П`ятниця, 29.03.2024, 10:04

 Методика раннього розвитку Нікітіних - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви потрапили на форум
Всього відповідей: 98
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Турботлива матуся » Ранній розвиток » Методика раннього розвитку Нікітіних
Методика раннього розвитку Нікітіних
AssolДата: Четвер, 17.01.2013, 14:47 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline
Педагоги, Борис та Олена Нікітіни – батьки сімох дітей. Внуків у Нікітіних зараз 23. Правнуків на разі немає. Коли вся сім´я сідає за стіл, набирається до 40 людей. Про сім´ю Нікітіних вперше заговорили в кінці п´ятдесятих, так як їх метод виховання здавався неймовірним. Діти Нікітіних, босі бігали по снігу, виконували карколомні гімнастичні вправи на саморобних снарядах, в три-чотири роки засвоювали читання та ази математики, з захопленням грали в придумані батьком, Борисом Павловичом, саморобні логічні ігри. В школі часто переходили зразу у вищий клас…

Методика раннього розвитку Нікітіних

Результати цієї методики приголомшують. Так, фахівці з тестування з Великобританії та Японії зафіксували у 7-х дітей Бориса і Олени Нікітіних найвищі на планеті показники коефіцієнта IQ.

«Розкажи мені, і я забуду. Покажи мені, і я запам'ятаю. Дай мені зробити самому, і я зрозумію», - цю свою улюблену приказку Борис Нікітін намагався втілювати в життя.

Активне навчання малюка Нікітіни рекомендують починати вже з 1,5 років враховуючи наступних 6 принципів:

1. Уникайте зайвої організованості

• Ваше завдання - створити дитині умови. Наприклад, якщо вона любить малювати - повісьте вздовж стін на рівні її зросту листи ватману і залиште на видному місці фломастери. Таким чином ви надасте маляті можливість навчитися прислухатися до себе, до своїх бажань і вибирати як саму дію, так і час для неї.

• Якщо ж ви будете використовувати суворі часові рамки та приписи, ви позбавите дитину можливості проявляти самостійність і таким чином будете гальмувати її розвиток.

2. Прагніть згуртованості

• Малюкові дуже цікаво і приємно займатися з вами спільною справою. Запропонуйте йому вимити разом з вами підлогу або посуд.

• Спільна праця - найефективніший вид спілкування батьків і дітей. Ця єдність, згуртованість і відчуття команди безцінні.

3. Уникайте зайвого одягу та калорійної їжі

• Перегрівання і переїдання згубно впливають на розвиток. А от загартовування і правильне харчування приносять величезну користь.

4. Уникайте нерівномірного розвитку

• Важливо приділяти увагу тренуванні тіла. Фізична активність благотворно впливає на розвиток розумових здібностей.

• Нехай малюк багато рухається. Для нього природними процесами повинні бути зарядка, пробіжка, активні ігри.

5. Уникайте байдужості і безучасності

• Дуже важливо, незважаючи на зайнятість і суєту, приймати участь в іграх, змаганнях, та й взагалі в житті дітей.

• Не варто обмежуватися у спілкуванні з малюком тільки механічними діями: нагодувати, напоїти і спати укласти.

6. Надавайте допомогу і підтримку

• Важливо надавати дитині можливість проявляти ініціативу і допитливість, якщо вона здатна самостійно впоратися з якоюсь справою.

• Якщо, наприклад, дитина довго не знаходить потрібну картинку, не варто квапити і підганяти її або виконувати завдання за неї. Не позбавляйте малюка можливості перевіряти свої сили, шукати нові шляхи та рішення. Все приходить з досвідом.

Ігри Нікітіних відрізняються від інших подібних «розвиваючих» багатофункціональністю і безмежним простором для творчості. Вони дозволяють дітям і батькам самим придумувати нові ігри, міняти правила.
Так як рівень складності у всіх ігор різний, то вони будуть цікаві не тільки 2-3-річним малятам, а й дітям постарше і їх батькам.
Ігри являють собою набори кубиків, цеглинок, квадратів, конструкторів. Форма завдань теж різноманітна: це може бути детальна письмова інструкція або проста схема. У будь-якому випадку кожен раз ви і ваша дитина будете поступово переходити від простого завдання до більш важкого і мудрого.

 
Форум » Турботлива матуся » Ранній розвиток » Методика раннього розвитку Нікітіних
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: