П`ятниця, 29.03.2024, 11:19

 Третій в ліжку - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви потрапили на форум
Всього відповідей: 98
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Справи домашні » Моя сім'я » Третій в ліжку (Якщо дитина спить з батьками...)
Третій в ліжку
ZolushkaДата: Субота, 09.11.2013, 14:43 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline


Брати дитину спати до себе в ліжко чи нi? Знайоме питання для всих мам. Обговорбвати проблеми цієї тематики гамузом (скопом) недоцільно. Пропоную виділити три напрямки: якщо дитині ще немає року; якщо дитині 2-3 роки; погляд тата.

1. Якщо третій - немовля

За: Дитина за дев'ять місяців свого існування звикла до присутності матусі "під рукою" і те, що мама поруч робить світ навколо звичним і нестрашним.
В період 6-ти місяців у дитини починають прорізуватися зуби. Немовляті необхідна постійна підтримка, співчуття і увага близьких, що робить його "ручним".
Мамі, що годує груддю, не треба серед ночі вставати і йти до дитини - ось вона, поряд.

Проти: Якщо батьки сплять міцно і не контролюють себе - є ризик травмувати, або зіштовхнути немовля.
Також ймовірно, що дитина в подальшому стане маніпулювати батьками.

2. Час самостійного сну

У віці 2-3 років у дитини настає перший період самостійності. Дитина намагається все робити сама. Найчастіше, все - окрім сну. На цей період припадає чи не найбільше сімейних суперечок - батьки хочуть спати окремо, а дитина - ні. І починаються нудні відучування...

На медичному сайті MedIN рекомендують наступне:
- Найкраще почати цей процес по виконанню дитині двох-трьох років – період, коли у дитини приходить перший етап самостійності.
- По-перше, слід привчити дитину до ліжечка, щоб він не боявся спати окремо. Намагайтеся, щоб денний сон малюка проходив саме в ній. По-друге, необхідно обов’язкове дотримання режиму. Намагайтеся, щоб у режимі вашої дитини не відбувалося серйозних змін.
- Хороший спосіб відучення – брати з собою в ліжко велику м’яку іграшку і укладати її між собою і дитинкою. Таким чином виходить, що він спить з вами, але, тим не менше, кілька віддалено.
- Також варто поставити поруч з вашим ліжком ліжечко малюка або невеликий диван і перекладати малюка, коли той буде міцно засинати.Якщо він буде прокидатися або просто ворочатися уві сні, приголубте його, але все ж залиште в ліжечку. Можна також ближче притиснути до нього іграшку.
- Якщо малюк буде спокійно спати поряд з вами в своєму ліжечку, варто почати потихеньку віддаляти дитяче ліжечко від свого. Поступово відсуваючи, перенесіть її в іншу кімнату.
- Відучити спати з батьками буде простіше, якщо ви створите комфортні нові умови для сну вашого малюка. Ймовірно, що йому не буде подобається постільна білизна, подушка або щось ще. Будьте уважні до своєї дитини і постарайтеся дати йому можливість вибрати ті постільні приналежності, в яких йому буде найкомфортніше. Крім цього, обов’язково потрібно придбати гарний дитячий нічник.
- Якщо дитина буде приходити до вас вночі, потрібно заспокоювати його і повертати в ліжечко. Однак, якщо він буде повертатися, слід виявити наполегливість, але, не дратуючись – тільки так малюк зрозуміє, що батьки налаштовані досить рішуче.
- Обов’язково перед сном робіть “ритуальні дії” – читайте йому книгу, обмінюйтеся враженнями про минулий день. Це необхідно для того, щоб дитина розуміла, що ви не змінили до нього свого відношення, не дивлячись на те, що більше не проводите разом нічні години.

3. З точки зору тата

Сім'ї різні бувають, тож пишу з огляду на свою. Відразу скажу, що мій чоловік дуже любить сина. Але спати втрьох - для нього справжня кара. Справа в тім, що наш син дуже крутиться і постійно б'є татуся по нирках. Так що можна зрозуміти чоловіка smile

У багатьох сім'ях з народженням дитини тата виселяють на інше ліжко, що веде до погіршення подружніх відносин. Я вважаю це правдою, тож не довожу до цього.
В нашій сім'ї так: дитина засинає в нашому ліжку, а до того часу, коли вже ми з чоловіком лягаємо спати, то малого переносимо в його власне.

А що Ви думаєте з цього приводу?
 
invwedsiteДата: Неділя, 08.01.2017, 22:19 | Повідомлення # 2
Міс Сором'язливість
Група: Новачок
Повідомлень: 4
Репутація: 0
Статус: Offline
В нас вже четвертий)
 
Форум » Справи домашні » Моя сім'я » Третій в ліжку (Якщо дитина спить з батьками...)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: