Четвер, 28.03.2024, 12:53

 Купання - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Як Ви потрапили на форум
Всього відповідей: 98
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Турботлива матуся » Новонароджений малюк (від 0 до 1 року) » Купання
Купання
ArielДата: П`ятниця, 11.01.2013, 14:46 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Шкіра новонародженої дитини і немовляти дуже чутлива до забруднення і легко інфікується хвороботворними мікробами. Тому вона потребує ретельного догляду і регулярного купання, яке оздоровлює, загартовує малюка і має гігієнічний ефект. Купати новонародженого можна уже на другий день після виписування із пологового будинку.
Дехто вважає, що купати новонародженого не можна до того, як заживе пупкова ранка. Але ж можна скупати акуратно, щоб вода не потрапила в ранку. Наприклад обережно обтерти вологою м’якою губкою. Чудова альтернатива воді є вологі серветки. І ще раз підкреслюю слідкуйте, щоб вода не потрапила в незагоєний пупок!
Якщо правильно організувати процес купання, то це дає змогу:
- забезпечити загартування дитини;
- змушує дитину рухатись, витрачати енергію, а отже краще розвиватися, краще спати, краще їсти;
- зробити дитину чистою;
- запобігти великій кількості захворювань – перш за все шкірним, інфекційних та алергічних та ін.
Купати новонародженого можна в будь-який час доби. Нехай краще це буде один і той же час. Важливо, щоб дитина не була голодною під час купання. Але й відразу після годування теж не можна купати. Тож оптимальний час - між годуваннями.
У воду зазвичай додають відвар ромашки, череди, попередньо процідивши через сито.
Мило й різні гелі, шампуні, нехай і мегакаякісні, не варто використовувати. Адже малюк не такий брудний, а шкіра в нього ніжна - може постраждати від алергії.
Тривалість купання новонародженого становить 10—15 хв., після одного місяця 20-25 хв., після двох місяців 30 хв.
Температура води у ванночці повинна відповідати температурі тіла — у перші місяці життя 36—37°С, у другому півріччі і надалі — до 30-32°С.
Згідно з книгою для мам і тат «Початок життя вашої дитини» Е.О.Комаровський пропонує такі температуратурні і часові орієнтири:
• на початку купання - 34 °С, 15 хв.;
• в місячному віці – 30 – 32 °С, 20- 25 хв.;
• в два місяці – 28 -30 °С, 30 хв.
Це лише орієнтири. Яку саме обрати температуру при купанні вирішувати вам. Головне, щоб температура першої ванни задовольняла наступні вимоги:
• Може бути перенесена дитиною без шкоди для власного здоров'я;
• Може без нервового стресу бути перенесена батьками;
• Повинна приносити задоволення всім хто бере участь в процесі купання.
Сам процес купання:
Отже, все готово. Вода у ванні (приблизно на рівні 15 см), тато на підхваті. Час роздягати малюка.
Тепер береш крихітку на руки, лівою рукою підтримуєш голівку і спинку, а правою - сіднички й ніжки. Обережно опускаєш його у воду.
Тримаєш так, щоб голова була над водою. Стеж, щоб вода не потрапила у вушка й на пупкову ранку. Продовжуючи лівою рукою підтримувати голову і спинку, правою рукою обережно обполіскуєш крихітку.
Можна використовувати спеціальну підставку у ванночку й покласти на неї новонародженого. Для першого купання достатньо й 5 хвилин. Потім можна й продовжити задоволення до 10-15 хвилин.
Важливо, щоб дитині все подобалося, щоб новонароджений не втомлювався за час купання.На завершення купання обполосни малюка чистою водою.
Піднявши малюка з води, якомога швидше закутай його в м'яке простиральце. Після миття - не витирати, а промокати! Промокни воду, оброби пупок, перевір, чи немає попрілостей. Одягни новонародженого в завчасно приготовлений одяг.
Коли все заживе, можна купати малюка у великій ванні, попередньо омивши її содою або дитячим милом. Чому велика ванна?
Велика ванна дозволяє дитині ворушити руками, ногами і головою, абсолютно не обмежуючи рухів, - мається на увазі, що ванна при цьому буде повністю наповнена водою.
У великій ванні вода повільніше остиває. Дихальні м'язи працюють в своєму звичайному режимі, але їх сила збільшується. Легені, таким чином, краще розправляються, а пил і бруд, що осіли в бронхах протягом дня, з організму видаляються.
Активно рухаючись у великій ванні, малюк має можливість витрачати енергію і втомлюватися, отже, поліпшуються його сон і апетит. До того ж тренуються м'язи і серце.
Купання по можливості краще здійснювати щодня!



 
ArielДата: П`ятниця, 11.01.2013, 23:24 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Сучасні аксесуари для купання малюків

У сучасному світі існує безліч речей, здатних наповнити наше життя комфортом. Не стоїть на місці і індустрія дитячих товарів. Давайте познайомимося з ними.
Дитячі ванночки
Традиційна ванночка підходить для купання дітей з перших днів життя, для зручності, всередину такої ванни можна поставити гірку або гамак (опис даних предметів наведено нижче).



Анатомічна ванна
має всередині вже вбудовану гірку-підтримку, вона не дозволяє дитині зісковзнути, і голова завжди перебуває над водою. Якщо дитина вже навчився сидіти, її можна садити з протилежного боку ванночки.



Надувна ванночка. Зазвичай використовується як доповнення до основної ванночки. Підходить для подорожей, поїздок на дачу, до бабусі і навіть на пляж в якості басейну. Але якщо вдома проблема з вільним місцем, то така ванночка вирішить питання зі зберіганням.



Антимікробна ванночка. Антимікробна ванночка містить у своїй структурі антибактеріальну добавку мікробан, який знищує до 99,6% бактерій на поверхні виробу. Дані ванночки безпечні, не потребують додаткової дезінфекції, використовуються для дітей схильних до алергії.
Ванночка «Мамин животик». У такій ванні, дитина перебуває в позі ембріона. Кругла чашевидна ємність з високими бортиками служить підтримкою немовляті, який навіть не вміє поки тримати голову і сидіти. «Мамин животик» стане в нагоді не тільки для купання, але і для заспокоєння і розслаблення малюка.



Ванночка, вбудована в пеленальний столик. У такій конструкції ванночка суміщена з столиком для сповивання і підставкою з поличками для предметів гігієни та купання. Для зливу води передбачений спеціальний шланг, а для легкого переміщення деякі моделі мають коліщатка. Коли ванночка не використовується, то це - звичайний пеленальний столик.



Комод з ванночкою. В даному випадку ванночка вбудована в справжній дитячий комод з ящиками і пеленальною дошкою, а для зливу води використовується дренажна трубка або шланг. Комод може стояти в дитячій кімнаті, а може, завдяки коліщаткам, переміститися у ванну. Наявність ящиків і поличок дозволяє все необхідне тримати під рукою, а на безпечному і стійкому пеленальному столику можна обробити і переодягнути малюка. Крім того, з часом пеленальний столик і ванночку можна прибрати, і комод перетворюється на звичайний комод для білизни.
Однак при всій універсальності у таких комодів є і недоліки. Сама ванночка, як правило, дуже маленька, і малюк швидко з неї виростає, вся конструкція займає багато місця, тому підійде не для кожної ванної кімнати, постійно купати малюка в дитячій незручно (зливати воду доведеться у відро). Та й сам комод страждає від постійного впливу вологи. Якщо все-таки вибір упав саме на вбудовані ванночки, то слід віддати перевагу моделям, в яких ванночка просто виїжджає з-під комода. Тоді і ванночка, і пеленальний столик діють автономно: на столику можна розкласти пелюшку і змінний одяг, а після закінчення водних процедур (засунувши ванну) не поспішаючи витерти і одягнути малюка.



 
ArielДата: Субота, 12.01.2013, 23:19 | Повідомлення # 3
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Підставка для ванночки - щоб купати дитину було зручніше, можна придбати підставку для ванночки. Це може бути підставка, встановлювана у велику ванну, або утримувач, який ставиться на підлогу, піднімаючи ванночку на потрібну висоту, і компактно складається після використання. Така підставка просто необхідна, якщо в ванній кімнаті встановлена душова кабіна без ванни. Вибираючи підставку, слід віддати перевагу моделям, що регулюється під будь-який розмір ванни, мають широку опору-підставу для стійкості і гумові насадки на ніжках, що запобігають ковзанню, а так само здатним у складеному вигляді стояти без опори. Як правило, підставки підходять для будь-яких за габаритами ванн, але якщо підставка не має спеціальних регулювальних отворів, краще все-таки перед покупкою ще раз уточнити всі розміри.
Моделі розрізняються по ширині, можуть мати мають протиковзкі вставки, прогумовані ніжки, злив і навіть вставками які змінюють свій колір, в залежності від температури води.



Гірка в дитячу ванночку - якщо у малюка не анатомічна ванночка (тобто без внутрішньої підтримки), то можна придбати знімну гірку, яка страхує дитини під час купання. Таке пристосування дає можливість безпосередньо після миття дитини вийняти гірку і без перешкод поплавати на животику. Гірка стане в нагоді і для купання малюка у великій ванні.





Гірка з пластмаси має зручну форму з підтримкою під пахвами і упором між ніжок. Присоски надійно прикріплюють її до ванночці.



Гірка з регульованим упором підганяється під зріст дитини, роблячи купання максимально безпечним.
Анатомічна гірка може бути виконана у формі тварини, мати яскраві кольори і малюнки-аплікації.
Гірка у вигляді металевого каркаса, обтягнута тканиною, не безпечна, тому що у дитини немає бічної підтримки й упору між ніжок, тому малюк запросто може в прямому сенсі «з'їхати з гірки» у воду.



Гамак для ванночки, виконаний з дрібної сітки, натягується і за допомогою гачків кріпиться над дном ванни. Ідеально підходить для новонароджених.





Навчає плаванню і дозволяє займатися гімнастикою у воді шапочка з пінопласту, дуже рідко зустрічається у продажу, але її легко можна зробити самому.



 
ArielДата: Субота, 12.01.2013, 23:19 | Повідомлення # 4
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Круг на шию для купання дітей редназначени для купання новонароджених і дітей до 2-х років, в домашніх умовах і на відкритому повітрі на глибині не більше 1 метра. Круг для плавання допомагає полегшити купання новонародженого його батькам і доставити більше задоволення від перебування у воді самому малюкові. Одягнений на шию дитини круг не доставляє малюкові ніякого дискомфорту. Відмінно допомагає розвитку м'язової системи.



Стільчик для ванни завдяки присоскам надійно прикріплюється до дна ванни. Наявний страхувальний обід і паховий обмежувач утримує дитину від раптового падіння і зісковзування у воду. Найчастіше використовуються з 7 міс (кожен виробник обумовлює термін індивідуально), але не раніше ніж дитина навчиться сидіти. За статистикою дані стільчики не часто користуються авторитетом у малюків, непосиди натирають ними тільце і намагаються вилізти з них.



Килимок
кладеться на дно ванни, допомагає зменшити ризик падіння на слизькій поверхні. Моделей килимків дуже багато, різних форм (від геометрично правильних до іграшкових черепашок, рибок і т. п.), всіх кольорів і розмірів. Щоб обполоснути крихітку під душем, цілком достатньо маленького килимка під ніжки, а от для грунтовного купання зручніше придбати коврик побільше.
Килимок з присосками найбільш зручний і безпечний. Він надійно кріпиться на дно ванни, не зісковзує, не збивається, не спливає. Вода виходить з-під килимка, що ще надійніше прикріплює його до ванни. Вбудований термоиндикатор, що міняє колір, попередить про зміну температури води



Термометр для ванни може бути з традиційною шкалою або цифровим. Ще термометр може показувати одночасно температуру води і повітря і бути у вигляді забавної іграшки.

Контейнер для купального приладдя зручний для їх зберігання і використання під час купання. Він легко відкривається і миється, має полички та секції, на яких все знаходиться під рукою. Завдяки ручці контейнер легко переносити. Можна для цих же цілей придбати і спеціальну водостійку сумку з безліччю відділень.



Іграшки для купання необхідні для малюка, щоб він не нудьгував у ванні. Гумові качечки, рибки, жабки, черепашки - це найпростіше, що можна придумати. Кораблі, восьминоги і русалки, які змінюють у воді колір, розміри і форму, пирскають водою, пищать, спливають і булькають, приведуть малюка в повний захват. А ще можна купити абетку і цифри, які приклеюються до бортика ванни або на мокру стіну, тоді можна поєднати купання, гру і навчання.

Рушник.
Для малюка необхідно м'який махровий рушник, який добре вбирає вологу і не дряпає шкіру дитини. Для особи потрібно маленький рушник. Для тіла нагоді велике, можливо з куточком-капюшоном, а для старших дітей підійде махровий халатик. Зараз в магазинах багато комплектів, що включають в себе і рушник, і махрову рукавичку і халат (або накидку-пончо).

Доведено, що купання немовлят сприяє їх фізичному і психічному розвитку.
Нехай купання для Вашого малюка буде завжди радісною подієюі!

Взято тут: http://kupanierebenka.blogspot.com/2012/04/blog-post.html

Як пройшло ваше перше купання?


 
ArielДата: Вівторок, 05.02.2013, 12:09 | Повідомлення # 5
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Наше перше купання проходило, як ритуал. Купала донечку мая мама і у купіль клали трави. А тепер купаємось щодня, це наша улюблена процедура. Під час купання граємось іграшками і ниряємо. biggrin

 
ZolushkaДата: Вівторок, 05.02.2013, 13:04 | Повідомлення # 6
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Перший місяць я купала сина в дитячій ванночці із заваром трав. Після того, як йому виповнився 1 місяць, перевели його до великої ванни. А в повні 2 місяці дитина вже ходила у воді (води було до грудей, а тато підтримував під пахви. Я думаю, саме завдяки "великій воді" і вправам у воді наш малюк почав ходити з 8-ми місяців.
 
мамочкаДата: Понеділок, 18.02.2013, 23:24 | Повідомлення # 7
Міс Життєрадісність
Група: Подружка
Повідомлень: 54
Репутація: 1
Статус: Offline
Мы нашего малыша до месяца купали в детской ванночке с травами, а в месяц купили круг на шею. Сынульке очень нравиться плавать с кругом. Но он уже рвётся сидеть. Теперь уже наверное надо задуматься о стульчике для ванной. smile
 
NikaДата: Середа, 20.02.2013, 16:39 | Повідомлення # 8
Міс Життєрадісність
Група: Подружка
Повідомлень: 70
Репутація: 0
Статус: Offline
Ми купаємось щовечора. Хоча чула, що неможна купати дитину в понеділок і в день який вона народилась. Чи дотримується хтось таких прикмет?
 
мамочкаДата: Середа, 20.02.2013, 22:35 | Повідомлення # 9
Міс Життєрадісність
Група: Подружка
Повідомлень: 54
Репутація: 1
Статус: Offline
Я не купаю своих детей в тот день, когда они родились. Я не знаю почему нельзя. Ни когда не задумывалась об этом и ни когда не интересовалась. Просто слышала от мамы и от других людей. Так и придерживаюсь.
 
ЧарівницяДата: Середа, 20.02.2013, 22:43 | Повідомлення # 10
Пані Зразковість
Група: Гуру спілкування
Повідомлень: 385
Репутація: 3
Статус: Offline
Цитата (Nika)
Ми купаємось щовечора. Хоча чула, що неможна купати дитину в понеділок і в день який вона народилась. Чи дотримується хтось таких прикмет?

я не дотримувалась, купала і в понеділок і в той день, що народився. Я в прикмети без логічного пояснення не вірю.


 
ZolushkaДата: Четвер, 21.02.2013, 07:52 | Повідомлення # 11
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Цитата (Nika)
неможна купати дитину в понеділок і в день який вона народилась

Я до півроку не купала сина в той день, коли він народився. Про всякий випадок.
А потім настало літо і я вирішила, що дитина буде здоровішою, якщо дотримуватись гігієни smile
 
ArielДата: Четвер, 21.02.2013, 11:24 | Повідомлення # 12
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Цитата (Nika)
Чи дотримується хтось таких прикмет?


Я не купала раніше малу в день коли вона народилась до літа, а потім почала купати кожного дня.


 
ЗлючкаДата: Понеділок, 04.03.2013, 16:39 | Повідомлення # 13
Фрау Цілеспрямованість
Група: Організатор СП
Повідомлень: 179
Репутація: 1
Статус: Offline
Перші 2 місяці купали синульку в дитячій ванночці із заваром трав. Після того, як йому виповнилося 2 місяць чоловік брав на руки і під душ, малий просто в захваті від такого купання, а трохи пізнішепочали купати його у ванні. Пробували одягати круг на шию, малому геть не подобається, кривиться і починає плакати sad
 
vitalinaДата: Четвер, 24.07.2014, 15:13 | Повідомлення # 14
Міс Сором'язливість
Група: Новачок
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Повiдомлення розцiнено як рекламне i видалено адмiнiстратором. Для розмiщення реклами надiшлiть електронну заявку.
 
Форум » Турботлива матуся » Новонароджений малюк (від 0 до 1 року) » Купання
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: