Субота, 20.04.2024, 00:11

 Ускладнення після пологів - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам форум
Всього відповідей: 76
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Чекаємо на лелеку » Післяпологовий період » Ускладнення після пологів
Ускладнення після пологів
AssolДата: Вівторок, 15.01.2013, 14:19 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline
Народження малюка – величезний стрес для організму, тому нерідко у жінок можуть спостерігатися післяпологові ускладнення.

На перший план молодої матусі виступають турботи про новонародженого – однак, забувати про своє жіноче здоров'я не варто. Недоліковані захворювання мають властивість з часом «спливати» в ще більш запущеній формі – тому обов'язково слід пам'ятати про таке явище як ускладнення після пологів.

Запалення швів - це перше можливе ускладнення. На сьогоднішній день нерідкі випадки кесаревого розтину, та й розриви промежини – часта практика в процесі пологів. Для того, щоб шви, накладені лікарем, не запалилися, дотримуйтесь особистої гігієни, а при перших підозрах – розійшовся шов, неприємний запах, сукровиця – зверніться до фахівця.

Кров'янисті виділення після пологів не менш часте ускладнення. Жінка повинна «забити тривогу», якщо післяпологова кровотеча триває більше 4-5 днів і просочують більше однієї прокладки протягом однієї години. Також новоспечену матусю повинен насторожити колір – яскраво-червоний, гнилий запах виділень і тягнуть болі внизу живота.

Геморой – особливо неприємний наслідок – характеризується набряками, пекучими болями в області ануса. Найчастіше, геморою схильні породіллі з тромбофлебітом, варикозним розширенням вен, надмірною вагою.

Дуже часто причинами ускладнень служать різні патогенні мікроби, які знаходяться в кожному організмі. Після пологів, коли спостерігається значна крововтрата і анемія, знижуються захисні сили організму і можливе виникнення запальних процесів. Крім того, в післяпологовий період у жінки можуть з'явитися інфекції, що передаються статевим шляхом. Мова йде про гонококи, хламідії, мікоплазми та інших.

Інфекція в організмі жінки, яка народила, може жити довгий час, вражаючи організм зсередини. Цьому сприяють анемія, порушення в системі згортання крові, оперативні втручання та інші фактори.

Розглянемо такі ускладнення більш детально:

Післяпологовий ендометрит (запалення порожнини матки)

Таке ускладнення найчастіше з'являється після кесаревого розтину, при тривалому безводному проміжки часу під час пологів (більше дванадцяти годин), у жінок, які мали багато абортів у минулому, і в кого настали пологи через запальних захворювань на фоні статевих інфекцій.

Серед симптомів – підвищення температури тіла до 38 ° С або 40 ° С протягом перших семи діб після пологів, болі внизу живота, виділення зі статевих шляхів більше 14-ти днів залишаються яскравими або ж темно-бурими з неприємним запахом. Крім того, матка погано скорочується. Можлива також загальна інтоксикація організму.

Якщо існує загроза виникнення післяпологового ендометриту, то потрібно відразу профілактично призначити антибіотики.

Хоріоамніоніт (запалення навколоплідних оболонок)

Запалення навколоплідних оболонок можливо при розриві плодових оболонок через великий безводного проміжку в пологах.

Ще під час пологів підвищується температура тіла, з'являється озноб, гноевідние виділення зі статевих шляхів. Також можливе збільшення частоти серцевих скорочень. За статистикою хоріоамніоніт переходить в післяпологовий ендометрит у 20% жінок.

Щоб цього не трапилося, медперсонал повинен під час пологів постійно стежити за життєво важливими органами жінки

Післяпологовий мастит (запалення молочної залози) і лактостаз (застій молока)

Запалення молочної залози відбувається в основному в первородящих жінок, приблизно в 2-5% випадків. Захворювання частіше розвивається в перший місяць після пологів. Це хвороба тих, хто годує грудьми. Серед симптомів – підвищення температури тіла до 38,5-39 ° С, болі в молочній залозі, почервоніння, зціджування молока відбувається дуже болісно і не дає результату – біль не припиняється.

При лактостазі – симптоми ті ж, але після зціджування все проходить.

В цілях профілактики потрібно ще в період вагітності правильно харчуватися, а потім використовувати правильну техніку грудного вигодовування. Але і це не може на 100% захистити від післяпологового маститу, якщо ви маєте спадкову схильність, вогнища гнійної інфекції в організмі. Крім того, значним фактором можуть послужити анатомічні особливості сосків і мастопатія.

Післяпологовий пієлонефрит (інфекційно-запальне ураження нирок)

З'являється в результаті загострення хронічного пієлонефриту. Серед симптомів – підвищення температури тіла до 40 ° С, біль у боці, озноб, хворобливе сечовипускання.

При всіх цих захворюваннях найголовніше – це профілактика та рання діагностика. Слідкуйте за власним здоров'ям, як до пологів, так і після них!

Автор – Мар'яна Сурма

Взято тут
 
ZolushkaДата: Четвер, 07.02.2013, 00:32 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
Quote (Assol)
Геморой – особливо неприємний наслідок


Не можу погодитися з даним ствердженням, оскільки найчастіше геморой виникає в період вагітності.

Чому геморой при вагітності виникає настільки часто?

1. Головною причиною є застій крові в судинах нижньої половини тіла (венах ніг, тазової області, прямої кишки).Він часто провокується недостатньою рухливістю організму:вагітні жінки, природно, змушені обмежувати себе в рухливості, що призводить до утворення гемороїдальних вузлів.
2. В цей час значно збільшується в розмірах матка. Відбувається тиск матки на пряму кишку і судини тазової області (зокрема, нижню порожнисту вену), через що і розвивається геморой у вагітних. Тиск у черевній порожнині особливо сильно безпосередньо під час пологів - це пояснює, чому так поширений післяпологовий геморой.
3. Через порушення нормальної роботи кишечника великий ризик виникнення запорів і, відповідно, підвищеного навантаження на стінки прямої кишки.
Взято з сайту gemorstop.ru
 
ЗлючкаДата: Вівторок, 12.02.2013, 20:38 | Повідомлення # 3
Фрау Цілеспрямованість
Група: Організатор СП
Повідомлень: 179
Репутація: 1
Статус: Offline
мені пощастило, ніяких ускладнень після пологів не було
 
Форум » Чекаємо на лелеку » Післяпологовий період » Ускладнення після пологів
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: