Четвер, 28.03.2024, 20:32

 Сім’я повинна відпочивати разом! - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам форум
Всього відповідей: 76
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Справи домашні » Подорожі та відпочинок » Сім’я повинна відпочивати разом!
Сім’я повинна відпочивати разом!
ArielДата: П`ятниця, 25.01.2013, 12:53 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Поради Євгена Комаровського батькам, що збираються з дітьми на відпочинок:




З якого віку можна їхати відпочивати з дитиною?
Я за те, щоб сім'я завжди подорожувала разом. Щодо віку, він не має принципового значення. Головне, щоб у цій подорожі батьки змогли забезпечити дитині нормальне харчування та пиття, адекватні житлові умови і можливість отримання медичної допомоги у разі необхідності. Якщо ви не можете усе це забезпечити, я вам не раджу їхати.

А чи варто везти дитину в екзотичні країни?
Якщо втомлені від роботи мама і тато заробили грошей і хочуть відпочити у Таїланді, але їм нікуди подіти дитину, то можна. Якщо тато – годувальник і він втомився і хоче до Єгипту, то всі мають їхати до цієї країни. Я вважаю, що діти не повинні позбавляти дорослих відпочинку. Адже малюку більш за все на світі потрібні дбайливі тато з мамою, які живуть у любові. До того ж сучасні підгузники, дитяче харчування, слінги, дитячі крісла та рівень сервісу авіакомпаній і готелів дозволяють нам комфортно відпочивати усією родиною.

Золоті правила подорожі з дітьми?

Хочете нормально відпочити? Заздалегідь потурбуйтеся про те, як розважити дитину в дорозі. Це може бути цікава книжка або DVD-програвач. У подорожі, як правило, вирішувати ці питання буде досить складно.

Якщо ви летите в тропіки, то повинні враховувати високу ймовірність опіків, перегріву й сонячного удару. Тому потрібно бути дуже обережними та дотримуватися наступних правил профілактики. По-перше, уникати тривалого перебування на сонці. Засмагати в принципі некорисно, а з 10:00 до 16:00 й узагалі небезпечно для здоров’я. Прослідкуйте, щоб дитина багато пила і не переїдала, замість жирних страв їжте овочі та фрукти. І не економте на медичній страховці! Це, можливо, найголовніше золоте правило.

А якщо дитина не має щеплень?

Зрозуміло, що це збільшує ризик для здоров’я. Але потрібно говорити в контексті конкретної країни. Якщо ви збираєтесь до Маямі, то відсутність у вас щеплення від кору не є загрозливим, оскільки там всі прищеплені. Однак, у тому самому Таїланді з кором є проблеми. Знову-таки, їхати кудись і не мати щеплення від дифтерії, правця і гепатиту В досить ризиковано. Адже ви не знаєте наперед, який там рівень медичної допомоги тощо. Інше питання, що ряд подорожей вимагає додаткової вакцинації, наприклад, від гепатиту А або від жовтої лихоманки. Це треба враховувати. У будь-якому випадку, коли ви плануєте подорож до країни, куди не бажано їхати без додаткових щеплень, зверніться до лікаря в центр імунопрофілактики. Якщо для дитини вашого віку вакцина протипоказана, значить, вам краще туди не їхати.

А до чого діти найбільш вразливі?

Дихальна система була, є і завжди буде найбільш вразливою, оскільки діти цивілізації постійно хворіють на респіраторні вірусні інфекції. Очевидно, що найкращий відпочинок для цієї системи – це чисте повітря і мінімальний контакт з носіями інфекцій. На жаль, відпочинок на курортах – це частіше та сама цивілізація і купа народу.

Дорожння аптечки?

Класичний набір: перев'язувальні і дезинфікуючі засоби, ліки від алергії, жарознижуючі і протизапальні препарати. Але в кожній ситуації додатково можуть знадобитись інші ліки. Наприклад, елементарні судинозвужувальні краплі в ніс є засобом профілактики отиту, який може виникнути при пірнанні або польотах на літаках. Якщо дитина схильна до алергії, потрібно взяти протиалергічні мазі, які можуть бути корисними при укусах комах.

А чи варто дитині на відпочинку давати страви місцевої кухні?
Для початку потрібно нагодувати тата цією місцевою кухнею, а потім зачекати. Якщо з татом все буде гаразд, можете трішечки дати дитині. biggrin Якщо серйозно, ви повинні розуміти, для чого ви їй все це даєте. Щоб поставити «галочку» і розповісти подружкам, що ви годували дитину екзотичними наїдками?.. Що стосується дітей до двох років, то тут про жодні гастрономічні експерименти мова не йде. Краще візьміть з собою звичну для малечі молочну суміш або харчування в баночках та заздалегідь поцікавтеся, які умови для харчування будуть там, куди ви їдете.


 
ArielДата: П`ятниця, 25.01.2013, 12:54 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Який вид транспорту краще обирати?
Напевно, той транспорт, де буде комфортно всім. Як на мене, для дітей найбезпечнішим засобом є літак. Малюки першого року життя, як правило, добре переносять авіаперельоти за умови, що у них немає нежиті і схильності до отиту. А якщо є, то у такій ситуації треба з профілактичною метою перед зльотом і посадкою капати в ніс судинозвужувальні краплі.

Який оптимальний термін для дитячого відпочинку?
Це не має значення. Я не визнаю понять «дитячий відпочинок», «дитячий сон» та «дитяча їжа». Добре повинно бути всім: мамі, татові, дитині.

Відомо, що для адаптації необхідно 7-10 днів. Звичайно, краще, щоб дитина відпочивала три місяці. Але якщо є можливість їхати на тиждень, їдьте на тиждень. Просто в цьому випадку вам потрібно бути більш обережними в сенсі одягу, пиття, перегріву, спілкування з людьми. От і все.

Всі розмови про страшну акліматизацію насправді перебільшені. Зміна кліматичних зон і часових поясів не настільки небезпечна для дитини, щоб відмовляти собі у відпочинку. Здорова дитина все перенесе абсолютно нормально. Якщо ж малюк постійно хворіє, йому краще не їздити в далекі країни, а відпочивати в селі у дідуся та бабусі.

У цьому випадку відпочинок у звичній кліматичній зоні, де мінімальний контакт з людьми, міським пилом, побутовою хімією та іншими факторами цивілізації, може виявитися значно кориснішим, ніж відпочинок на узбережжі моря, нехай навіть і в п'ятизірковому готелі.



ї



З якого віку Ваш малюк почав подорожувати з вами? Куди ви їздили? І як пройшов відпочинок?


 
NikaДата: Субота, 26.01.2013, 18:14 | Повідомлення # 3
Міс Життєрадісність
Група: Подружка
Повідомлень: 70
Репутація: 0
Статус: Offline
Ми почали подорожувати з 4 місяців. Спочатку не далеко, до бабусі в село. А в 1,5 роки їздили в Умань в Софіївський парк. Пройшло все добре. З собою брали все необхідне:

Повідомлення відредагував Nika - Субота, 26.01.2013, 18:15
 
ArielДата: Неділя, 27.01.2013, 01:03 | Повідомлення # 4
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
А ми почали подорожувати з 3 місяців. Теж недалеко і не надовго, а в тривалу подорож збираємося на весні.

 
Форум » Справи домашні » Подорожі та відпочинок » Сім’я повинна відпочивати разом!
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: