Четвер, 28.03.2024, 10:43

 Коли у Вас почалися перші місячні після пологів? - Форум

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Наше опитування
Чи подобається Вам форум
Всього відповідей: 76
Погода
Друзі сайту
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Чекаємо на лелеку » Післяпологовий період » Коли у Вас почалися перші місячні після пологів? ((Якщо у Вас двоє дітей чи більше то голосуйте декілька раз))
Коли у Вас почалися перші місячні після пологів?
Коли у Вас почалися перші місячні після пологів:
1.Через 1, 2 місяці[ 1 ][16.67%]
2.Через 3 місяці[ 1 ][16.67%]
3.Через 4 місяці[ 1 ][16.67%]
4.Через 5 місяців[ 0 ][0.00%]
5.Через 6 місяців[ 0 ][0.00%]
6.Через 7 місяців[ 1 ][16.67%]
7.Через 8 місяців[ 0 ][0.00%]
8.Через 9,10місяців[ 0 ][0.00%]
9.Після року[ 2 ][33.33%]
Усього відповідей: 6
ArielДата: Середа, 19.02.2014, 20:08 | Повідомлення # 1
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
Під час вагітності місячні відсутні. Про це знає кожна жінка. В організмі відбуваються гормональні зміни, які сприяють розвитку і росту майбутнього малюка. Активно виробляється прогестерон – гормон вагітності. Саме він відповідає за нормальне виношування дитини.

І ось через 9 місяців настають пологи. В організмі жінки знову гормональна перебудова. Але тільки на цей раз природа подбала про те, щоб активно вироблявся інший гормон – пролактин. У народі прийнято його називати «молочним гормоном» адже саме пролактин стимулює вироблення молока. В той же час цей гормон пригнічує вироблення гормонів в яєчнику. Отже, яйцеклітина дозріти не може, а значить, і вийти з яєчника нічому (немає овуляції). У підсумку місячні знову не наступають. І тривати такий стан буде до тих пір, поки активно «працює» прогестерон, тобто виробляється молоко. Лактація триває до тих пір, поки жінка годує малюка грудьми.

Як же в ідеалі все гармонійно. Ще кілька років тому саме так все і відбувалося з кожною жінкою. Наші бабусі та прабабусі спокійно годували своїх діток грудьми до трьох років і геть забували про настирливих місячних. Сьогодні ж норм існує декілька. Наступ місячних після пологів – як раз той випадок, який має кілька варіантів, при цьому кожен з них є «нормальним».

Виходячи з вищесказаного, неважко здогадатися, що наступ місячних після пологів залежить від грудного вигодовування. Для того щоб активно вироблявся пролактин, жінка повинна годувати дитину грудьми в будь-який час дня і ночі (на вимогу). Чим частіше, тим краще. Тільки в цьому випадку місячні не настануть. Але як тільки лактація знижується – вироблення пролактину падає, а значить, і місячні знову відновлюються.

А тепер про норми і терміни. Останнім часом, як уже згадувалося, «нормальних» термінів існує багато. Все тому, що організм кожної жінки індивідуальний, до того ж сучасні «технології» (гормональні препарати для контрацепції, медикаментозні пологи) деколи порушують те, що задумала і встановила матінка-природа.
Раннє і пізнє настання місячних

Рано називається наступ місячних через 6 -7 тижнів після пологів. Однак воно не є патологією. Швидше за все, місячні відновляться так рано у тих жінок, які з якихось причин відмовилися від грудного вигодовування. Або ж годування дитини змішане. В останньому випадку перша менструація з'явиться через 2-3 місяці після пологів.

Багато жінок вважають, що післяпологові виділення – це і є місячні. Однак дана думка помилкова. Кров'яні виділення з матки після пологів називаються лохіямі. З'являються вони через те, що при відділенні плаценти від стінок матки формується рана на тих же стінках, яка кровоточить кілька тижнів після пологів. У перші дні лохии яскраво-червоного кольору, досить рясні і можуть мати згустки, потім вони стають коричневими і менш рясними, а до кінця 6-го тижня і зовсім зникають.

Іноді місячні не настають протягом цілого року і навіть більше. Якщо при цьому дитина перебуває на повноцінному грудному вигодовуванні, то причин для занепокоєння немає.
Характер місячних після пологів

Вважається, що менструальний цикл повністю відновиться після перших 2-3 менструацій, і стане регулярним. Якщо цього не відбувається – звертайтеся до гінеколога. Причиною нерегулярних післяпологових місячних можуть бути запальні процеси внутрішніх статевих органів, ендометріоз, пухлини матки і яєчників і багато інших патологій. Причиною «ненастання» місячних може бути також повторна вагітність, адже грудне вигодовування не є методом контрацепції.

Зазвичай перші місячні після пологів відрізняються рясністю. Явище це досить закономірне і нормальне, якщо менструація триває не більше тижня. Однак якщо такі місячні супроводжуються запамороченням, слабкістю, прискореним серцебиттям, то слід звернутися до лікаря.

Джерело:

Коли у Вас почалися місячні після пологів?


 
ZolushkaДата: Середа, 19.02.2014, 21:22 | Повідомлення # 2
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 467
Статус: Offline
У мене менструація розпочалася через два місці після пологів, а потім ще через два (тобто, дитині було чотири місяці). І все це при тому, що я годувала дитину виключно грудним молоком і по першій вимозі blink

І до речі:
Не знаю в кого як, а в мене дитина під час перших декількох менструацій в мене відмовлялася від груді і вередувала - доводилося зціджувати молоко в пляшечку і давати чоловікові проявити себе як годувальницю biggrin
 
ArielДата: Четвер, 20.02.2014, 23:25 | Повідомлення # 3
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 918
Статус: Offline
У мене перші місячні почалися через 3 місяці після пологів, напевно через те що донечка була на сумісному вигодовуванні.

 
AssolДата: П`ятниця, 21.02.2014, 18:36 | Повідомлення # 4
VIP
Група: Адміністратор
Повідомлень: 649
Статус: Offline
У мене через 4 місяці, і також
Цитата Zolushka ()
годувала дитину виключно грудним молоком і по першій вимозі


Але такого не було:
Цитата Zolushka ()
итина під час перших декількох менструацій в мене відмовлялася від груді і вередувала - доводилося зціджувати молоко в пляшечку

і раніше і зараз (малому майже 2 роки) нашому "ням-ням" не заваджує нічого biggrin
 
ДашаДата: П`ятниця, 21.02.2014, 20:06 | Повідомлення # 5
Міс Сором'язливість
Група: Придивляюся
Повідомлень: 16
Репутація: 0
Статус: Offline
Вмене місячні пішли коли дитині було 1год і 1 місяць.Грудю годивала до 1годика і 3-х місяців.
 
NikaДата: Субота, 08.03.2014, 07:21 | Повідомлення # 6
Міс Життєрадісність
Група: Подружка
Повідомлень: 70
Репутація: 0
Статус: Offline
У мене почалися через 7 місяців після пологів, кормила грудю до року. Під час місячних дитина теж відмовлялась від груді.
 
Натусік23Дата: Неділя, 01.02.2015, 00:20 | Повідомлення # 7
Міс Сором'язливість
Група: Новачок
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Почалися лише десь через рік, маленьку годувала груддю коли їй хочеться, під час критичних від циці не відмовлялася. Вже майже два а ще досі їмо.
 
Форум » Чекаємо на лелеку » Післяпологовий період » Коли у Вас почалися перші місячні після пологів? ((Якщо у Вас двоє дітей чи більше то голосуйте декілька раз))
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: