни шампунь, вибір впав на ось такий ... варіант, дуже задоволена, волосся стало м'якше, перестало ламатись!

Ваше повідомлення носить рекламний характер, тому було відредактовано адміністрацією (згідно правил форуму). З питань розміщення реклами зв'яжіться з адміністрацією.
 
vikamodels11Дата: Середа, 06.12.2017, 15:29 | Повідомлення # 5
Міс Сором'язливість
Група: Новачок
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Ваше повідомлення носить рекламний характер, тому було відредактовано адміністрацією (згідно правил форуму). З питань розміщення реклами зв'яжіться з адміністрацією.
 
Форум » П’ять хвилин для себе » Секрети жіночої краси » Народні замінники шампуню
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: