П`ятниця, 29.03.2024, 01:37

 Як збільшити лактацію - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви потрапили на форум
Всього відповідей: 98
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Турботлива матуся » Грудне вигодовування » Як збільшити лактацію
Як збільшити лактацію
ZolushkaДата: П`ятниця, 04.01.2013, 21:25 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Коли мати з любов'ю думає про свого малюка, бачить або чує його, то в її організмі починає виділятися гормон окситоцин, що сприяє виділенню молока. Відчуття тревоги, занепокоєння, біль можуть гальмувати рефлекс виділення молока. Навіть сумнів у своїй здатності годувати дитину грудьми може призвести до зниження лактації. Тому важливо, щоб жінка була впевнена в тому, що годування грудьми буде успішним.

Перевірте, чи у правильному положенні дитина ссе груди. Годуйте її частіше, дайте їй можливість ссати так довго, як вона цього хоче. При кожному годуванні Ви можете двічі змінювати груди. Приділіть більше уваги своєму відпочинку, сну, харчуванню, займіться спеціальною гімнастикою.

Тимчасово збільшіть кількість годувань. Зціжуйте додатково молоко після годування. Обов'язкове нічне годування сприяє виробленню гормону пролактину, що відповідає за лактацію. Попросіть, щоб хтось регулярно масажував Вам спину, особливо в грудному відділі. Перед годуванням дуже корисно прийняти контрасний або теплий душ, а також приготувати собі теплий напій. Одягніться тепло, надягніть шкарпетки, загорніться в ковдру і маленькими ковтками випийте свій напій.

Для догодовування використовуйте чашки, ложки та піпетки, а не пляшки із соскою.
 
ЧарівницяДата: Неділя, 27.01.2013, 22:50 | Повідомлення # 2
Пані Зразковість
Група: Гуру спілкування
Повідомлень: 385
Репутація: 3
Статус: Offline
Я пила по 2ст 2р на день завареного насіння кропу (як чай) і багато узвару до та після годування, якісно і достатньо харчувалась, прикладала до грудей на перших порах за вимогою і не мала проблем з ГВ - до 6 міс лише грудне молоко, годувала до 11 міс а тоді малюк відмовився, та і я вже не хотіла годувати.

 
ZolushkaДата: Понеділок, 28.01.2013, 21:08 | Повідомлення # 3
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Мені педіатр порадила їсти грецькі горіхи до 5 штук щодня. Чи допомагає я так і не зрозуміла, тому що у малюка виявилася алергія на них.
Тож збільшувала лактацію великою кількістю випитих напоїв і аутотренингом по типу "У мене все з лактацією добре", "Я зможу годувати груддю" biggrin
 
Форум » Турботлива матуся » Грудне вигодовування » Як збільшити лактацію
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: