Четвер, 28.03.2024, 19:43

 Чому?! або Поговоримо про подружні зради - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви потрапили на форум
Всього відповідей: 98
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Справи домашні » Моя сім'я » Чому?! або Поговоримо про подружні зради
Чому?! або Поговоримо про подружні зради
Чи пробачили б Ви зраду своїй половинці?
1.Так / Звісно, за умови щирого каяття[ 0 ][0.00%]
2.Ні[ 1 ][100.00%]
Усього відповідей: 1
ZolushkaДата: П`ятниця, 06.09.2013, 17:50 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Подружня зрада або перелюб, а також адюльтер (фр. adultère), — добровільний статевий акт між особою, яка перебуває в шлюбі, і особою, яка не є її чоловіком або дружиною.

Попри те, що в різних правових системах визначення адюльтеру різняться, спільним для всіх є факт сексуальної близькості поза шлюбом у тій чи іншій формі.

Християнство
Ісус Христос (Мт., 5.28) говорив: «Я кажу вам, що кожний, хто дивиться на жінку з пожадливістю, той уже вчинив із нею перелюб у серці своїм». Крім того, «Кожен, хто дружину свою відпускає, і бере собі іншу, той чинить перелюб. І хто побереться з тією, яку хто відпустив, той чинить перелюб.» (Лук., 16.18; Марк. , 10.11-12). У ще одному переказі про життя Ісуса говориться про те, що він пробачив жінку, звинувачену в перелюбі (Ін., 8.1-11). Однак у Новому Завіті не говориться, що він скасував смертну кару за адюльтер.

Іслам
Багато людей вважають, що іслам в питанні подружніх зрад дуже жорстокий (смертна кара - це вам не жарти). Але там стільки нюансів!
Перелюбство безпосередньо (за образним висловом юристів потрібно бачити, що «ключ знаходиться в замку») повинні спостерігати чотири (як мінімум) людини, що володіють бездоганною репутацією і користуються заслуженим авторитетом (грубо кажучи, свідчення тих, кого часто звинувачують у брехні, свідоцтва ненадійних людей не приймаються). Якщо будуть розбіжності в показаннях свідків, вони всі будуть піддані тілесному покаранню. Будь-який вагомий сумнів скасовує покарання.
Також заборонено самосуд (існує думка, що чоловік може вбити дружину і коханця, але це повністю суперечить Сунні Мухаммада, де говориться, що Мухаммед був незадоволений, коли його запитали про допустимість самосуду).
Якщо чоловік скаже, що побачив свою дружину з коханцем, але не наведе доказів, то він сам піддасться покаранню (80 ударів батогом).
Якщо чоловік звинуватить жінку, яка не є його дружиною, у вчинку перелюбу і не надасть чотирьох свідків, то отримає покарання у 80 ударів.
Людина може сама зізнатися, що вчинила перелюбство, тоді вона зазнає смертної кари (забивання камінням). Подібного роду випадки були в практиці.
У Корані немає ніяких згадок про те, що слід піддавати страти вчинили перелюб.

Згідно з Сунною, на людині що піддалася згвалтуванню, немає гріха (і, відповідно, вона не піддається покаранню).

Стародавній світ
Смертна кара дружинам за подружню зраду передбачалася Законами Ману в Стародавній Індії, а також законами Стародавнього Єгипту, Афін. За законами Римської республіки чоловік, що застав дружину на місці злочину, міг її вбити.
В значній кількості країн заміжня жінка розглядалася як власність чоловіка. Відповідно і перелюбство було частково замахом на право власності, право на розмноження.

Інші країни
За Кодексу Наполеона (цивільний кодекс французів), що набув чинності 21 березня 1804, чоловік міг вимагати від дружини розлучення за адюльтер, а чоловіча зрада не могла бути достатньою підставою для розлучення, якщо тільки він не приводив коханку додому.
У багатьох юрисдикціях країн третього світу адюльтер також, як і позашлюбне статеве життя (перелюб) досі переслідується законом, Там, де вони здійснюються, жінки караються набагато суворіше, ніж чоловіки, аж до забивання камінням. У деяких країнах світу випадками адюльтеру і перелюбства називають і ті випадки, коли жінка була згвалтована. Так, наприклад, йдуть справи в Нігерії та Пакистані.

Особливості чоловічої та жіночої зради
Існує кілька точок зору на зраду, деякі з них виходять з новітніх тенденцій фемінізму і політкоректності, деякі виходять з традиційної моралі. Частина дослідників (Протопопов, Дольник) виходять з психофізіологічних особливостей статей, відмовляючись ставити знак рівності між статями. Якщо підходити до зради з позицій збереження сім'ї, то виходить, що адюльтер чоловіків не так небезпечний, оскільки в більшості випадків при зв'язках на стороні, чоловік не йде до коханки, не прагне створити нову сім'ю. А в жіночій зраді в першу чергу працює любов, емоції до нового партнера, це набагато частіше призводить до руйнування сім'ї.
Стаття створена на основі матеріалу Вікіпедії.
 
ZolushkaДата: П`ятниця, 06.09.2013, 18:15 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Може для когось це й виглядатиме дивно, але ми з чоловіком дуже полюблємо дискутувати dwarf І тема зрад (точніше - полігамності чоловіків) - одна з найчастіших. Чоловік завжди приводить приклад з тваринного світу. От що я знайшла в хащах Інтернету:

Природні механізми не можуть бути поясненням полігамності чоловіків
Автор: Тетяна Ганницька
КИЇВ. 30 липня. АМН. Природно, в природі самець найчастіше полігамний, його біологічне завдання - поширити своє насіння серед якомога більшої кількості самок, тим самим, забезпечивши виживаність виду. Так що, на рівні біологічних потреб, рухомих поведінкою самця будь-якого біологічного виду, постійний пошук самки та її запліднення - це нормально. Про це сказала Марія Пугачова психолог, автор проекту "Casual-psy – Психологія повсякденного життя.

"Але тепер про людську особину. Ми, на відміну від тварин володіємо свідомістю, а також такими складовими нашої внутрипсихической житті, як воля, самоконтроль, регуляція своїх мотивів і потреб. Крім того, людський вигляд формувався ще й з точки зору морально-етичних компонентів різних культур. Тому усталене в нашій культурі і часу поняття "вірність одному партнеру" - те саме поняття, яке цілком може регулювати біологічні потреби на рівні свідомості", - зазначила Пугачова.

"Точно так само, як ми контролюємо свої біологічні позиви на випорожнення у громадських місцях і не сідаємо робити це посеред вулиці, так само, як ми контролюємо свої біологічні потреби уві сні (ми не лягаємо спати посередині тротуару). У цьому ж сенсі кожен індивід чоловічої статі здатний контролювати свої сексуальні потреби щодо множинності індивідів статі жіночої", сказала експерт.
Джерело - АМН


А як Ви ставитеся до зрад? Що, на Вашу думку, можна назвати "зрадою"?
 
Форум » Справи домашні » Моя сім'я » Чому?! або Поговоримо про подружні зради
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: