П`ятниця, 19.04.2024, 06:53

 Кризи сімейного життя - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви потрапили на форум
Всього відповідей: 98
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Справи домашні » Моя сім'я » Кризи сімейного життя
Кризи сімейного життя
ZolushkaДата: Неділя, 16.06.2013, 12:50 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
1. Криза першого року.
Це перший і один з найбільш очевидних і передбачуваних криз. У перший рік сімейного життя йде «притирання один до одного», пара вчиться жити під одним дахом, вести побут, спільно вирішувати фінансові питання, і просто використовувати одну шафу, ванну перед виходом на роботу, проводити дозвілля і т.п.
Для молодих сімей особливо гостро стоять житловий, а також фінансовий питання. Знімати квартиру дорого, і практично весь дохід іде на оплату, а хочеться ще розважатися і взагалі коштувати самостійне життя. І якщо вони починають приймати допомогу від батьків, що особливо властиво вітчизняним сім'ям, то молода людина не відчуває себе повною мірою годувальником, «чоловіком» в його розумінні, і це також часто стає приводом для сімейних сварок.
Шляхи подолання кризи: Навчіться не тільки розмовляти, а й слухати один одного. Шукайте компроміси. Головне, жодних ультимативних вимог! Особливо не треба шантажувати інтимом.

2. Криза трьох років.
Обумовлено це тим, що спільна притирання вже відбулася, спогади про весілля і медовий місяць далеко, гроші, подаровані на весілля, закінчилися, батьки до цього моменту допомагати вже перестають, а значить, тільки ви вдвох тепер вирішуєте всі питання і проблеми, в тому числі фінансові. Сімейне життя теж виявилася не низкою свят і веселощів, а каву в ліжко і квіти тепер тільки у свята. І рутина, рутина, рутина. Вам починає хотітися чогось нового!
Шляхи подолання кризи: У даний період має прийти розуміння, що сім'я - це не ти і він, сім'я - це ви. І всі проблеми, які виникають, мають вирішуватися обопільними зусиллями.
У вас повинні бути спільні інтереси. Можливо варто спробувати щось нове, але разом!

3. Криза первістка.
До народження малюка, жінка повністю поглинена вагітністю, після пологів - дитиною. Як під час вагітності, так і після, чоловік може відчувати себе покинутим, йому вже не приділяється стільки уваги як раніше, тепер його дружина приділяє увагу іншому, шлях навіть цей інший їхній малюк. З'являється деяка ревнощі, йому не вистачає жіночої ласки, а дружина, як правило, в цей момент не помічає переживань чоловіка. Він у свою чергу шукає щось або когось, що дасть йому можливість бути потрібним, важливим, бути на першому місці.
Шляхи подолання кризи: Ще в період вагітності варто залучати чоловіка до процесу, показуючи, що він не пасивний спостерігач, а активний учасник того, що відбувається. Просіть його гладити вас по животу, розмовляти з малюком. Після народження малюка також відразу залучіть чоловіка, покажіть, що він потрібний і важливий, що це ВАШ малюк (а не тільки мамин).
Пам'ятайте, що ви - жінка, стежте за собою, ви повинні бути як і раніше бажані для чоловіка, а може ще й більше.

4. Криза повернення або криза виходу з декретної відпустки.
Ця криза може відбутися у зв'язку з закінченням відпустки по догляду за дитиною і повернення до активного соціального життя. Виникають труднощі пов'язані з необхідністю суміщати роботу, догляд за дитиною, ведення домашнього господарства, сил і часу для чоловіка може бути мало, а якщо він не приймає участь і не допомагає дружині, то це неминуче призводить до скандалів.
Шляхи подолання кризи: якщо чоловік не бере участі і не допомагає, необхідно спробувати без сварок пояснити, що тепер у вас також мало часу, як і у нього, і що було б чудово розділити деякі обов'язки. Чоловікам же варто в цей період більше увагу приділяти своїм дружинам як жінкам, і хвалити її досягнення не тільки по вихованню дитини та ведення господарства, але на професійному терені.

5. Криза монотонності
Ця криза може настати в період 7-9 років сімейного життя. Все владналося і знаходиться в стабільному положенні: будинок, дитина, робота, побут, коло спілкування. Це період коли вже сьогодні ви можете сказати, що будете робити в найближчі місяці. Ніяких несподіваних поривів, романтики, все стабільно, як у болоті. Це як кома. Життя і є, і в той же час її немає.
Шляхи подолання кризи: Безумовно, все, що досягнуто - це плюс, але потрібно рухатися далі. Необхідно влаштовувати сюрпризи, як чоловікові, так і дружині, якісь романтичні поїздки, поміняти старе ліжко на двометрову кругле, завести собаку... Хороший варіант танці, наприклад, парна латина, розпалює пристрасть і взагалі добре впливає на інтимні стосунки. Головне, щоб це заняття подобалося обом!
 
ZolushkaДата: Неділя, 16.06.2013, 12:50 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
6. Криза сорокарічних
Ця криза вважається одною з найскладніших. Долається вона досить важко, і на цей період, як і на кризу трьох років, доводиться великий % розлучень. Обумовлено це тим, що 40 - це якась межа, чоловіки і жінки підводять підсумки свого життя (у чоловіків це проходить у більш гострій формі), половина якого вже пройшла. Якщо жінки можуть відзначити як досягнення народження дитини, то чоловіків мучить питання що ж вони за 40 років створили, який слід в світі залишать, який слід в бізнесі. До всього вищепереліченого йде перебудова організму, так що гормони теж дають про себе знати.
Шляхи подолання кризи: Подолати цю кризу важко, тут ваші слова не переконають партнера, він повинен сам відчути, що 40 - це тільки середина, що попереду у вас багато десятків років сімейного життя, що за цей час можна побудувати ще один бізнес і багато чого ще. Створити відчуття молодості допоможуть нові несподівані дії. Ви можете щось спільно придумати, створити блок, або якийсь бізнес в мережі, або втілити будь-яку іншу ідею.

7. Криза самотності вдвох.
Самотність удвох - напевно, страшніше періоду в сімейному житті немає. Ця криза може настати, коли діти виростають і їдуть від батьків. Якщо любов давно пройшла, а сімейна дружба у партнерів так і не склалася, то криза може статися. Якщо ж вас тримають не лише діти, а є спільні інтереси, то цей період не тільки не стане кризою, але й може стати новим підйомом у ваших сімейних відносинах. Ви знову можете приділяти увагу лише одне одному, можете багато подорожувати, і реалізувати те, що з якихось причин ще не реалізували.
Шляхи подолання кризи: Якщо криза все-таки настала, то варто спробувати знайти точки перетину, адже краще пізно знайти, ніж на цьому етапі зруйнувати сім'ю. Найчастіше в цей період можуть об'єднувати онуки. Адже - онукам дають навіть більше, ніж дітям, онуки - це друга молодість.
 
AssolДата: Неділя, 16.06.2013, 13:24 | Повідомлення # 3
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline
Прочитала - суцільні кризи... Хоч зовсім заміж не виходь )))
Але це дійсно так, всі ці кризи мають місце в сімейному житті.... От тільки універсальних шляхів подолання, як мені здається, не існує. Кожна сім'я знаходить свій метод, ... або не знаходить зовсім...
 
ZolushkaДата: Неділя, 16.06.2013, 14:35 | Повідомлення # 4
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Цитата (Assol)
От тільки універсальних шляхів подолання, як мені здається, не існує. Кожна сім'я знаходить свій метод, ...

Повністю погоджуюсь. Наведені шляхи подолання не являються абсолютом. Єдине, що є обов'язковим - це віра в себе і партнера, надія на краще, і звісно любов!
 
Форум » Справи домашні » Моя сім'я » Кризи сімейного життя
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: