П`ятниця, 19.04.2024, 22:11

 Правда про дитяче харчування - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви потрапили на форум
Всього відповідей: 98
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Турботлива матуся » Здоров’я дитини » Правда про дитяче харчування
Правда про дитяче харчування
ArielДата: Четвер, 04.04.2013, 08:07 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline


Навколо так багато реклами сумішей і продуктів для прикорму дітей, і всі виробники стверджують, що їх продукція пройшла найвищі стандарти якості. Нас запевняють, що такі-суміші практично не відрізняються від грудного молока, а деякі заходять навіть так далеко, що заводять мову про вплив поганої екології на грудне молоко. Мовляв, корови, з молока яких виробляються суміші, дихають екологічно чистим повітрям, на відміну від мешканок мегаполісу, тому чи не краще заплатити гроші за суміш, чим годувати самій ...

Але чи багато правди у всіх цих міркуваннях фінансово зацікавлених виробників про те, що промислово виготовлене харчування для дітей проходить такий контроль якості, що виявляється чистішим материнського молока?

Темою Всесвітнього Тижня грудного вигодовування-1997 було «Годування грудьми - природний шлях». Ось яка інформація (в перекладі на російську) поширювалася там про цю різницю між грудним молоком і сумішами:

«Дитяче харчування є промислово виробленої їжею, яка проходить множинну обробку в процесі зміни і доповнення коров'ячого молока і перетворення його в збагачений порошок. Не дивно, що доведена небезпека зараження шкідливими бактеріями, радіоактивними і хімічними речовинами, сторонніми тілами і комахами. Крім того, вода, змішуючись з порошком, створює додаткову небезпеку зараження, у порівнянні з годуванням з материнських грудей.

Грудне молоко - жива субстанція. Молоко кожної жінки індивідуально вироблено для її власного немовляти. Більш того, її молоко постійно змінюється - як протягом одного годування, так і з кожним днем ​​- щоб задовольнити необхідність дитини у розвитку. Коли мати піддається впливу патогенних факторів, вона виробляє антитіла, щоб боротися з ними. Материнські антитіла надходять до малюка з її грудним молоком.

Приклади забруднення:

1997 - Великобританія: Milumil відкликаний з продажу у зв'язку з інфікуванням сальмонелою.

1997 - США: Федеральне управління лікарських препаратів і продуктів харчування відкликав подальшу суміш Нестле через фальсифікації і виробництва при антисанітарних умовах. Її вживання викликало шлунково-кишкову хворобу.

1996 - США: яблучний і сливовий сік Heinz для малюків відгукувався, оскільки містив свинець у кількості, що перевищує норму.

1994 - ШРІ ЛАНКА: митники повернули великий вантаж сухої суміші Nestle, імпортованої з Польщі, оскільки він був заражений радіоактивними частками.

1993 - США: суміш Nutramigen відкликана після того, як виявилося, що вона містить розбите скло.

1993 - США: суміш Soyalac відкликана через зараження сальмонелою.

1992 - Індія: в упаковках суміші Lactogen виявлялися живі чорні комахи і черв'яки.

Промислове забруднення означає, що токсичні субстанції, включаючи діоксини і біфеніли, виявляються в нашій їжі, в наших тілах і зовнішньому середовищі. Через широкого розповсюдження вони також виявлені, разом з іншими забруднюючими речовинами, в деяких зразках коров'ячого молока і грудного молока. Тим не менше, після обережної оцінки, ВООЗ - Всесвітня Організація Охорони Здоров'я-відносно токсинів в навколишньому середовищі і ризику дітям вирішила, що переваги грудного молока значно переважують будь-який можливий ризик, і рекомендує грудне вигодовування як переважне будь альтернативі ».

Хтось може припустити, що з 1997 року пройшло вже 10 років, і, можливо, загальні тенденції у виробництві сумішей помінялися. Зрештою, невже нам відверто брешуть, коли пишуть про безпеку всіх цих продуктів для здоров'я наших дітей? Відкриємо будь дитячий журнал, і там неодмінно побачимо заспокійливі слова про «найсуворіший контроль постачальників і якості сировини», про «багаторівневий контроль якості готової продукції» ...


 
ArielДата: Четвер, 04.04.2013, 08:08 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
На жаль, за ці десять років виробники якщо в чомусь і просунулися, так тільки в мистецтві замовчування про проблеми. Ось тільки деякі з причин відгуків сумішей і дитячого харчування по всьому світу, починаючи з 1997 року:

в тому ж 1997 р. відкликати 2141880 баночок Gerber з продуктами для прикорму з моркви через підвищену концентрацію миш'яку.

в 1998 відкликана 25760 баночок Heinz з продуктами для прикорму через підвищену концентрацію свинцю.

в 1999 р. 126 456 баночок дитячого харчування Heinz «Брокколі, морква і сир» відкликано через те, що в продукті для прикорму містилися шматочки твердого пластика.

в 2000 році, після довгої ігнорування приписів місцевих санітарних служб, компанія HiPP відкликала свою суміш НА1. Катастрофічне перевищення вмісту важких металів у вже проданої суміші призвело до того, що компанія отримала позови від декількох десятків батьків, діти яких стали інвалідами з нирковою патологією.

в 2001 році кілька разів! відгукувалися різні суміші виробника Mead Johnson через помилки при упаковці, через які на продукти, що містять молочні протеїни, ставилася маркування «безмолочні». Враховуючи, що продукти з таким маркуванням купуються саме для дітей з алергією на молочні протеїни, залишається тільки гадати, скільки малюків постраждало через цих помилок.
2002 рік був багатий трагічними випадками через помилки виробників сумішей. Спочатку було відкликано 17 358 банок суміші Portagen того ж виробника Mead Johnson через те, що суміш була заражена Enterbacter sakazakii - у дітей з погано розвиненим імунітетом ця бактерія викликає сепсис, менінгіт і некротичний ентероколіт. Причиною саме цього відкликання стала смерть дитини через хворобу, спричиненою використанням зараженої суміші.
потім через зараження тієї ж бактерією було відкликано декілька партій цілого ряду сумішей під різними назвами - всього 1,5 мільйона банок - виробника Wyeth Nutritionals.

в 2003 р. суміш від Mead Johnson під назвою EnfaCare Lipil знову озивається через інфікування тієї ж бактерією!

в 2003 ж вибухнув скандал з сумішшю Remedia Super Soya 1, яку виробляла в Ізраїлі компанія Humana - недостатній вміст вітаміну В1 стало причиною госпіталізації більш ніж 20 дітей, а троє малюків померли.

в 2005 суміш Similac железосодержащий - 82 986 банок - виробника Ross Products відкликана через вміст активного полівінілхлориду.

в 2006 відкликані суміші в пляшечках, готових до вживання, Similac (200 000 пляшок) і Alimentum (100 000 пляшок) того ж виробника. Причиною став дефіцит вітаміну С, який міг проявитися у немовлят, які вживали цю суміш більше 2-4 тижнів.

З оригіналами використаних статей можна ознайомитися за адресами: http://www.waba.org.my/whatwedo/wbw/wbw97/afonline.htm
http://www.naba-breastfeeding.org/images/Formula

Чи користувались Ви дитячої сумішю? Якої фірми купували дитяче харчування? Напишіть свої коментарі та відгуки.


 
Форум » Турботлива матуся » Здоров’я дитини » Правда про дитяче харчування
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: