П`ятниця, 29.03.2024, 08:56

 Мистецтво "менді" - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам форум
Всього відповідей: 76
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » П’ять хвилин для себе » Секрети жіночої краси » Мистецтво "менді" (Розмальвуємо власне тіло)
Мистецтво "менді"
ZolushkaДата: Четвер, 07.02.2013, 15:48 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline

Менді - розпис по тілу хною. На відміну від татуювання є тимчасовою прикрасою тіла, але тримається значно довше (до трьох тижнів) ніж фарба або інші способи малювання по тілу. Найбільш поширена в арабських країнах, Індії, Північній Африці та Індонезії.

Історія виникнення і поширення
Менді з'явилося близько 5 000 років тому. Ще в Давньому Єгипті знатні дами прикрашали своє тіло і нігті малюнком. У XII столітті вона закріпилася в Індії, ставши не тільки лише прикрасою. Наприклад, багато арабських жінок вважають, що менді приносить щастя і захищає від невдач. Так під час весілля наречену розписують малюнком, а решту хни закопують в землю, щоб захистити шлюб і уникнути невірності чоловіка.
В Європу менді прийшла досить недавно. Багато в чому це обумовлюється поганим ставленням християнської церкви до утіх плоті і тим, що хна дуже швидко псується. Однак зараз розпис по тілу хною починає набирати популярність через те, що малюнками хною покривали себе досить багато відомих співачок і актрис.

Прикраса або талісман?
Менді або розпис хною - це не тільки прикраса, але і символ, і ритуальний обряд, і талісман. Повсякденні малюнки прості, але на урочистості і свята жінки покривають своє тіло химерними квітами і пелюстками і чудовими арабесками.

Прикмети та вірування
Традиційно тіло нареченої покривають вигадливим малюнком із хни, а залишився порошок закопують в землю, щоб захистити шлюб і уникнути невірності чоловіка. У Марокко вагітні жінки покривали щиколотки візерунками, щоб захистити дитя від вроків. Різні народи по-своєму намагалися змінити колір свого натільної малюнка. Мешканки Африки, щоб посилити відтінок своєї татуювання обкурювали забарвлюваний ділянку тіла димом. Індіанки брали за основу для фарбувальної пасти розчин чаю.
Цікаво, що цей вид мистецтва, що сягає сивої давнини, в 20 столітті професіоналізувався і сьогодні в сезон весіль та національних свят салони краси на Сході працюють до пізньої ночі. Мода на візерунки з хни є особливим предметом уваги східних красунь, а салон, де вмілі малювальниці виробляють шедеври на зап'ястях і щиколотках, вперше відвідують в 3-4-річному віці. Барвник із хни, настояний на сумішах різних рослин, дуже стійкий. І після сезону весіль довго цвітуть жіночі руки на вулицях Сходу ...
 
ZolushkaДата: Четвер, 07.02.2013, 16:16 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline


Рецепти фарби
Для нанесення малюнків на руки-ноги, вам потрібна паста хни:
1. На одну частину звичайного цукру, додати 3-4 частини порошку хни.
2. Додати підігрітого (теплого) лимонного соку (кава, вино, оцет або будь-який кислотний напій), додавати слід потроху, ретельно перемішуючи і розбиваючи грудочки.
3. Паста повинна вийти трохи більш густа, ніж необхідно, схоже на товчену картоплю, після чого пасту слід закрити поліетиленом, протиснути його до поверхні хни, не залишаючи повітряного прошарку.
4. Поставте в темне і тепле місце. Витримаєте від 3 до 12 годин.
5. Після чого, додайте в пасту, потроху, ефірні масла (евкаліпт, для більш насиченого кольору рекомендується олія чайного дерева TeaTree Oil) до потрібної густоти, додайте трохи лимонного соку і залиште, прикривши як раніше поліетиленом, на наступні 1-12 годин.

Пам'ятайте, паста не повинна бути дуже густа, що б ви могли її продавити через пакетик, але досить густа щоб не розтеклася на поверхні шкіри. Пасту потрібно помістити в поліетиленовий пакетик, надрізавши куточок. Готову пасту, краще зберігати в холодильнику. Якщо ви плануєте довге зберігання, покладіть пасту в морозильник.

Підготовка шкіри
Місце нанесення малюнка бажано перед малюванням знежирити спиртом. Втирання в шкіру близько трьох крапель евкаліптової олії зробить візерунок довговічніше і дозволить уникнути роздратування при нанесенні. Традиційно візерунок наноситься тонкою металевою або дерев'яною паличкою, також можна використовувати пензлик, шприц-пакетик або купити готову хну в тюбику. Новачки можуть використовувати трафарет. Перед малюванням хною візерунок можна нанести фломастером.
Пам'ятайте, хна - це сильний барвник, так що відразу видаляйте зайву фарбу поза візерунком за допомогою палички змоченою в спирті.

Сушка
Після нанесення фарба протягом 6-8 годин повинна сохнути, після чого фарбу, що залишилася, треба акуратно стерти з шкіри ганчірочкою або зіскребти нігтем. Сушити фарбу найкраще під сонцем або інфрачервоною лампою. Візерунок буде триматися довше, якщо фарбу під час засихання зволожувати сумішшю з 2 столових ложок лимонного соку і столової ложки цукру (наприклад приклавши вимочену у складі серветку).

Після нанесення
Не лякайтеся, що малюнок відразу після нанесення яскраво-оранжевий. Через 24-48 годин візерунок стане звичайного темно-коричного кольору. До цього часу потрібно уникати контакту візерунка з водою. Довговічним малюнок зробить протирання маслом протягом 2-3 днів після нанесення. Місце, де нанесений візерунок, краще не терти і не намилювати, а лише легко обполіскувати водою. Розпис хною зникає повільно, протягом 2-3 тижнів поступово знебарвлюючись.

Стаття звідси.
 
NikaДата: П`ятниця, 08.02.2013, 09:59 | Повідомлення # 3
Міс Життєрадісність
Група: Подружка
Повідомлень: 70
Репутація: 0
Статус: Offline
Красота і Я таке хочу! biggrin
 
ЮленькаДата: П`ятниця, 22.03.2013, 23:35 | Повідомлення # 4
Мадам Цікавість
Група: Подружка
Повідомлень: 27
Репутація: 0
Статус: Offline
Літом спробувала на собі,сподобалось більш ніж біо тату з використанням спеціального клею,але обіцяли що буде триматись 14 днів,а протрималось насправді менше ніж тиждень. Тату на лівій нозі знизу
 
Форум » П’ять хвилин для себе » Секрети жіночої краси » Мистецтво "менді" (Розмальвуємо власне тіло)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: